Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ στις 4/5

ΕΚΔΗΛΩΣΗ την Πέμπτη στις 4/5 και ώρα 12.00 στο χώρο της Σχολής με ομιλήτρια την Όλγα Σιάντου, αντιπρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων), με θέμα:

"Εργασιακή Προοπτική για τους απόφοιτους της Νοσηλευτικής.

Οι σχέσεις εργασίας και οι συνθήκες που επικρατούν στον κλάδο της υγείας."


28/5

H σημερινή προγραμματισμένη συνέλευση δεν πραγματοποιήθηκε. Ορίστηκε εκ νέου Συνέλευση από το ΔΣ την ερχόμενη Παρασκευή στις 5/6 και ώρα 14.00 στο αμφιθέατρο του 2ου ορόφου.
 Να είναι μαζική η προσέλευση στο όργανο μας και να πάρουμε αγωνιστική απόφαση!
Γιατί:
 "Οι ανάγκες μας δεν μπορούν να περιμένουν!Οι ζωές μας δεν σηκώνουν άλλα μέτρα!"


ΛΑΤΙΝ &οχι μόνο ΠΑΡΤΥ


ΔΣ 27/5-ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΟΛΟΙ στα συλλαλητήρια στις 11 Ιούνη!
Φοιτητές-Μαθητές-Εργαζόμενοι μια φωνή και μια γροθιά!
Κάτω το νέο «μνημόνιο» που ετοιμάζει η κυβέρνηση!
Οι ψευτοηρωισμοί της κυβέρνησης και τα παραμύθια των “κόκκινων γραμμών” βαδίζουν στο τέλος τους. Η κοινή δήλωση των Τσίπρα -Γιούνκερ για τα Εργασιακά και το Ασφαλιστικό αποτελούν προάγγελο νέας συμφωνίας-λαιμητόμου για το λαό, ενός νέου "μνημονίου".
Οι μάσκες πέφτουν! Κανένας φοιτητής να μην παρασυρθεί από τα διλήμματα, τα δήθεν "αδιέξοδα". Η εξαπάτηση και οι εκβιασμοί συνεχίζονται από το ίδιο σημείο που τα άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Όπως και αν ονομαστεί το νέο μνημόνιο η ουσία είναι ότι νέα αντιλαϊκά μέτρα είναι προ των πυλών.
Ο «έντιμος συμβιβασμός» είναι απαίτηση των μονοπωλιακών ομίλων. Η συμφωνία που ετοιμάζεται έχει μέτρα που χαρίζουν χαμόγελα σε αυτούς που πλούτισαν και συνεχίζουν να πλουτίζουν εις βάρος της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας που βασανίζεται και υποφέρει.
Θέλουν «έντιμο συμβιβασμό» για να συμβιβαστούμε με την τεράστια υποχρηματοδότηση των σχολών μας και του συστήματος υγείας. Θέλουν να συμβιβαστούμε με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κλέβει από τις σχολές μας και από τα νοσοκομεία τα αποθεματικά. Θέλουν να συμβιβαστούμε με τα τεράστια εμπόδια που συναντάμε στις σπουδές και το μέλλον μας.  

Να μη γίνουμε χειροκροτητές στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία!

