Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Υπερψηφίστηκε, αφού εμπλουτίστηκε και με νέες δράσεις, η εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου την Τρίτη 21/10, τώρα μέριμνα όλων μας πρέπει να γίνει η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνέλευσής μας :

ΟΛΟΙ – ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΗΝ 1Η ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 12:00!

Χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές μαζί με εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα έδωσαν ένα πρώτο δυναμικό παρών στα συλλαλητήρια της 3ης και 4ης Οκτώβρη. Φοιτητές και εργάτες σαν μια γροθιά βροντοφώναξαν:
Δεν ανεχόμαστε εμείς και οι οικογένειές μας να ζούμε με ψίχουλα!

Δεν παραιτούμαστε από το δικαίωμά μας να σπουδάζουμε χωρίς εμπόδια και να μορφωνόμαστε ολοκληρωμένα!

Δεν δεχόμαστε το μέλλον που μας έχετε ετοιμάσει, την περιπλάνηση μεταξύ της ανεργίας και της ολιγόμηνης κακοπληρωμένης δουλειάς!

Δεν δεχόμαστε ένα μέλλον μέσα στο άγχος και την ανασφάλεια!
Η νέα ακαδημαϊκή χρονιά ξεκίνησε. Τα προβλήματα όμως παραμένουν για τους φοιτητές και τους σπουδαστές των λαϊκών οικογενειών. Όλα τα προηγούμενα χρόνια, η επίθεση των κυβερνήσεων και της ΕΕ προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των μονοπωλίων έχει χτυπήσει τα δικαιώματά μας στις σπουδές, το μέλλον μας, τη ζωή της οικογένειάς μας.

Η επίθεση στο παρόν και το μέλλον μας πρέπει να πάρει απάντηση!
Ενιαία μαζί με τον εργαζόμενο λαό γιατί ενιαία είναι η επίθεση εναντίον μας!

Οι πρωτοετείς συνάδελφοι με το καλημέρα έρχονται αντιμέτωποι με μεγάλα προβλήματα. Από την ημέρα των εγγραφών τους ζήτησαν να αγοράσουν τη ρόμπα, το επόμενο βήμα είναι να τους ζητήσουν να αγοράσουν τα εργαλεία για το εργαστήριο της Ανατομίας (νυστέρι, λαβίδα, ψαλίδι).
Δεν αντέχουμε να πληρώνουμε όλο και περισσότερο για τις σπουδές μας! Για τη σίτιση που συνεχώς επιδιώκεται να μειώνονται οι δικαιούχοι, για σπίτι αφού οι εστίες δε φτάνουν ούτε για ζήτω, για συγγράμματα αφού δικαιούμαστε μόνο 1 σε κάθε μάθημα, για σημειώσεις, για ΜΜΜ.
Με τους νόμους των τελευταίων χρόνων για την ανώτατη εκπαίδευση και αξιοποιώντας την τεράστια υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων οι επιχειρήσεις, μπαίνουν όλο και περισσότερο στις σχολές για να «βάλουν χέρι» στις υποδομές τους, τη λειτουργία τους, στα προγράμματα σπουδών, στην έρευνα. Η αρχή έχει ήδη γίνει με εργολάβους να έχουν αναλάβει τη λέσχη σίτισης, τη καθαριότητα, με τους σεκιουριτάδες με τα αλεξίσφαιρα στην πόρτα της σχολής. Και υπάρχει και συνέχεια… Σε άλλες σχολές εταιρίες ήδη σουλατσάρουν σε εργαστήρια και καθορίζουν το περιεχόμενο της έρευνας στα μέτρα τους (Oral-b στην Οδοντιατρική, ΝΟΥΝΟΥ στο Γεωπονικό, KORRES στη Φαρμακευτική).
Αυτό σημαίνει ότι όλα γίνονται εμπόρευμα, εμείς γινόμαστε «πελάτες», οι ανάγκες μας αποτελούν «κόστος»! Σημαίνει ότι η επιστημονική μόρφωση υποβαθμίζεται σε εφήμερη κατάρτιση και άθροισμα δεξιοτήτων για να προετοιμαζόμαστε για τους μισθούς πείνας, τα ανύπαρκτα δικαιώματα και την εργασιακή περιπλάνηση. Σημαίνει έρευνα αποκλειστικά για την κερδοφορία των επιχειρήσεων.


