Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

29/9 Δοιηκητικο Συβούλιο

  1. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΟ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΑΣ:
    ΝΑ ΟΡΙΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΣΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ.
     Ως τις 10/10 είναι ανοιχτό το mystudies για την εξεταστική του Σεπτέμβρη.
    ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΜΒΟΛΙΜΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ.
    ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ

2.  ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 20.30 ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΤΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΑΣ,ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Κ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ

3. ΟΡΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 6/9 ΣΤΙΣ 14.30 ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ!
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙΚΗ!

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Συνάδελφε, συναδέλφισσα πρωτοετή,

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Νοσηλευτικής σε καλωσορίζει στη σχολή σου!

Με την είσοδό σου στην τριτοβάθµια εκπαίδευση, ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο στη ζωή σου, µια νέα πρόκληση.

Φρόντισε να πάρεις όση περισσότερη γνώση και εφόδια για το µέλλον µπορείς. Έχε όµως υπόψη ότι µόνο αυτό δεν φτάνει. Οι δυσκολίες που συναντάµε στη μόρφωση και στις σπουδές, η ανεργία και η κακοπληρωµένη δουλειά αργότερα, είναι προβλήµατα που αντιµετωπίζει η πλειοψηφία της νεολαίας χωρίς να ευθύνεται η ίδια.
Χρειάζεται και δηµιουργική αξιοποίηση του χρόνου σου και οργανωµένη συλλογική διεκδίκηση για τις σύγχρονες ανάγκες µαζί µε τους συµφοιτητές σου και όλο το λαό γιατί τίποτα δεν χαρίζεται.

Ο Σύλλογος φοιτητών είμαστε όλοι εμείς, οι φοιτητές και φοιτήτριες του τμήματος ΝοσηλευτικήςΕίναι τα όνειρα, οι ανάγκες, οι διεκδικήσεις μας. Είναι η συλλογική δράση μας. Οι αντιπρόσωποι μας. Ο Σύλλογος φοιτητών είναι η δύναμη των φοιτητών για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών τους. Με την είσοδό σου στη σχολή, είσαι μέλος του φοιτητικού συλλόγου. Οι πρωτοετείς συνάδελφοι έδιναν πάντα και δίνουν μεγάλη δυναμική στο σύλλογο με τη ζωντάνια τους!
Στο Σύλλογο μπορείς να απευθυνθείς για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις στις σπουδές και τη ζωή σου, στην οικογένειά σου. Μην ξεχνάς ότι τα όποια προβλήματα, δεν τα συναντάς μόνο εσύ αλλά και άλλοι συνάδελφοί σου γιατί οι δυσκολίες που συναντάμε στη μόρφωση και στις σπουδές, η ανεργία και η κακοπληρωμένη δουλειά αργότερα, είναι προβλήματα που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία της νεολαίας χωρίς να ευθύνεται η ίδια.
Ο Σύλλογος κάνει τακτικά γενικές συνελεύσεις για να συζητιούνται τα προβλήματα των φοιτητών, να διαμορφώνονται αιτήματα και να αποφασίζονται δράσεις!
Ο Σύλλογος κάνει κάθε χρόνο εκλογές για να εκλέξει Διοικητικό Συμβούλιο. Σε αυτό μπορείς να απευθυνθείς οποιαδήποτε στιγμή για οποιοδήποτε πρόβλημα. Γι' αυτό εκλέγεται, για να οργανώνει τη ζωή του συλλόγου.