Γυρνάμε την πλάτη σε παλιούς και νέους πλασιέ των μνημονίων. Η θέση όλων εμάς, των φοιτητών και των σπουδαστών που αγωνιούμε για να καταργηθούν παλιά και νέα μνημόνια, για να μπει ένα τέλος στην επίθεση που δεχόμαστε, βρίσκεται στην απέναντι όχθη από τους εταίρους, τους δανειστές, τις δεσμεύσεις, τους κανόνες της ΕΕ και την πολιτική που ενισχύει τα μονοπώλια. Η θέση μας βρίσκεται στον κοινό αγώνα με το εργατικό κίνημα.  Έτσι παίρνουμε και δίνουμε τεράστια δύναμη. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στις οικογένειες των 3 νεκρών εργατών στα ΕΛΠΕ και των 3 τραυματισμένων! Στις 8 Μάη κυβέρνηση και εργοδοσία έβαψαν τα χέρια τους με αίμα. Μπροστά σε αυτό το εργοδοτικό έγκλημα η κυβέρνηση καλεί τους εργαζόμενους να διασφαλίσουν το όνομα της επιχείρησης άρα και τα κέρδη της!!! Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο!
Έτσι και με τη νέα συμφωνία-μνημόνιο θέλουν να υπογράψουμε την καταδίκη μας, για αυτό κάνουν επίκληση των δημοψηφισμάτων, ώστε να νομιμοποιήσουν εκβιαστικά και με το μαχαίρι στο λαιμό τις νέες αντιλαϊκές συμφωνίες.  
Η απάντησή μας πρέπει να είναι ξεκάθαρη: Καμία ανοχή σε νέα μνημόνια και αντιλαϊκές συμφωνίες! Κατάργηση των προηγούμενων μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων!
Δεν ανεχόμαστε την εκρηκτική κατάσταση που βιώνουμε στις σχολές!

Κάθε μέρα δίνουμε «μάχη» για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις σπουδές μας μέσα σε αυτές τις συνθήκες. Η υποχρηματοδότηση των σχολών μας δεν έχει τελειωμό. Δεκάδες σχολές είναι ένα βήμα πριν το λουκέτο. Τα τελευταία 6 χρόνια οι προϋπολογισμοί των ΑΕΙ μειώθηκαν πάνω από 50% και των ΤΕΙ πάνω από 70%. Οι ελλείψεις που συναντάμε καθημερινά στις σπουδές μας μιλάνε από μόνες τους. Πολλές σχολές μας στοιβάζουν σαν σαρδέλες ή κόβουν μαθήματα λόγω έλλειψης καθηγητών. Ότι έχει απομείνει από διοικητικό προσωπικό δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες. Τα περισσότερα κτήρια έχουν γίνει χωματερές αφού η καθαριότητα εξαρτάται από τα κέφια και τα κέρδη των εργολάβων. Την ίδια στιγμή που τα σπίτια μας στενάζουν χιλιάδες φοιτητές έμειναν και φέτος εκτός εστίας και χωρίς καμία στήριξη από το κράτος. Εξάλλου οι εστίες πανελλαδικά μετριούνται στα δάκτυλα. Ενώ ακόμα δεν καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες μας για αποκλειστικά δωρεάν σίτιση και παράλληλα πληρώνουμε  ένα σκασμό σε αναλώσιμα.
Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ήδη δείξει τα δόντια της:
Ø  Το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο της ΕΕ που μας γεμίζει εμπόδια τις σπουδές παραμένει εδώ αφού όπως δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας « …Από τα 80 άρθρα του νόμου Διαμαντοπούλου εμείς βάζουμε μόνο 10 άρθρα που "πειράζουν" τον συγκεκριμένο νόμο…»
Ø  Απέναντι στην τεράστια υποχρηματοδότηση των σχολών μας η κυβέρνηση απάντησε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία παίρνει αναδρομικά κιόλας ότι είχε απομείνει.
Ø  Το γιατί η κυβέρνηση συνεχίζει το δρόμο των προηγούμενων μας το ξεκαθάρισε επίσης ο Υπουργός Παιδείας ο οποίος σχετικά με τις μετεγγραφές χιλιάδων φοιτητών που η απαράδεκτη απόφαση του ΣτΕ έκρινε παράνομες δήλωσε ότι :«οι γονείς πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους αφού δήλωναν στο μηχανογραφικό σχολές που ήξεραν ότι δεν αντέχουν οικονομικά να στείλουν τα παιδιά τους». Με δυο κουβέντες ο καθένας θα σπουδάζει με βάση την τσέπη του.

