Τρίτη 29 Απριλίου 2014

1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΒΟΛΕΪ


Τα παιδιά που έχουν δηλώσει ότι θέλουν να συμμετάσχουν στην ομάδα και όποιος άλλος θέλει,συναντιόμαστε στο μετρό του Ευαγγελισμού (στα εισητήρια) την Κυριακή το απόγευμα και ώρα 16.00 για να παμε στο γήπεδο,που βρίσκεται επί της Λεωφ.Βασιλέως Αλεξάνδρου.

Eπικοινωνία: allaedlira@hotmail.gr

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 30/4-14.00

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 30/4-14.00

Καλούμε το Σύλλογο σε εκλογοαπολογιστική Συνέλευση την Τετάρτη 30/4,στις 14.00 στο αμφιθέατρο της Σχολής,ώστε να κάνουμε απολογισμό της δράσης του ΔΣ και του Συλλόγου στο σύνολό του,να εντοπίσουμε αδυναμίες,να προτείνουμε λύσεις με στόχο να οργανώσουμε τη δράση μας το επόμενο χρονικό διάστημα!

Μαζική Συμμετοχή στις διαδικασίες-στη Συνέλευση-στις εκλογές-στον αγώνα της διεκδίκησης 
για ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ, 
χωρίς ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ LATIN


Οι φοιτητές που τους ενδιαφέρει η συμμετοχή στην ομάδα των latin χορών,δίνουμε ραντεβού την Παρασκευή 2/5 στo ισόγειο της Σχολής μας στις 15.00!


-Όποιος θέλει να συμμετέχει,δεν έχει δηλώσει ήδη και δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί την Παρασκευή, ας ενημερώσει με mail-

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Σύσκεψη ΔΣ με 1οετείς φοιτητές-Δευτέρα 28/4 στις 14.00

 Αύριο Δευτέρα 28/4,καλούμε τους πρωτετείς συμφοιτητές μας να συμμετάσχουν στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 14.00 με στόχο την ενημέρωση τους.την επίλυση αποριών καιι τη συζήτηση για τα όργανα του Συλλόγου ,τη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών και το ρόλο του Φοιτητικού Συλλόγου!

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Συνάντηση Γνωριμίας Ομάδας Παραδοσιακών Χορών

Την Παρασκευή 2/5 μαζευόμαστε στo ισόγειο της Σχολής μας στις 14.30 να γνωριστούμε και να ορίσουμε την τελική ώρα της εβδομαδιάιας μας συνάντησης!


-Όποιος θέλει να συμμετέχει,δεν έχει δηλώσει ήδη και δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί στην 1η συνάντηση ας ενημερώσει στελνοντας στο mail του Συλλόγου-

Συνάντηση Γνωριμίας Ομάδας Θεάτρου

Την Τετάρτη  30/4 και ώρα 16.30,θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της ομάδας Θεάτρου του Φ.Σ. Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ στο ισογειο της Σχολής! Θα είναι για τη γνωριμία όλων όσων ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν κι ας μην έχουν δηλώσει συμμετοχή στον πίνακα που είχε αναρτηθεί το προηγούμενο διάστημα!

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Κινητοποίηση για την απόκτηση των εργαλείων της Ανατομίας!


Αύριο Παρασκευή 11/4 και ώρα 11.00 πραγματοποιούμε στην Πρόεδρο της Σχολής κ.Λεμονίδου κινητοποίηση, ώστε να δοθούν τα εργαλεία για το μάθημα της Ανατομίας στους πρωτοετείς συμφοιτητές μας με έξοδα του Τμήματος. Καλούμε κάθε πρωτοετή φοιτητή να είναι εκεί-να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν!

ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ-ΕΡΓΑΛΕΙΑ!!!



Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φ.Σ.Νοσηλευτικής

Καμιά Δικαστική απόφαση δεν μπορεί να αμαυρώσει τον ηρωικό αγώνα των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας

Καταγγέλλουμε τη δικαστική απόφαση που καταδίκασε 24 αγωνιστές Χαλυβουργούς σε ποινές φυλάκισης από 21 έως 23 μήνες.
Η απόφαση αυτή είναι άδικη, στρέφεται ενάντια στο δικαίωμα της απεργίας και έχει στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων και της νεολαίας της χώρας και την καταστολή των εργατικών και λαϊκών αγώνων.