Τα δικαιώµατα που έχεις ξεκινώντας τη σχολή, κατακτήθηκαν µε αγώνες.
Όµως οι προηγούµενες και η σηµερινή κυβέρνηση προσπαθούν να τα πάρουν πίσω! Μην το δεχτείς! Πάλεψε για αυτά όλα που δικαιούσαι!
  • Δικαιούσαι πάσο για µειωµένο εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ακόµα όµως κι έτσι, τα έξοδα για τις µεταφορές σου είναι µεγάλα αν προσθέσεις τα εισιτήρια για τα αστικά ΜΜΜ µε τα υπεραστικά ΚΤΕΛ ή τα πλοία που πιθανά χρειάζεσαι. ∆ιεκδίκησε δωρεάν µεταφορές για όσο σπουδάζεις!
  • Δικαιούσαι δωρεάν καθηµερινή σίτιση στο εστιατόριο της σχολής. Αυτό συνεχώς προσπαθούν να το περιορίσουν. Μην το επιτρέψεις! Πέρυσι δεν άφηναν συναδέλφους μας να φάνε που δεν είχαν κάρτα, όμως ο Σύλλογός μας πρωτοστάτησε για να μπορούν όλοι να τρώνε δωρεάν.
  • Ενώ δικαιούσαι δωρεάν στέγαση, τα δωµάτια στις φοιτητικές εστίες είναι ελάχιστα. Μόνο 150 πρωτοετείς μπαίνουν στην Εστία από ολόκληρο το ΕΚΠΑ!!!ιεκδίκησε να φτιαχτούν νέες εστίες που να καλύπτουν τις ανάγκες και µέχρι τότε να δίνεται επίδοµα ενοικίου! Απαίτησε τη χρηματοδότηση του La Mirageαπό το κράτος ώστε να ανεγερθούν κι άλλες εστίες.
  • Δικαιούσαι δωρεάν βιβλία, συγγράµµατα που να καλύπτουν όλη την ύλη για να σπουδάσεις σωστά. ιεκδίκησέ τα! Σήµερα, µε βάση το νόµο, επιτρέπεται να παίρνουµε µόνο 1 βιβλίο σε κάθε µάθηµα. Στο 1ο εξάμηνο στο μάθημα της Ανατομίας δε δικαιούσαι Άτλαντα και πρέπει να βάλεις το χέρι στην τσέπη για να αγοράσεις το βιβλίο ή να βγάλεις φωτοτυπίεςΜετά από κινητοποιήσεις του Συλλόγου καταφέραμε να δίνεται ο Άτλαντας. Πρέπει να κάνουμε το ίδιο και σε άλλες ελλείψεις που προκύπτουν.
  • Πάλεψε για να μην πληρώσεις ένα σωρό λεφτά για αναλώσιμα εργαστηρίων! Από την πρώτη μέρα θα σου ζητήσουν να αγοράσεις ιατρική ποδιά και υλικά (λαβίδα, ψαλίδι, νυστέρι) για τα εργαστήρια τα εργαστήρια της Ανατομίας. Μην χάσεις καιρό! Οργάνωσε με τους συναδέλφους σου πρωτοετείς αγώνες για να δίνονται δωρεάν.
  • Πιθανά να αναγκαστείς να πιάσεις δουλειά παράλληλα µε τις σπουδές ακόµα και από το πρώτο έτος για να τα βγάλεις πέρα. Πολλοί φοιτητές, καθυστερούν να πάρουν πτυχίο γιατί δουλεύουν όχι γιατί είναι τεµπέληδες όπως λέει η κυβέρνηση. Διεκδίκησε µέτρα διευκόλυνσης όπως πρόσθετες εξεταστικές περιόδους, άδειες µε αποδοχές στις εξεταστικές, ειδικά ωράρια µαθηµάτων.
  • Δικαιούσαι ιατροφαρµακευτική περίθαλψη από τη σχολή σου.

    Το προηγούμενο διάστημα ο σύλλογος μας έβαλε στο επίκεντρο ένα σωρό διεκδικήσεις που απαντούσαν στα οξυμένα μας προβλήματα.
    • Αντιπάλεψε την εφαρμογή του νόμου-πλαισίου και του σχεδίου Αθηνά, ώστε να μην παραδοθεί η σχολή μας σε επιχειρήσεις.
    • Πάλεψε και κατάφερε να έχει στηθοσκόπιο κάθε φοιτητής.
    • Κατάφερε να δίνεται ο άτλαντας για το μάθημα της Ανατομίας.
    • Καταφέραμε να δοθεί παράταση της προθεσμίας για τις αιτήσεις για τη σίτιση και τη στέγαση.
    • Μετά από παρέμβαση του Συλλόγου οι πρωτοετείς μπορούσαν να κυκλοφορούν με μειωμένο εισιτήριο ακόμη κι αν δεν είχε εκδοθεί το πάσο τους, μόνο με το δελτίο επιτυχίας.
    • Οργανώσαμε συναυλία αλληλεγγύης και μαζέψαμε τρόφιμα για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς.
    • Κάναμε εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου και κόψαμε βασιλόπιτα.
    Στο Σύλλογο λειτουργούν Αθλητικές και Πολιτιστικές Ομάδες.
    • Μπάσκετ και Βόλλεϋ
    • Παραδοσιακού και latin χορού
    • Ομάδα κινηματογράφου
    Υπάρχουν ακόμη πολλές ιδέες! Περιμένουμε και τη δική σου! Μπορείς από τώρα να συμμετέχεις σε όποια ομάδα επιθυμείς!
    Συμμετοχή στα τηλέφωνα:
    Πολιτιστικά: 6973762846
    Αθλητισμός: 6976048816
Σχετικά με τα μαθήματα:
Μπορείς να επισκεφτείς την ιστοσελίδα:
http://www.nurs.uoa.gr/fileadmin/nurs.uoa.gr/uploads/tmimatos/Odigos_Spoudon/2013-2014/Kanonismos_Program_Spoudon.pdf
Η ιστοσελίδα αυτή περιλαμβάνει τον οδηγό σπουδών. Ο οδηγός σπουδών απευθύνεται σε μας τους προπτυχιακούς φοιτητές της Νοσηλευτικής, ο οποίος παρέχει βασικές και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις σπουδές μας. Περιλαμβάνει έναν πλήρη κατάλογο των προσφερόμενων μαθημάτων κατά κατηγορίες(υποχρεωτικά και επιλεγόμενα), το περιεχόμενό τους, περιλαμβάνει ένα ενδεικτικό κατευθυντήριο πρόγραμμα σπουδών. Τέλος αναφέρονται οι προυποθέσεις για την απόκτηση του πτυχίου καθώς και ο τρόπος υπολογισμού του βαθμού του.