Οι ζωές μας δεν σηκώνουν άλλα μέτρα!
Οι ανάγκες μας δεν μπορούν να περιμένουν!

Δώσαμε πρώτη μαχητική απάντηση με τη συμμετοχή μας στην Πανυγειονομική απεργία στις 20 Μάη διαδηλώνοντας μαζί με δεκάδες σωματεία και φορείς από όλη την Ελλάδα! Μαζί με τους αυριανούς μας συναδέλφους διεκδικήσαμε Αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν υγεία χωρίς καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα!
Συνεχίζουμε πιο δυναμικά! Κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς να διεκδικήσουμε:
·      Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές! Ούτε ευρώ για σίτιση-στέγαση-βιβλία-αναλώσιμα-μετακινήσεις!
·         Κάτω τα χέρια από τα ταμεία των σχολών μας! Οι Πρυτανείες και οι διοικήσεις των σχολών να απειθαρχήσουν στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου!
·         Να επιστραφούν τώρα τα κλεμμένα αποθεματικά 187 εκατομμυρίων στις σχολές μας!
·         Επαρκή χρηματοδότηση των ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό!
·         Διαγραφή των χρεών των ΑΕΙ και ΤΕΙ προς όλες τις δημόσιες εταιρίες ηλεκτρισμού, νερού, τηλεφώνου, θέρμανσης!
·         Να καταργηθεί τώρα το αντιδραστικό πλαίσιο της ΕΕ για την Παιδεία, ο νόμος-πλαίσιο και το σχέδιο Αθηνά!
·         Να προσληφθεί τώρα το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό σε φύλαξη και καθαριότητα με την ευθύνη του Πανεπιστημίου! Έξω οι εργολάβοι από τις σχολές!
·         Να γίνουν προσλήψεις καθηγητών, μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και διοικητικών ώστε να μπορούμε να σπουδάζουμε όπως μας αξίζει!
·         Να παρθεί τώρα νομοθετική ρύθμιση που να μην επιτρέπει ακύρωση μετεγγραφών και να καλύπτει όλους τους φοιτητές από μετεγγραφή! Καμία εφαρμογή της απαράδεκτης απόφασης του ΣτΕ από καμία σχολή σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
·         Καμιά εστία χωρίς θέρμανση, ζεστό νερό, όλες τις απαραίτητες υποδομές για να μπορούν οι φοιτητές και σπουδαστές να ζουν και να μελετούν άνετα. Άμεση ενοικίαση δωματίων ή χορήγηση επαρκούς επιδόματος ενοικίου για τους φοιτητές και σπουδαστές που αδυνατούν να σπουδάσουν μακριά από τον τόπο καταγωγής τους, με την ευθύνη του κράτους, χωρίς ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους.
·         Να πληρωθούν άμεσα όλες οι πρακτικές. Κανένας πρακτικάριος απλήρωτος, ανασφάλιστος. Πρακτική άσκηση με πλήρη εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα  - Να εξασφαλιστεί δωρεάν περίθαλψη και ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους τους φοιτητές και σπουδαστές.
·         Να παρθούν μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών.
·         Επιστημονική μόρφωση και ειδίκευση υψηλού επιπέδου. Επιστήμη και έρευνα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι για τα συμφέροντα των μονοπωλίων!

Αποφασίζουμε για:
·         Συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 11 Ιούνη στις 19.30 στην Ομόνοια.
·         Σύσταση συντακτικής επιτροπής για το εφημεριδάκι του ΦΣ
·         Συντονισμός με εργαζόμενους του κλάδου της Υγείας, εξορμήσεις, περιοδείες σε νοσοκομεία για την επιτυχία του Συλλαλητηρίου

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Διοικητικό Συμβούλιο στις 11πμ

Αύριο, Τετάρτη 27/5 στις 11πμ, πραγματοποίηση ΔΣ με θέμα την εισήγηση για τη Γενική Συνέλευση της Πέμπτης

Γενική Συνέλευση την ΠΕΜΠΤΗ 28/5 ΣΤΙΣ 14.00!!!