Δεν θα τους αφήσουμε να μας στερήσουν το μέλλον! Δεν θα τους αφήσουμε να μας στερήσουν τη δυνατότητα να σπουδάζουμε ολοκληρωμένα!

Δεν μπορούμε να δεχτούμε να πηγαίνουν στράφι οι προσπάθειές μας να πάρουμε πτυχίο και να βρούμε δουλειά στο αντικείμενο που σπουδάσαμε. Δε δεχόμαστε να ζούμε στην ανεργία ή να περιμένουμε τα ψίχουλα των προγραμμάτων κατάρτισης ή να μας αναγκάσουν να μεταναστεύσουμε, την ίδια στιγμή που στις δημόσιες και ιδιωτικές μονάδες υγείας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, προνοιακά ιδρύματα, Ιατρεία του ΠΕΔΥ κλπ) υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού.
Δεν ανεχόμαστε να μας βαφτίζουν "ωφελούμενους" στα προγράμματα κατάρτισης. Να εργαζόμαστε χωρίς δικαιώματα, χωρίς άδεια, χωρίς συντάξιμα ένσημα. Να μην ξέρουμε πότε θα πληρωθούμε και να πρέπει να  "ταΐσουμε" και τους ιδιοκτήτες των ΚΕΚ. Ακόμα και η προκήρυξη για προσλήψεις (λιγοστές θέσεις σε σχέση με τις ελλείψεις) που υπόσχονται, πάει κάθε μήνα και πιο πίσω.
  • Η ανεργία χτυπάει «κόκκινο» στους νέους μέχρι 25 ετών. Το επίδομα ανεργίας το παίρνει 1 στους 10. Όσοι πιάσουν δουλειά είναι για μερικούς μήνες, με μισθούς 400€ χωρίς κανένα δικαίωμα. Οι νέοι κάτω των 25 παίρνουν μικρότερο μισθό γιατί έτσι δήθεν θα αντιμετωπιστεί η ανεργία!
  • Αμέτρητα προγράμματα έρχονται από την ΕΕ (voucher και άλλα) για να μας ξεγελάσουν προσφέροντας 5 – 6 μήνες δουλειάς και μεροκάματα πείνας. Θέλουν να «ανταλλάσουμε» την ανεργία μεταξύ μας! Στους εργοδότες σπρώχνονται εκατομμύρια ευρώ και τσάμπα εργαζόμενοι.

Όσοι από μας δουλεύουμε επειδή δεν μπορεί η οικογένειά μας να μας «κόβει μηνιάτικο», δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε τα μαθήματα και να δώσουμε εξετάσεις κανονικά. Αυτό μας οδηγεί στο να παρατείνουμε τις σπουδές μας. Κι αντί να μας στηρίζουν, μας οδηγούν στη διαγραφή.


Στην επίθεσή τους να απαντήσουμε με αγώνες επιθετικούς, μαζικούς, συνεχείς, καλύτερα οργανωμένους, μαζί με τους εργάτες και όλο το λαό!

Ούτε η τσιμουδιά ούτε η αναμονή ούτε οι κυβερνητικές εναλλαγές θα προσφέρουν λύση στα προβλήματά μας. Τα μέτρα θα παραμένουν, θα συνεχίσουν να μας στερούν το παρόν και το μέλλον.

Η ελπίδα βρίσκεται μόνο στον αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ προς όφελος των κερδών των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών στα οποία θυσιάζεται το παρόν και το μέλλον μας, η ζωή της οικογένειάς μας. Στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας στις σπουδές, στη δουλειά, τη ζωή, για επιστήμη στην υπηρεσία των λαϊκών και κοινωνικών αναγκών.

Η ελπίδα βρίσκεται στην αγωνιστική ανασυγκρότηση των συλλόγων, στην οργάνωσή μας σε κάθε τμήμα, έτος, εξάμηνο. Στη συμπόρευσή μας με τους εργάτες και το ΠΑΜΕ, με όλο το λαό ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που μα πλήττει όλους. Έτσι δίνουμε και παίρνουμε τεράστια δύναμη!