Έλα σε επικοινωνία με το Σύλλογό σου και ηλεκτρονικά!
Ο Σύλλογός μας έχει δικό του blog. Έκεί ανεβάζουμε διάφορες δραστηριότητες και αποφάσεις του Συλλόγου για να ενημερώνονται άμεσα όλοι οι συμφοιτητές μας. Μπορείς να μας βρεις στη διεύθυνση:
Έχουμε και e-mail:
foitites.nosileutikis@gmail.com
Περιμένουμε και το δικό σου μήνυμα για ιδέες ή ανησυχίες που μπορεί να έχεις.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών σου αναζήτησε την αλήθεια!
Από όσα θα ακούσεις, σκέψου, σύγκρινε ποιο είναι σωστό και ποιο λάθος µε βάση το συµφέρον το δικό σου και της οικογένειάς σου. Κρίνε το τι µπορεί και τι δεν µπορεί να γίνει µε βάση το σηµερινό επίπεδο ανάπτυξης της επιστήµης, της τεχνολογίας, των παραγωγικών δυνατοτήτων και όχι µε βάση το πως αυτές θα αξιοποιηθούν προς όφελος της κερδοφορίας των λίγων ή το πόσο αντέχει η σηµερινή οικονοµία της κρίσης και της ανεργίας. Σκέψου με βάση την κατάσταση στο σημερινό σύστημα Υγείας που τα νοσοκομεία πρέπει να βρίσκουν δικά τους έσοδα για να λειτουργήσουν γιατί το κράτος δεν δίνει δεκάρα, που μας ζητούν 5 ευρώ για να περάσουμε το κατώφλι τους, που περιορίουζουν ακόμη παραπάνω τις προληπτικές εξετάσεις, που ζητούν από ένα νοσηλευτή να φροντίζει μέχρι και 60 ασθενείς.
Μην υποκύψεις στα µαθήµατα συµβιβασµού που είναι πολύµορφα και από πολλούς καλοθελητές, ότι ο αυριανός εργαζόµενος, ο επιστήµονας πρέπει να σκέφτεται τάχα την πάρτη του, να στηρίζει το σηµερινό σάπιο σύστηµα.
Μην ακούς όσους συκοφαντούν τους αγώνες.
Μην αφήσεις τόπο να σταθούν οι φασίστες εγκληµατίες της Χρυσής Αυγής, τα τσιράκια των εκµεταλλευτών.


ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ !!!

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ Π. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ 

Το ΔΣ  του Φοιτητικού Συλλόγου Νοσηλευτικής εκφράζει τη συμπαράστασή του στον Παύλο Αντωνόπουλο, εκπαιδευτικό, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και πρώην μέλος της ΟΛΜΕ , που δικάζεται στις 16 Σεπτεμβρίου 2014, με την κατηγορία ότι «συμμετείχε σε απαγορευμένη διαδήλωση».

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ είχε ήδη καταγγείλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη συγκέντρωση οργανώσεων και κινήσεων ενάντια σε κυβέρνηση, ΕΕ με αφορμή τις φιέστες ανάληψης της ελληνικής προεδρίας, στις 8 Γενάρη 2014.-

Ο καθηγητής Παύλος Αντωνόπουλος είχε συλληφθεί δυο ώρες πριν την προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδιναν εκπρόσωποι κομμάτων, οργανώσεων και συνδικάτων διαμαρτυρόμενοι και καταγγέλλοντες την απόφαση της Κυβέρνησης να απαγορεύσει μέσω του Αττικάρχη τη συγκεκριμένη συγκέντρωση.

Καταγγέλλουμε για ακόμη φορά κυβέρνηση και ΕΕ, που φτάνουν στο σημείο να καταργούν δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα που ο λαός μας κατέκτησε με αγώνες και αίμα και να συλλαμβάνουν αγωνιστές προσπαθώντας να λυγίσουν το λαό στον αγώνα του ενάντια στην βάρβαρη αυτή η πολιτική.