Οι ψευτοηρωισμοί της κυβέρνησης και τα παραμύθια των “κόκκινων γραμμών” βαδίζουν στο τέλος τους. Η κοινή δήλωση των Τσίπρα -Γιούνκερ για τα Εργασιακά και το Ασφαλιστικό αποτελούν προάγγελο νέας συμφωνίας-λαιμητόμου για το λαό, ενός νέου "μνημονίου".

Οι μάσκες πέφτουν! Κανένας φοιτητής να μην παρασυρθεί από τα διλήμματα, τα δήθεν "αδιέξοδα". Η εξαπάτηση και οι εκβιασμοί συνεχίζονται από το ίδιο σημείο που τα άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Όπως και αν ονομαστεί το νέο μνημόνιο η ουσία είναι ότι νέα αντιλαϊκά μέτρα είναι προ των πυλών.

Ο «έντιμος συμβιβασμός» είναι απαίτηση των μονοπωλιακών ομίλων. Η συμφωνία που ετοιμάζεται έχει μέτρα που χαρίζουν χαμόγελα σε αυτούς που πλούτισαν και συνεχίζουν να πλουτίζουν εις βάρος της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας που βασανίζεται και υποφέρει.

Θέλουν «έντιμο συμβιβασμό» για να συμβιβαστούμε με την τεράστια υποχρηματοδότηση των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Θέλουν να συμβιβαστούμε με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κλέβει από τις σχολές μας τα αποθεματικά. Θέλουν να συμβιβαστούμε με τα τεράστια εμπόδια που συναντάμε στις σπουδές μας. 

 Στις 11 Ιούνη ενώνουμε τη φωνή μας με τους μαθητές, με τους εργαζόμενους, διαδηλώνουμε στις 19:30 στην Ομόνοια ενάντια στο νέο μνημόνιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Η απάντησή μας πρέπει να είναι ξεκάθαρη: Καμία ανοχή σε νέα μνημόνια και αντιλαϊκές συμφωνίες! Κατάργηση των προηγούμενων μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων!

Καλούμε σε Γενική Συνέλευση την ΠΕΜΠΤΗ 28/5 ΣΤΙΣ 14.00 για να πάρει ο σύλλογος τα κατάλληλα μέτρα ώστε να αντιπαλέψουμε τη νέα επίθεση που δεχόμαστε εμείς και οι οικογένειές μας.

Ανάγκη για αίμα για τους επιζήσαντες-τραυματίες των ΕΛΠΕ

Ο Φοιτητικός Σύλλογος καταγγέλλει το νέο έγκλημα στα ΕΛΠΕ που έχει στερήσει μέχρι τώρα τη ζωή σε 3 εργάτες ενώ άλλοι 3 είναι σοβαρά τραυματισμένοι, σε κρίσιμη κατάσταση. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των εργατών και την ευχή οι τραυματίες γρήγορα να γυρίσουν στις οικογένειες και τις δουλειές τους. Και αυτό το εργοδοτικό έγκλημα ήρθε ως αποτέλεσμα των άθλιων συνθηκών εργασίας και εντατικοποίησης της εργασίας, της έλλειψης μέτρων ασφαλείας, που θυσιάζονται στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους της εργοδοσίας. Παρά την αύξηση της κερδοφορίας τα τελευταία χρόνια, στον όμιλο ΕΛΠΕ εντείνεται η εργολαβοποίηση, με στόχο την αντικατάσταση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με δικαιώματα από "φθηνούς" εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ανάπτυξης που θεριεύει τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων και στο χώρο των πετρελαίων. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των μέτρων που πάρθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις που κατακρεούργησαν την όποια προστασία υπήρχε στην ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων, της υγείας κλπ. Τέτοια μέτρα θα περιέχει και η νέα συμφωνία που ετοιμάζεται να υπογράψει η κυβέρνηση με την ΕΚΤ, το ΔΝΤ. Το νέο εργοδοτικό έγκλημα αποδείχνει για μια ακόμη φορά ότι για να πλουτίζουν μία χούφτα άνθρωποι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να ματώνουν με κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους.
Απαιτούμε τώρα σύγχρονα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας σε όλους τους τόπους δουλειάς, με μόνιμη σταθερή δουλειά και εργασιακά δικαιώματα. Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας πρέπει να πάρουν άμεσα μέτρα για να σταματήσει η εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία.
Καλούμε όλους τους φοιτητές να δηλώσουν έμπρακτα τη στήριξή τους στους τραυματίες εργαζόμενους που έχουν άμεση ανάγκη από αίμα.