Ήδη περισσότερες από 720 είναι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων, συνταξιούχων, ΕΒΕ, αγροτών, μαζί και οι Σύλλογοι Γυναικών, που έχουν αποφασίσει μέχρι στιγμής τη συμμετοχή Ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, σωματεία, επιτροπές ανέργων. Ο Φ.Σ. Νοσηλευτικής δηλώνει παρών σε αυτήν τη μεγάλη μάχη. Καλούμε και όλους τους άλλους συλλόγους να συμπορευθούν και να ενώσουμε τη φωνή μας.
Βάζουμε τα δυνατά μας για να βουλιάξει το Σύνταγμα την 1η του Νοέμβρη. Ήρθε η ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή!
Η επιτυχία του συλλαλητηρίου θα κριθεί στην προετοιμασία του. Όρος είναι η μέγιστη δυνατή συμμετοχή στις συνελεύσεις, η διαμόρφωση διεκδικητικού πλαισίου που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας καθώς και κατάληξη προγράμματος δράσης για τα προβλήματα που μα απασχολούν. Γι’ αυτό προτείνουμε και καλούμε κάθε φοιτητή του συλλόγου να πάρει θέση και να κάνει δική του υπόθεση την επιτυχία του συλλαλητηρίου:
Διεκδικούμε
  • Επαρκή χρηματοδότηση των ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό!
  • Αποκλειστικά δωρεάν σπουδές! Ούτε 1€ για σίτιση-στέγαση-βιβλία-σημειώσεις-αναλώσιμα-μεταφορές!
  • Ακίνητα των ιδρυμάτων και δημόσια κτήρια να μετατραπούν σε εστίες στην ευθύνη του κράτους! Επίδομα ενοικίου, δωρεάν δωμάτια σε ξενοδοχεία για όσους κάνουν αίτηση και δεν μπαίνουν σε εστία!
  • Πρόσληψη μόνιμων καθηγητών που να καλύπτουν όλο το πρόγραμμα σπουδών!
  • Έξω οι εταιρίες από τις σχολές!
  • Καμία εφαρμογή του νόμου πλαίσιο και του σχεδίου «Αθηνά»! Να μην περάσουν οι νέοι Οργανισμοί των ιδρυμάτων! Ούτε σκέψη για νέο σχέδιο «Αθηνά»!
  • Επιστημονική μόρφωση και ειδίκευση υψηλού επιπέδου. Να αποτελεί το πτυχίο τη μοναδική προϋπόθεση για δουλειά χωρίς να χρειάζονται ένα κάρο πανάκριβα μεταπτυχιακά και πιστοποιητικά. Δωρεάν μεταπτυχιακά που να οδηγούν αποκλειστικά σε παραγωγή νέας γνώσης.
  • Επιστήμη και έρευνα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι για τα συμφέροντα των μονοπωλίων!
  • Διεκδικούμε σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα πάνω στο αντικείμενο σπουδών μας! Να μην υπάρχει νέος που θα δουλεύει με λιγότερα από 751€!
  • Να σταματήσει ο απαράδεκτος διαχωρισμός των εργαζομένων σε άνω και κάτω των 25 ετών!
  • Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης!
  • Κάλυψη ΟΛΩΝ των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία!
  • Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τους εργαζόμενους σπουδαστές! Άδεια με αποδοχές για όλη την εξεταστική! Ειδικά ωράρια μαθημάτων! Πρόσθετες εξεταστικές για όσους είναι στο πτυχίο! Να μην διαγράφεται κανείς που θέλει να τελειώσει τις σπουδές του!
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις μονάδες υγείας και πρόνοιας, για να καλυφθούν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν. Να απορροφηθούν οι άνεργοι απόφοιτοι των υγειονομικών σχολών.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους χωρίς καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα.
  • Τα Πανεπιστημιακά νοσοκομεία να δέχονται δωρεάν άνεργους, ανασφάλιστους, μετανάστες

  • Προχωράμε:

    Για να ακουστεί η φωνή μας πιο δυνατά πρέπει να παλέψουμε μαζί με τους μαθητές. Από τώρα να μπουν στο δρόμο του αγώνα κόντρα στο νέο Λύκειο των ταξικών φραγμών, για δωρεάν Παιδεία.
    Τους απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα για κοινή δράση και συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη. Δίνουμε Ραντεβού στις 22/10 στις 8.00 στο 4ο Ενιαίο Λύκειο Ζωγράφου (Παπαφλέσσα & Βακτριανής 99) και στο 6ο Ενιαίο Λύκειο Ζωγράφου (Ταξίλου και Υδάσπου 18).
  • Ενάντια στο αυταρχικό κλείσιμο της Πρυτανείας από τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ αρνούμενος να δεχτεί τους συλλογικούς φορείς φοιτητών και εργαζομένων που θέλουν να διαμαρτυρηθούν καλούμε σε μαζική κινητοποίηση την Πέμπτη 23/10 στις 9.00 στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια και συνέντευξη τύπου.
  • Ενάντια στη συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση που γίνεται εργαλείο για την ένταση της επιχειρηματικής δράσης εντός των ιδρυμάτων, κόντρα στο «νέο Λύκειο» που θέλει τους μαθητές υποταγμένους, σε ασφυκτικά γεμάτες αίθουσες, να πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά σε φροντηστήρια την Παρασκευή 24/10 διαδηλώνουμε στο Υπουργείο Παιδείας μαζί με τους μαθητές και καταθέτουμε τα αιτήματά μας.
  • Για να μπορέσουμε να σπουδάσουμε και να λάβουμε την απαραίτητη εκπαίδευση δίχως να ξαναπληρώσουμε τα μαλλιά της κεφαλής μας συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στις 29/10 στις 14.00 στην Πρόεδρο της σχολής για να έχουμε εκπαιδευτές στην κλινική μας άσκηση. Να μπει τέλος στην άθλια κατάσταση που επικρατεί με τα αναλώσιμα των εργαστηρίων. Κανείς φοιτητής να μην πληρώσει για λαβίδες, νυστέρια και ψαλίδια! Τώρα να δοθούν στηθοσκόπια στους φοιτητές που θα ξεκινήσουν την κλινική τους άσκηση.
  • Δυναμώνουμε τη συμμαχία μας με τους συναδέλφους από τις ΕΠΑΣ, τους καλούμε να παλέψουν για την επιτυχία του συλλαλητηρίου με αιχμή τα δικά τους προβλήματα. Να δυναμώσουν τον αγώνα τους για δημόσια και δωρεάν τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση. Κάθε νέος να έχει τη δυνατότητα να ειδικεύεται στο επάγγελμα με βάση τις σύγχρονες εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία στον κλάδο ειδίκευσης, να συνεχίζεται η παροχή γενικής μόρφωσης. Ενημερώνουμε τους συνάδελφους από την ΕΠΑΣ στο νοσοκομείο Παίδων στις 29/10 και στο νοσοκομείο Σωτηρία στις 30/10.
  • Συμμετέχουμε το Σάββατο 1Η Νοέμβρη στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 12.00
  • Καλούμε σε νέα Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 5/11 στις 14.00 για να αποτιμήσουμε τη δράση μας και να βάλουμε καινούριους άξονες στη δουλειά μας. 

    -Ζητούμε συγγνώμη για την καθυστέρηση της ανάρτησης-ο Γραμματέας του ΔΣ

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΑΥΡΙΟ Σάββατο συνάντηση της ομάδας στο μετρό των Αμπελοκήπων στις 17.00!
ΣΗΜΕΡΑ στις 16.30 στο γήπεδο ποδοσφαίρου ΕΠΟ στο Γουδή παίζουμε για πρώτη φορά! Επικοινωνία στα ήδη δοθέντα τηλέφωνα 

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

την Τρίτη..

Μεταξύ των χορών η παράδοση δίνει το παρόν! Στις 18.00 στην αίθουσα του 2ου χορεύουμε όπως ξέρουμε, παραδοσιακά..
Την Τρίτη 21/10 στις 17.00 στην αίθουσα του 2ου ορόφου χορεύουμε Latin

                   &

την ίδια μέρα στις 19.00 στην ίδια αίθουσα πειραματιζόμαστε με τη jazz 
Σάββατο κ Κυριακή στις 17.00 για μπαλίτσα στο ίδιο γήπεδο (δίπλα από το νοσοκομείο Α.Συγγρός)

πάτησε για να δεις το γήπεδο

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Οποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην ομάδα ποδόσφαιρου ανδρων ας επικοινωνησει στα παρακατω 6980127158 & 6945863873.
:)

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ-6/10

-Η υποδοχή των πρωτοετών από το Φοιτητικό μας Σύλλογο μεταφέρεται για την
  Τρίτη 14/10 στις  14.00 στο αμφιθέατρο της Σχολής

-Σχεδιασμός της δράσης Οκτωβρίου

ΟΛΟΙ – ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΗΝ 1Η ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 12:00!

Χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές από όλη την Ελλάδα να διαδηλώσουμε και να βροντοφωνάξουμε μαζί με όλο το λαό:

Δεν ανεχόμαστε εμείς και οι οικογένειές μας να ζούμε με ψίχουλα!

Δεν παραιτούμαστε από το δικαίωμά μας να σπουδάζουμε χωρίς εμπόδια και να μορφωνόμαστε ολοκληρωμένα!

Δεν δεχόμαστε το μέλλον που μας έχετε ετοιμάσει, την περιπλάνηση μεταξύ της ανεργίας και της ολιγόμηνης κακοπληρωμένης δουλειάς!

Δεν δεχόμαστε ένα μέλλον μέσα στο άγχος και την ανασφάλεια!

Η νέα ακαδημαϊκή χρονιά ξεκίνησε. Τα προβλήματα όμως παραμένουν για τους φοιτητές και τους σπουδαστές των λαϊκών οικογενειών. Όλα τα προηγούμενα χρόνια, η επίθεση των κυβερνήσεων και της ΕΕ προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των μονοπωλίων έχει χτυπήσει τα δικαιώματά μας στις σπουδές, το μέλλον μας, τη ζωή της οικογένειάς μας.

Στην επίθεσή τους να απαντήσουμε με αγώνες επιθετικούς, μαζικούς, συνεχείς, καλύτερα οργανωμένους, μαζί με τους εργάτες και όλο το λαό!

Ούτε η τσιμουδιά ούτε η αναμονή ούτε οι κυβερνητικές εναλλαγές θα προσφέρουν λύση στα προβλήματά μας. Τα μέτρα θα παραμένουν, θα συνεχίσουν να μας στερούν το παρόν και το μέλλον.

Η ελπίδα βρίσκεται μόνο στον αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που χρεοκοπεί τη ζωή μας για να εξασφαλίσει τα πλούτη και τα κέρδη μιας χούφτας παρασίτων. Η ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας στις σπουδές, στη δουλειά, τη ζωή, για επιστήμη στην υπηρεσία των λαϊκών και κοινωνικών αναγκών. Η ελπίδα βρίσκεται στην αγωνιστική ανασυγκρότηση των συλλόγων, στην οργάνωσή μας σε κάθε τμήμα, έτος. Στη συμπόρευσή μας με τους εργάτες και το ΠΑΜΕ, με όλο το λαό ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που μα πλήττει όλους. Έτσι δίνουμε και παίρνουμε τεράστια δύναμη!