Απαιτούμε την απαλλαγή από κάθε κατηγορία του συναδέλφου Π. Αντωνόπουλου.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 16.00 ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ


   Το τελευταίο διάστημα κυβέρνηση και ΜΜΕ πανηγυρίζουν γιατί βλέπουν «φως στο τούνελ», βλέπουν σημάδια «ανάπτυξης», με χαρακτηριστικότερη την αύξηση του τουρισμού, και προσπαθούν να μας πείσουν ότι σιγά-σιγά η κατάσταση η οποία βιώνουμε αρχίζει να αλλάζει προς το καλύτερο. Η σκληρή πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική.



Διαμορφώνουν ένα Πανεπιστήμιο Α.Ε για λίγους και εκλεκτούς!



   Από την πρώτη μέρα που επιστρέψαμε στις σχολές ήρθαμε αντιμέτωποι με την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης που δεχόμαστε στις σπουδές μας. Οι διοικήσεις των Πανεπιστημίων, παλιές και νέες, υλοποιούν όλο και πιο αποφασιστικά μια σειρά μέτρα που διαμορφώνουν ένα Πανεπιστήμιο Α.Ε. Αυτούς τους μήνες αναμένεται να ψηφιστούν οι Οργανισμοί των Πανεπιστημίων που έρχονται να εφαρμόσουν το νόμο-πλαίσιο και περιλαμβάνουν δίδακτρα, διαγραφές, παράδοση της περιουσίας και των εργαστηρίων των Ιδρυμάτων στις επιχειρήσεις, αλλαγή του προγράμματος σπουδών με βάση τις ανάγκες των μονοπωλίων.


   Το Πανεπιστήμιο Α.Ε που φτιάχνουν, έρχεται να περιφρουρήσει η εταιρεία security η οποία ανέλαβε την «φύλαξη» των σχολών μας και υποχρεώνει τους εργαζόμενους να φοράνε αλεξίσφαιρο! Μήπως τους πήρε ο πόνος για την φύλαξη των φοιτητών; Προφανώς και όχι. Αλλιώς θα είχαν προσλάβει μόνιμους φύλακες όπως απαιτούν οι εστιακοί φοιτητές, οι οποίοι κάθε μέρα έρχονται αντιμέτωποι με κλοπές και επιθέσεις. Θέλουν τους φοιτητές τρομοκρατημένους, υποταγμένους να μην αντιδράνε στην επίθεση που δέχονται στις σπουδές τους.   


   Ταυτόχρονα οι σχολές μας πλέον δεν έχουν ουσιαστικά ούτε μία καθαρίστρια!!! Αφού πρώτα οι εργολάβοι που είχαν αναλάβει την καθαριότητα του ΕΚΠΑ έκαναν την δουλειά τους, έβγαλαν τα κέρδη που ήθελαν αφήνοντας τις καθαρίστριες έως και 7 μήνες απλήρωτες, τώρα απέλυσαν όλες τις καθαρίστριες και έφυγαν σαν κύριοι...Αποτέλεσμα;;; Οι σχολές μας γεμάτες σκουπίδια με την κατάσταση κάθε μέρα να γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για την υγεία μας.

                                                                                                                                                          

Σ’ αυτά τα πλαίσια το Υπουργείο Παιδείας στις αρχές του Αυγούστου δήλωσε ότι στις 31/8 θα διαγράψει από τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ όσους φοιτητές έχουν περάσει μέχρι το 2003. Για την κατάσταση αυτή δεν ευθύνονται οι φοιτητές οι οποίοι παλεύουν να τελειώσουν τις σπουδές τους.



   Πολλοί φοιτητές καθυστερούν γιατί αναγκάζονται να δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές τους αφού δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Επίσης αρκετοί φοιτητές επιβραδύνουν τις σπουδές του γιατί στην πορεία κατάλαβαν ότι δεν θα μπορέσουν να βρουν δουλειά στο επιστημονικό τους αντικείμενο.


   Ακόμα πάρα πολλοί φοιτητές από την επαρχία αναγκάζονται να επιστρέψουν στα σπίτια τους και είτε να εγκαταλείψουν οριστικά τις σπουδές τους, είτε να πηγαίνουν στις σχολές τους μόνο για την εξεταστική, επειδή οι οικογένειές τους δεν αντέχουν να πληρώνουν για το ενοίκιο, αφού οι όποιες εστίες υπάρχουν δεν καλύπτουν ούτε κατ' ελάχιστο τις ανάγκες. Πέραν αυτών, χιλιάδες φοιτητές έρχονται αντιμέτωποι με απειλές για κατασχέσεις σπιτιών, τους κόβουν το ρεύμα, το νερό, οι οικογένειές τους και οι ίδιοι στενάζουν για να μπορέσουν να σπουδάσουν.

   Για  τους φοιτητές με έναν ή και δυο γονείς απολυμένους, ανέργους και με μισθούς πετσοκομμένους, το κόστος σπουδών είναι δύσκολο έως και αδύνατο να καλυφτεί από τον κουτσουρεμένο οικογενειακό προϋπολογισμό. Αλλά και σε πολλές περιπτώσεις, είναι η ίδια η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα ιδρύματα, ως αποτέλεσμα των τεράστιων μειώσεων στους προϋπολογισμούς τους και της μη πρόσληψης του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού, που αναγκάζει σε παράταση των σπουδών με χαρακτηριστικότερη την κατάσταση που επικρατεί στα ΤΕΙ.