Ο αγώνας των Χαλυβουργών ήταν δίκαιος. Αγωνίστηκαν επί 9 μήνες για το δικαίωμα στη δουλειά και για το ψωμί των παιδιών τους. Προκάλεσαν την αλληλεγγύη εκατοντάδων σωματείων, φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων και άλλων λαϊκών οργανώσεων που έκαναν δικό τους τον αγώνα των Χαλυβουργών. Χιλιάδες εργάτες, χιλιάδες νέοι από τη χώρα μας και το εξωτερικό στήριξαν ηθικά και υλικά τους Χαλυβουργούς σε όλη την 9μηνη διάρκεια της απεργίας. Ήταν τιμή για μας τους φοιτητές και σπουδαστές να σπουδάζουμε τη ζωή πλάι σε αυτούς που την παράγουν.

Την απεργία αυτή καμία δικαστική απόφαση δεν μπορεί να την μειώσει, να την αμαυρώσει. Οι Χαλυβουργοί με το παράδειγμα τους, με τον αγώνα τους, με τη στάση τους στο δικαστήριο έδωσαν μαθήματα ήθους, αξιοπρέπειας, αγωνιστικότητας, επιβεβαίωσαν για μια ακόμα φορά το μεγαλείο της αγωνιζόμενης εργατικής τάξης.

Ταυτόχρονα, αποκαλύφθηκε για μια ακόμα αφορά η σαπίλα των καπιταλιστών και του συστήματος τους. Χρησιμοποιήθηκαν όλα τα μέσα από την εργοδοσία και την κυβέρνηση: απολύσεις, τρομοκρατία, ΜΑΤ και τώρα το δικαστήριο, προκειμένου να καμφθεί ο αγώνας των Χαλυβουργών.

Η τρομοκρατία της κυβέρνησης, των δικαστηρίων, των κατασταλτικών μηχανισμών δεν μας φοβίζει. Μας πεισμώνει για να δυναμώσουμε τους αγώνες μας για τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Το παράδειγμα των Χαλυβουργών ήταν και θα παραμείνει πηγή έμπνευσης για όλους φοιτητές και σπουδαστές όλης της Ελλάδας.


ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Στα πλαίσια της έκφρασης της ταξικής αλληλεγγύης του Συλλόγου μας στον αγώνα των εργαζόμενων Χαλυβουργών, στη Σχολή μας θα στηθεί κουτί οικονομικής ενίσχυσης!



Καταγγελία του Διοικητικού Συμβουλίου του Φ.Σ.Νοσηλευτικής

Στο γνωστό τραμπούκικο ρόλο τους έδωσαν ακόμα μια παράσταση οι ΔΑΠίτες του ΤΕΙ Λαμίας ενάντια στο Σύλλογο Σπουδαστών ΤΕΙ Λαμίας, ενάντια στον Κώστα Μπασδέκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας της "Λαϊκής Συσπείρωσης", ενάντια στους κομμουνιστές και το ΚΚΕ.

Ξαφνικά και απρόκλητα 30 ΔΑΠίτες, μαινόμενοι, επιτέθηκαν με φωνές, αισχρές βρισιές, απειλές στους συγκεντρωμένους. Έσκισαν τις αναρτημένες αφίσες και χτύπησαν ορισμένους από τους παρευρισκόμενους με αποτέλεσμα ένας να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Λαμίας με χτύπημα στο κεφάλι.

Όταν ο υποψήφιος της "Λαϊκής Συσπείρωσης" μπήκε στη αίθουσα, δέχτηκε βροχή από βρισιές. Τον καλούσαν προκλητικά και απειλητικά να αποχωρήσει από το ΤΕΙ που το θεωρούν τσιφλίκι τους. "Να φύγουν τα κομμούνια από το ΤΕΙ. Δε γουστάρουμε κόμματα εδώ μέσα". Απείλησαν μάλιστα τη ζωή του, ότι θα μαζευτούν 50 και θα τον βρουν "έξω"... Το ίδιο και τους άλλους σπουδαστές.