Ήδη δεκάδες είναι οι μαζικοί φορείς που έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής. Ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, σωματεία, επιτροπές ανέργων. Ο Φ.Σ. Νοσηλευτικής δηλώνει παρών σε αυτήν τη μεγάλη μάχη. Καλούμε και όλους τους άλλους συλλόγους να συμπορευθούν και να ενώσουμε τη φωνή μας.
Βάζουμε τα δυνατά μας για να βουλιάξει το Σύνταγμα την 1η του Νοέμβρη. Ήρθε η ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή!
Η επιτυχία του συλλαλητηρίου θα κριθεί στην προετοιμασία του. Όρος είναι η μέγιστη δυνατή συμμετοχή στις συνελεύσεις, η διαμόρφωση διεκδικητικού πλαισίου που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας καθώς και κατάληξη προγράμματος δράσης για τα προβλήματα που μα απασχολούν. Γι’ αυτό προτείνουμε και καλούμε κάθε φοιτητή του συλλόγου να πάρει θέση και να κάνει δική του υπόθεση την επιτυχία του συλλαλητηρίου:
1.Διεκδικούμε
  • Επαρκή χρηματοδότηση των ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό!
  • Αποκλειστικά δωρεάν σπουδές! Ούτε 1€ για σίτιση-στέγαση-βιβλία-σημειώσεις-αναλώσιμα-μεταφορές!
  • Ακίνητα των ιδρυμάτων και δημόσια κτήρια να μετατραπούν σε εστίες στην ευθύνη του κράτους! Επίδομα ενοικίου, δωρεάν δωμάτια σε ξενοδοχεία για όσους κάνουν αίτηση και δεν μπαίνουν σε εστία!
  • Πρόσληψη μόνιμων καθηγητών που να καλύπτουν όλο το πρόγραμμα σπουδών!
  • Έξω οι εταιρίες από τις σχολές!
  • Καμία εφαρμογή του νόμου πλαίσιο και του σχεδίου «Αθηνά»! Να μην περάσουν οι νέοι Οργανισμοί των ιδρυμάτων! Ούτε σκέψη για νέο σχέδιο «Αθηνά»!
  • Επιστημονική μόρφωση και ειδίκευση υψηλού επιπέδου. Να αποτελεί το πτυχίο τη μοναδική προϋπόθεση για δουλειά χωρίς να χρειάζονται ένα κάρο πανάκριβα μεταπτυχιακά και πιστοποιητικά. Δωρεάν μεταπτυχιακά που να οδηγούν αποκλειστικά σε παραγωγή νέας γνώσης.
  • Επιστήμη και έρευνα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι για τα συμφέροντα των μονοπωλίων!
  • Διεκδικούμε σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα πάνω στο αντικείμενο σπουδών μας! Να μην υπάρχει νέος που θα δουλεύει με λιγότερα από 751€!
  • Να σταματήσει ο απαράδεκτος διαχωρισμός των εργαζομένων σε άνω και κάτω των 25 ετών!
  • Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης!
  • Κάλυψη ΟΛΩΝ των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία!
  • Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τους εργαζόμενους σπουδαστές! Άδεια με αποδοχές για όλη την εξεταστική! Ειδικά ωράρια μαθημάτων! Πρόσθετες εξεταστικές για όσους είναι στο πτυχίο! Να μην διαγράφεται κανείς που θέλει να τελειώσει τις σπουδές του!
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις μονάδες υγείας και πρόνοιας, για να καλυφθούν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν. Να απορροφηθούν οι άνεργοι απόφοιτοι των υγειονομικών σχολών.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους χωρίς καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα.
  • Τα Πανεπιστημιακά νοσοκομεία να δέχονται δωρεάν άνεργους, ανασφάλιστους, μετανάστες.
  • Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στις 15/10 στις 14:00 στο αμφιθέατρο.
  • Συνέλευση Α΄ έτους και εκλογή επιτροπής τη Δευτέρα 13/10 στις 14.00 στο αμφιθέατρο
  • Συνέλευση Β΄ έτους και εκλογή επιτροπής την Παρασκευή 10/10 στις 14.00 στο αμφιθέατρο
  • Συνέλευση Γ΄ έτους και εκλογή επιτροπής στις 7/10 στις 12:00 στην αίθουσα του ισογείου
  • Συνέλευση Δ΄ έτους και εκλογή επιτροπής στις 6/10 στις 17.00 στην αίθουσα του ισογείου


ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ..ΧΟΡΕΨΤΕ

Tην Τρίτη 14/10 στο ισόγειο της Σχολής μας,στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΕΡ. ΚΑΡΒΟΥΝΤΖΗ (1-09) θα πραγματοποιηθεί το πρώτο μάθημα χορού σε latin και παραδοσιακά!
- 16.00-17.30 τα latin
- 17.30-19.00 παραδοσιακά