   Κάτω από την πίεση των αντιδράσεων για τις διαγραφές των λεγόμενων «λιμναζόντων φοιτητών», το υπουργείο Παιδείας κατέθεσε τροπολογία σύμφωνα με την οποία όσοι έχουν συμμετάσχει στις εξεταστικές τα τελευταία δύο χρόνια δεν θα διαγραφούν στις 31/8, αλλά θα έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν και στις δύο επόμενες εξεταστικές, το Σεπτέμβρη και το Φλεβάρη.



     Ο ελιγμός του Υπουργείου δεν λύνει το πρόβλημα για χιλιάδες από τους φοιτητές που παλεύουν να τελειώσουν τις σπουδές τους, απλά το μεταθέτει για το Φλεβάρη! Πολλοί από αυτούς, δεν θα προλάβουν να περάσουν όλα τα μαθήματα σε αυτές τις δύο εξεταστικές.

   Το κύριο ζήτημα όμως είναι ότι όλοι οι παράγοντες, που οδήγησαν χιλιάδες φοιτητές να καθυστερήσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, παραμένουν. Χιλιάδες φοιτητές θα συνεχίσουν να δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές τους, χιλιάδες φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τα σπίτια τους και δεν τα βγάζουν πέρα θα γυρνάνε πίσω, χιλιάδες φοιτητές δεν θα αντέχουν το κόστος σπουδών.

  

Αυτοί που μας πήραν το βιβλίο από το χέρι, μας κατηγορούν ότι μείναμε αδιάβαστοι!



Γιατί άραγε επιδεικνύουν μια τέτοια επιμονή να τελειώνουν με του «λιμνάζοντες» φοιτητές ενώ δεν τους κοστίζουν τίποτα; «Καθαρίζουν» τα δημόσια Πανεπιστήμια από το βάρος όχι  των «ανεύθυνων φοιτητών», όπως λένε, αλλά από τα παιδιά των φτωχών οικογενειών. Θέλουν να πάρουν «καλό βαθμό» στην λεγόμενη αξιολόγηση για να τα παραδώσουν ελεύθερα από υποχρεώσεις στις επιχειρήσεις. Ο Ενιαίος Ευρωπαϊκός Χώρος Εκπαίδευσης, που προωθεί συνολικότερες αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις μέσω της διαμόρφωσης των νέων Οργανισμών, είναι κουστούμι στα μέτρα των επιχειρήσεων και του ανταγωνισμού και εκεί δεν χωράει ο φτωχός λαός και τα παιδιά του. Ας πάρουν το δρόμο τους για την ψευτοκατάρτιση και για τα προγράμματα ανακύκλωσης των ανέργων, φτηνό εργατικό δυναμικό για τα αφεντικά.

    Είναι οι κυβερνήσεις και η ΕΕ με την αντιλαϊκή πολιτική τους που έβαλαν στους φοιτητές και τους σπουδαστές ανυπέρβλητα εμπόδια στις σπουδές και είναι οι ίδιοι που σήμερα έρχονται να υποδείξουν  τους φοιτητές και τους σπουδαστές ως  υπεύθυνους!.



Να μην επιτρέψουμε σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΕΕ να ακυρώσουν την προσπάθειά μας να πάρουμε πτυχίο! Είναι ο ιδρώτας και ο κόπος μας, δεν μας χαρίστηκε, τον έχουμε ήδη πληρώσει ακριβά εμείς και η οικογένεια μας



Καλούμε τους φοιτητές να μην συμβιβαστούν με την επίθεση που δέχονται. Δεν μας αξίζει τέτοιο μέλλον. Δεν ανεχόμαστε να πληρώσουμε εμείς για μια ακόμη φορά την «ανταγωνιστικότητα» των Πανεπιστημίων. Μέσα από Γενικές Συνελεύσεις του Συλλόγου, μέσα από συσκέψεις με φοιτητές να οργανώσουμε την πάλη μας ώστε να μην διαγραφεί κανένας φοιτητής που παλεύει να τελειώσει τις σπουδές του.

  -
Παρέμβαση στην επόμενη Σύγκλητο όπου θα θέσουμε τα αιτήματά μας.
  -Συλλογή υπογραφών για να μπει τέλος στην άθλια κατάσταση που επικρατεί με την καθαριότητα.  -Συνάντηση με τις απολυμένες καθαρίστριες για να οργανώσουμε από κοινού την πάλη για την επαναπρόσληψή τους με ευθύνη του Πανεπιστημίου.