Στη συνέχεια επιτέθηκαν φραστικά και υβριστικά στον πρόεδρο του ΤΕΙ κ. Αναστασίου ο οποίος κλήθηκε για να διαπιστώσει τι συμβαίνει και να επιβεβαιώσει την παραχώρηση σχετικής άδειας για το χώρο.

Είναι γνωστή και επαναλαμβανόμενη η τακτική της νεοδημοκρατικής νεολαίας. Γι' αυτό το κόμμα της ΝΔ,  η ΝΟΔΕ Φθιώτιδας και τα στελέχη της σε τοπικό επίπεδο έχουν τεράστιες ευθύνες για τέτοια γεγονότα.

Τους πληροφορούμε ότι οι προσπάθειές τους να τρομοκρατήσουν τους σπουδαστές, το Σπουδαστικό Σύλλογο, το ΜΑΣ, την ΚΝΕ και το ΚΚΕ είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Οι δυνάμεις της αντίδρασης ποτέ δεν το πέτυχαν ούτε θα το πετύχουν, είναι άλλωστε γνωστό ότι σε ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές.

Καλούμε κάθε φοιτητικό και σπουδαστικό σύλλογο να πάρει θέση και να καταδικάσει την επίθεση της ΔΑΠ. Η σιωπή ή η ουδέτερη στάση των ίσων αποστάσεων ισοδυναμεί με συμφωνία με τις εγκληματικές ενέργειες της ΔΑΠ ΝΔΦΚ.

                                                                                                                                                Το ΔΣ

1η Συνάντηση Ομάδας Μπάσκετ Νοσηλευτικής

Το Σάββατο 12/ 4 και ώρα 13.00,θα πραγματοποιηθεί η 1η συνάντηση της ομάδας μπάσκετ του Φ.Σ. Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ στο κτίριο της Σχολής! Θα είναι για τη γνωριμία όλων όσων ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την ομάδα!                                                                                                               T.P…!    
Επικοινωνία: tsaraman120@gmail.com
                                                                           

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Συνάντηση Γνωριμίας Ομάδας Κινηματογράφου

Καλώς ήρθατε στην κινηματογραφική ομάδα φοιτητών Νοσηλευτικής!
Την ερχόμενη Παρασκευή 11/4 στις 14:00 στο ισόγειο της σχολής, θα κάνουμε μία συνάντηση αφενός για να γνωριστούμε και αφετέρου για να συζητήσουμε πότε θα γίνει η πρώτη προβολής ταινίας και ποια θα είναι αυτή.
Θα ήταν χαρά μας να σας δούμε όλους εκεί!

επικοινωνία: omadakinhmatografou@gmail.com

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 7/9-18.30

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 7/9-18.30


Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την περασμένη Κυριακή, που νομοθετεί νέα αντεργατικά μέτρα και οι εξαγγελίες των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ και της Ευρωζώνης ότι οι ανατροπές θα συνεχιστούν εντατικά, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η πορεία προς την καπιταλιστική ανάκαμψη, δείχνουν ότι τα χειρότερα είναι μπροστά για τους εργαζόμενους και το λαό αν δεν οργανωθούν, αν δεν παλέψουν οι ίδιοι για την ανασύνταξη του κινήματος σε ταξική κατεύθυνση.Κρίκος σ' αυτή την προσπάθεια είναι η απεργία στις 9 Απρίλη!

 Ολοι μαζί, σε κοινή δράση και συμμαχία με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων, τις γυναίκες  των λαϊκών οικογενειών να βροντοφωνάξουμε ότι δεν πάει άλλο. Να αντισταθούμε στη βαρβαρότητα και να ανοίξει ο δρόμος της αντεπίθεσης και ανατροπής αυτής της πολιτικής, ώστε να υπάρξει ανάπτυξη προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει!

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΣΤΙΣ 18.30 ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ!


ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 9/4
 ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!