Όσοι φοιτητές μπορούν να δώσουν αίμα, να πάνε άμεσα σε κάποιο νοσοκομείο της Αττικής και να δηλώσουν ότι θέλουν να δώσουν αίμα στην τράπεζα αίματος του ΠΑΜΕ, όπου ήδη συνδικάτα, σωματεία και φορείς συμβάλλουν στην τεράστια ανάγκη που υπάρχει.  

Γεγονός της προηγούμενης εβδομάδας: 20/5 η Πανυγειονομική Απεργία!!!

Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 20/5, στο πλαίσιο της 24ωρης πανυγειονομικής απεργίας,από τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία και τις δομές Υγείας. 

Ο Φοιτητικός μας Σύλλογος, σημείωσε μέσω της εκπροσώπου του Δήμητρας Καστόρη, πως η θέση των φοιτητών είναι δίπλα στους εργαζόμενους. Ακόμα πως οι φοιτητές και σπουδαστές ασκούνται σε συνθήκες επικίνδυνες, προκειμένου να «μπαλώνουν» τα κενά ως τζάμπα εργατικό δυναμικό. Μετά τη συγκέντρωση και τις ομιλίες, ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή.


Την ίδια ώρα που χάνονται εργασιακά δικαιώματα, δεδουλευμένα και υποβαθμίζονται οι δημόσιες υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας, δεν χάνουν όλοι. Οι ιδιωτικοί όμιλοι, οι φαρμακοβιομήχανοι, τα διαγνωστικά κέντρα αυξάνουν την πελατεία και τα κέρδη τους!!!
Η κατάσταση στην Υγεία και την Πρόνοια είναι άκρως επικίνδυνη για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς. Τα προβλήματα στα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ είναι εκρηκτικά και χειροτερεύουν διαρκώς. Υπολειτουργούν τα πολυϊατρεία και τα Κέντρα Υγείας, τα ιδρύματα πρόνοιας έχουν καταντήσει ερείπια από τα οποία λείπουν ακόμα και υλικά καθαριότητας! Ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι εξακολουθούν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για εξετάσεις, νοσήλια, θεραπείες στις δημόσιες μονάδες Υγείας.
Ο όγκος της δουλειάς και η εντατικοποίηση αυξάνονται κατακόρυφα. Οι εξαγγελίες για 4.500 προσλήψεις, ακόμα και αν γίνουν μέσα στο 2015, δεν φτάνουν για να καλύψουν τις τεράστιες ελλείψεις. Δηλαδή, θα συνεχιστεί το κλείσιμο και η υπολειτουργία τμημάτων.
Με αφορμή αυτό, σε καλούμε να σκεφτείς:
  • Γιατί μας λένε ότι «λεφτά δεν υπάρχουν» για την αναπλήρωση των απωλειών στους μισθούς, ενώ συνεχίζουν να επιδοτούν με εκατομμύρια ευρώ τους επιχειρηματικούς ομίλους και παραγγέλνουν εξοπλισμούς 500 εκατ. δολαρίων για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ;
  • Γιατί δεσμεύουν τα ταμειακά διαθέσιμα δήμων και δημόσιων οργανισμών, ενώ με προηγούμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου διαγράφουν πρόστιμα επιχειρηματικών ομίλων για φορολογικές παραβάσεις και λαθρεμπόριο;
  • Γιατί υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, ενώ ταυτόχρονα χιλιάδες άνεργοι συνάδελφοί μας αναγκάζονται να μεταναστεύσουν;
  • Γιατί ενώ η επιστήμη και η τεχνολογία συνεχώς εξελίσσονται, επανεμφανίζονται ασθένειες, όπως η φυματίωση, που είχαν "ξεπεραστεί";