  -Κλιμάκωση της πάλης μας με ολοήμερη παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία την Παρασκευή 12/9 όπου θα καταθέσουμε συμβολικά σακούλα σκουπιδιών.

Να απαιτήσουμε:




·         Κανένας φοιτητής ή σπουδαστής που θέλει να τελειώσει τις σπουδές του, να μην στερηθεί τη φοιτητική του ιδιότητα και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτή, εκτός κι αν το επιθυμεί ο ίδιος!

·         Να καταργηθούν οι παράγραφοι 9α, 9β και 9γ του άρθρου 80 του ν. 4009/2011.

·         Το κάθε ΑΕΙ και ΤΕΙ να εξασφαλίσει ότι θα ολοκληρώσουν όλοι οι φοιτητές που θέλουν τις σπουδές τους. Να δοθεί επιπλέον παράταση από αυτή που προβλέπει η τροπολογία του Υπουργείου.

·         Να μπορούμε όλοι να σπουδάζουμε απρόσκοπτα χωρίς να αναγκαζόμαστε να κυνηγάμε μεροκάματα! Δωρεάν σίτιση – στέγαση – συγγράμματα – μεταφορές – αναλώσιμα για όλους. Ανέγερση νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους και έκτακτα μέτρα λύσης του οξυμένου προβλήματος της φοιτητικής στέγης.

·         Να προχωρήσει το μέτρο των μετεγγραφών για όλους τους φοιτητές που το αιτούνται και η οικογένεια τους έχει χαμηλό εισόδημα, μαστίζεται από την ανεργία έχει και άλλο παιδί που σπουδάζει σε διαφορετική πόλη.   

·         Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών και σπουδαστών. Πρόσθετες εξεταστικές περίοδοι, ειδικά ωράρια μαθημάτων (π.χ. απογευματινά εργαστήρια), άδεια με αποδοχές στην εξεταστική κλπ.

·    Καθηγητές πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης που καλύπτουν όλο το πρόγραμμα σπουδών.

·         Να φύγει η εταιρεία security και να προσληφθούν μόνιμοι φύλακες με ευθύνη του Πανεπιστημίου.

·         Να επαναπροσληφθούν οι απολυμένες καθαρίστριες με ευθύνη του Πανεπιστημίου.

·         Να μην γίνει καμία απόλυση διοικητικού προσωπικού. Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα καλύπτουν τις ανάγκες του Ιδρύματος.

ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΠΟΛΕΜΑΜΕ!

 Στις 18/9 συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του άνεργου μεταλλεργάτη, αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από φασίστες της Χρυσής Αυγής. Είχαν προηγηθεί πολλές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, σε βάρος αγωνιστών εργατών στο Πέραμα.
Δεν ξεχνάμε!
Έχουμε χρέος απέναντι στα θύματα του ναζισμού και του φασισμού, απέναντι σε όσους έχουν δεχτεί επιθέσεις, απέναντι στον Παύλο. Έχουμε χρέος απέναντι στους εαυτούς μας. 
Η Χρυσή Αυγή είναι γέννημα του σάπιου συστήματος που ζούμε. Στόχο έχει να χτυπήσει το λαϊκό κίνημα, να τρομοκρατήσει κάθε νέο και νέα που αγανακτεί με την αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – μονοπωλίων που έχει γονατίσει εμάς και τις οικογένειές μας. Θεωρία της είναι ο ρατσισμός και το μίσος ανάμεσα στους λαούς. Έχει ως πρότυπα τον Χίτλερ και τους φασίστες που ματοκύλισαν εκατομμύρια ανθρώπους. Καλλιεργεί το μίσος απέναντι στο λαϊκό κίνημα.  
Οι χρυσαυγίτες είναι τσιράκια των αφεντικών και εχθρός του λαού!
  • Γι’ αυτό έχουν καταθέσει 10άδες προτάσεις στη Βουλή ζητώντας φοροελαφρύνσεις και προνόμια για τους εφοπλιστές.
  • Γι' αυτό επιτίθενται σε εργατικά σωματεία και αγωνιστές εργάτες όπως έγινε στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη λίγες μέρες πριν την δολοφονία του Παύλου. Στους εργολάβους που εκμεταλλεύονται τους εργάτες κάθονται προσοχή.
  • Γι' αυτό φτιάχνουν δουλεμπορικά γραφεία ώστε προσφέρουν πάμφθηνο εργατικό δυναμικό στις επιχειρήσεις.
  • Γι’ αυτό χτυπάνε βασανισμένους και φτωχούς μετανάστες εργάτες και την ίδια ώρα στέκονται «σούζα» σε ξένους λεφτάδες, βιομήχανους, εφοπλιστές.      
ΕΙΝΑΙ Η ΣΑΠΙΛΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΝΤΟΥΝΙΑ!
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ!
Η πάλη και ο αγώνας για τις σύγχρονες ανάγκες μας στις σπουδές, στη δουλειά, τη ζωή, δεν μπορεί να είναι ξεκομμένη από την πάλη ενάντια σε ένα από τα πιο σκοτεινά και βρώμικα όπλα του συστήματος. Η Χρυσή Αυγή και ο φασισμός αντιμετωπίζονται μόνο μέσα από την οργανωμένη πάλη που στρέφεται ενάντια στο σύστημα που τους θρέφει και τους χρειάζεται. Οι φοιτητές μαζί με το λαό, μέσα από τους συλλόγους τους να απομονώσουν τους φασίστες και τις σάπιες ιδέες τους. Να μην έχουν τόπο να σταθούν!
Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους το επόμενο διάστημα να πάρουν πρωτοβουλίες για την αποκάλυψη του ρόλου και του χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής. Να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ και οι Λαϊκές Επιτροπές την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη στις 6μμ στην πλατεία Ζαρντέν στην Αμφιάλη. Τη μέρα εκείνη, στις εξετάσεις και τα μαθήματα να γράψουμε παντού συνθήματα ενάντια στο φασισμό και να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. 
ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Προχωράμε σε:

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 13.00 ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ


ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΦΥΛΑΞΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ,ΚΛΠ.

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΞΩ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ SECURITY ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ!

Από τις αρχές Αυγούστου την φύλαξη σε όλες τις σχολές του ΕΚΠΑ έχει αναλάβει εταιρεία security. Η εταιρεία μάλιστα υποχρεώνει τους εργαζόμενούς της να φοράνε αλεξίσφαιρα γιλέκα(!!!). Μήπως τους πήρε ο πόνος για την φύλαξη των φοιτητών; Προφανώς και όχι. Αλλιώς θα είχαν προσλάβει μόνιμους φύλακες όπως απαιτούν οι εστιακοί φοιτητές, οι οποίοι κάθε μέρα έρχονται αντιμέτωποι με κλοπές και επιθέσεις. Μόνο τυχαία δεν είναι η χρονική στιγμή που η πρυτανεία πήρε αυτή την απόφαση.
Η εταιρεία security μπήκε στις σχολές μας την ώρα που:
  • δεκάδες εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου πετάχτηκαν στο δρόμο με το μέτρο της διαθεσιμότητας. Μάλιστα αυτό αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν «περισσεύουν» διοικητικοί υπάλληλοι, αλλά αντίθετα χρειάζονται και προσλήψεις για να μπορεί να λειτουργεί το Πανεπιστήμιο.
  • μειώνεται και άλλο η χρηματοδότηση για τα Πανεπιστήμια από το κράτος, ενώ παράλληλα προωθείται η λογική της «αυτοχρηματοδότησης» των Ιδρυμάτων, δηλαδή να βρίσκουν μόνα τους έσοδα, απόφαση που στρώνει χαλιά στις επιχειρήσεις για να εισβάλλουν στις σχολές με το πρόσωπο του «επενδυτή-σωτήρα»
  • προχωράει η ψήφιση των νέων Οργανισμών των Ιδρυμάτων, που περιλαμβάνει διαγραφές, δίδακτρα, παράδοση της περιουσίας και της έρευνας των Πανεπιστημίων στις επιχειρήσεις  
  • με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας διαγράφονται χιλιάδες φοιτητές λαϊκών οικογενειών που παλεύουν να τελειώσουν τις σπουδές τους.
Με λίγα λόγια η εταιρεία security μπήκε στις σχολές μας την ώρα που εντείνονται οι ταξικοί φραγμοί στην Παιδεία, που το Πανεπιστήμιο είναι ανοικτό μόνο στις επιχειρήσεις και σε όσους αντέχουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Θέλουν και με αυτό τον τρόπο να προστατεύσουν το Πανεπιστήμιο Α.Ε και τα συμφέροντα των επιχειρήσεων που θα μπουν στις σχολές. Θέλουν να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές προκειμένου να μην διεκδικούν τα δικαιώματά τους, να δεχθούν με σκυμμένο κεφάλι κάθε επίθεση στην Παιδεία. Είναι ένα ακόμα χτύπημα στο φοιτητικό κίνημα. Δεν θα τους περάσει. 
 
Η στάση μας αυτή υπαγορεύεται από την συνολική εναντίωσή μας στην ιδιωτικοποίηση πτυχών της Πανεπιστημιακής λειτουργίας. Μάλιστα οι εργαζόμενοι στις διάφορες εργολαβικές εταιρείες, οι οποίοι δουλεύουν για ψίχουλα, με τσακισμένα δικαιώματα, πρέπει να βρεθούν στο πλευρό φοιτητών και διοικητικών υπαλλήλων στην πάλη για ένα Πανεπιστήμιο που θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες.
Καλούμε τους φοιτητές και τους εργαζόμενους των Πανεπιστημίων να μην ανεχτούν αυτή την προκλητική εξέλιξη.