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Νοσηλευτικής καταδικάζει την προκλητική και αναίτια σύλληψη στις 12/02/2012 του συνδικαλιστική φοιτητή, μέλους του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου του Μαθηματικού της Αθήνας, Αντώνη Βουτσίνου. Ο συνάδερφος, γνωστός για τη δράση του στο φοιτητικό κίνημα, βρισκόταν στις κινητοποιήσεις εκείνη την ημέρα υλοποιώντας αγωνιστικές συλλογικές αποφάσεις του φοιτητικού συλλόγου, ενάντια στην πολιτική που τσακίζει το λαό και τη νεολαία, και συνελήφθη κατά το όργιο βίας και τρομοκρατίας που επέβαλλαν στο κέντρο της Αθήνας οι δυνάμεις καταστολής. Ο στόχος τους ήταν ξεκάθαρος εξ αρχής. Ήθελαν να διαλύσουν τη μεγαλειώδη διαδήλωση των εκατοντάδων χιλιάδων που κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας και των άλλων πόλεων, ήθελαν να καταστείλουν τη μαχητικότητα και το μήνυμα ανυπακοής που έδωσε ο λαός ενάντια στο μαύρο μέτωπο εξουσίας και την πολιτική εξαθλίωσης των εργαζομένων και της νεολαίας.
Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από την κλιμάκωση της επίθεσης στα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες του λαού και της νεολαίας. Η επίθεση αυτή είναι αποτέλεσμα και αποτελεί αναγκαίο όρο για να «επιτύχουν οι στόχοι» Κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. Η επιδίωξή τους είναι σαφής: η τρομοκράτηση και η ποινικοποίηση των εργατικών και νεολαιίστικων αγώνων για να μπορούν ανενόχλητοι να σαρώσουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις αιώνων.
Στόχος αυτής της επίθεσης αποτελεί και το φοιτητικό κίνημα, που εκατοντάδες αγωνιστές του συλλαμβάνονται και με πλαστές κατηγορίες ποινικοποιείται η ασυμβίβαστη πολιτική τους δράση. Για αυτό και επιτέθηκαν βίαια σε μαζικά μπλοκ συλλογικοτήτων, συνδικαλιστικών φορέων και φοιτητικών συλλόγων, στα οποία βρισκόταν και ο Αντώνης Βουτσίνος, τα οποία διαδήλωναν ειρηνικά για ώρες μπροστά από τη Βουλή. Η προσπάθεια τους είναι να επιτεθούν στους αγωνιζόμενους, να τρομοκρατήσουν το λαό, να απαγορεύσουν το δικαίωμα στη διαδήλωση, για να περάσουν τα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.
Όμως το λαϊκό και το φοιτητικό κίνημα δεν τρομοκρατείται και δεν καταστέλλεται. Η σύλληψη του συναδέλφου είναι επίθεση ενάντια σε όλους μας και θα σταθούμε αποφασιστικά δίπλα του.
Άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών που βαραίνουν άδικα τον συνδικαλιστή Αντώνη  Βουτσίνου.
Όχι στην κρατική τρομοκρατία.


ΡΑΝΤΕΒΟΥ:

Στο μετρό των Αμπελοκήπων την Κυριακή για περισσότερες πληροφορίες επικοινώνησε στο 6976048816 (wh)

Αλλαγή αλλαγή Προσοχή προσόχή!



Και Σάββατο και Κυριακή στις 16.00 στο γήπεδο δίπλα στο Νοσοκομείο Α.Συγγρός
με τα
αθλητικά μας :)
επικοινωνία στο:6992555889

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΔΣ 1/10

1.Υποδοχή των πρωτοετών συμφοιτητων μας από το Φοιτητικό Σύλλογο την Τρίτη 7/10 στις 14.00 στο αμφιθέατρο!

2. Σχεδιασμός της δράσης του Φοιτητικού Συλλόγου μπροστά στο συλλαλητήριο της 1/11.
¤ Συμμετοχη στο συλλαλητήριο του  Σαββάτου 4/10 για την ανεργία
¤ 9-14/10 Εκλογή επιτροπών έτους για εξειδίκευση των αιτημάτων
¤ 15/10 Γενική Συνέλευση
¤Περιοδεία του ΠΑΜΕ Υγείας-Προνειας στη σχολή κ δημιουργια υλικού για συντονισμό με τα σχολεία του Ζωγράφου

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ!

Πρώτη προπόνηση αύριο Πέμπτη 2/10, ραντεβού 18.00 στη στάση του μετρό στον Ευαγγελισμό!
Επόμενη την Κυριακή 5/10,ίδια ώρα στο ίδιο μέρος!
Ακόμη κι αν δεν έχεις εγγραφεί σε περιμένουμε να παίξουμε!