Με το Φοιτητικό μας Σύλλογο να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις στους Προέδρους, στους Κοσμήτορες και στην Πρυτανεία και να απαιτήσουμε:
  • να φύγει τώρα η εταιρεία security από τις σχολές μας
  • να μην γίνει καμία απόλυση διοικητικού προσωπικού
  • να προσληφθούν μόνιμοι εργαζόμενοι που να καλύπτουν τις ανάγκες του Πανεπιστημίου  

    Προχωράμε σε:

    ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ:
    •  ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 12.00
    •  ΤΗΣ ΚΟΣΜΗΤΟΡΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 12.00
    •  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟ &

      ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 16.00

ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ

 Κάτω από την πίεση των αντιδράσεων για τις διαγραφές των λεγόμενων «λιμναζόντων φοιτητών», το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε στις 26 Αυγούστου την τροπολογία σύμφωνα με την οποία όσοι έχουν συμμετάσχει στις εξεταστικές τα τελευταία δύο χρόνια δεν θα διαγραφούν στις 31/8, αλλά θα έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν και στις δύο επόμενες εξεταστικές, το Σεπτέμβρη και το Φλεβάρη.
 Ο ελιγμός του Υπουργείου δεν λύνει το πρόβλημα για χιλιάδες από τους φοιτητές που παλεύουν να τελειώσουν τις σπουδές τους, απλά το μεταθέτει για το Φλεβάρη! Πολλοί από αυτούς, δεν θα προλάβουν να περάσουν όλα τα μαθήματα σε αυτές τις δύο εξεταστικές. Το κύριο ζήτημα όμως είναι ότι όλοι οι παράγοντες, που οδήγησαν χιλιάδες φοιτητές να καθυστερήσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, παραμένουν. Χιλιάδες φοιτητές θα συνεχίσουν να δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές τους, χιλιάδες φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τα σπίτια τους και δεν τα βγαζουν πέρα θα γυρνάνε πίσω.
 Οι διαγραφές φοιτητών που παλεύουν να τελειώσουν τις σπουδές τους, είτε γίνουν σε 6 μήνες είτε σε περισσότερους, δεν παύουν να είναι ένα μέτρο ταξικό, συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-μονοπωλίων που έχει γονατίσει τις οικογένειές μας. «Καθαρίζουν» τα δημόσια Πανεπιστήμια από το βάρος όχι των «ανεύθυνων φοιτητών», όπως λένε, αλλά από τα παιδιά των φτωχών οικογενειών. Για τα παιδιά που δεν αντέχει η τσέπη τους, δεν υπάρχει θέση στο Πανεπιστήμιο αλλά τα περιμένει η ψευτοκατάρτιση και τα προγράμματα ανακύκλωσης των ανέργων.
Να απαιτήσουμε:

Κανένας φοιτητής ή σπουδαστής που θέλει να τελειώσει τις σπουδές του, να μην στερηθεί τη φοιτητική του ιδιότητα και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτή, εκτός κι αν το επιθυμεί ο ίδιος.
Να καταργηθούν οι παράγραφοι 9α, 9β και 9γ του άρθρου 80 του ν. 4009/2011.
Το κάθε ΑΕΙ και ΤΕΙ να εξασφαλίσει ότι θα ολοκληρώσουν όλοι οι φοιτητές που θέλουν τις σπουδές τους. Να δοθεί επιπλέον παράταση από αυτή που προβλέπει η τροπολογία του Υπουργείου.
Να μπορούμε όλοι να σπουδάζουμε απρόσκοπτα χωρίς να αναγκαζόμαστε να κυνηγάμε μεροκάματα! Δωρεάν σίτιση – στέγαση – συγγράμματα – μεταφορές – αναλώσιμα για όλους. Ανέγερση νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους και έκτακτα μέτρα λύσης του οξυμένου προβλήματος της φοιτητικής στέγης.
Να προχωρήσει το μέτρο των μετεγγραφών για όλους τους φοιτητές που το αιτούνται και η οικογένεια τους έχει χαμηλό εισόδημα, μαστίζεται από την ανεργία έχει και άλλο παιδί που σπουδάζει σε διαφορετική πόλη.
Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών και σπουδαστών. Πρόσθετες εξεταστικές περίοδοι, ειδικά ωράρια μαθημάτων (π.χ. απογευματινά εργαστήρια), άδεια με αποδοχές στην εξεταστική κλπ.
Καθηγητές πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης που καλύπτουν όλο το πρόγραμμα σπουδών

Προχωράμε σε:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ:

  •  ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 12.00
  •  ΤΗΣ ΚΟΣΜΗΤΟΡΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 12.00
  •  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟ  &

    ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 16.00