Την απάντηση την ξέρεις:
Θυσιάζουν τα δικαιώματά μας και την υγεία του λαού
 για να εξασφαλίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων
.
Η άθλια κατάσταση στην Υγεία είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θεωρεί τις παροχές Υγείας του λαού σαν "κόστος", γιατί εμποδίζουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Αυτή είναι η αιτία των ελλείψεων υλικών και προσωπικού, των συγχωνεύσεων, των περικοπών στους μισθούς των υγειονομικών, της λειτουργίας των δημόσιων μονάδων Υγείας ως επιχειρήσεων, που από την "πώληση' υπηρεσιών Υγείας πρέπει να καλύπτουν τις λειτουργικές τους ανάγκες!
Γι’ αυτό έχουν καταβάλει μόνο ένα μικρό μέρος της κουτσουρεμένης κρατικής χρηματοδότησης, που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2015 (που είναι μειωμένη κατά 22,9% σε σχέση με το 2014) και οδηγούν τις δημόσιες μονάδες Υγείας σε οικονομική ασφυξία.
Ετοιμάζουν συμφωνία με νέα αντιλαϊκά μέτρα για εμάς.
Η κοινή δήλωση των Τσίπρα - Γιούνκερ αποτελεί προάγγελο νέας αντιλαϊκής συμφωνίας - νέου "μνημονίου". Που θα περιέχει τις απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών για συνέχιση της επίθεσης στο λαϊκό εισόδημα, στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση για Υγεία και Πρόνοια.
Ταυτόχρονα, για να εξοικονομηθούν κονδύλια για νέες επιδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διαπραγματεύεται χαλάρωση της περιοριστικής πολιτικής. Συντάσσεται με τις κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Ιταλίας (με τη στήριξη των ΗΠΑ) στη διαμάχη με τη Γερμανία για το ποιανής χώρας οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα βγουν λιγότερο χαμένοι από την κρίση. Συμφωνούν όμως όλοι στο ότι πρέπει να χάσουμε και άλλα δικαιώματα για να ξαναρχίσει η καπιταλιστική ανάπτυξη.
Οργανώνουμε τον αγώνα για κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων και την αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και δικαιώματα.
Λέμε ΟΧΙ στα νέα μνημόνια. Απορρίπτουμε τα εκβιαστικά διλήμματα που προβάλλουν για να συνεχίζουμε εμείς να πληρώνουμε τα βάρη της κρίσης ή της όποιας αναιμικής ανάκαμψης.
Σου λέμε ξεκάθαρα ότι ο μόνος δρόμος για να αλλάξει η ζωή μας είναι ο αγώνας!
Ο καθένας πρέπει να πάρει τη θέση του σε αυτόν, είτε εργαζόμενος στον κλάδο, είτε φοιτητής, είτε ασθενής!

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Δευτέρα| 25/05| 19:30, στο γνωστό μας αμφιθέατρο: ...No Country for Old Men..

Η προβολή μας για αυτήν την εβδομάδα θα είναι η ταινία No Country for Old Men (2007), των Ethan & Joel Coen. , η οποία διασκευάστηκε από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Κόρμακ ΜακΚάρθυ και σκηνοθετήθηκε από τους αδερφούς Τζόελ και Ήθαν Κοέν. 
Τοποθετoύμαστε στη δεκαετία του 80', όπου ένας Τεξανός εργάτης βρίσκεται στον τόπο συμπλοκής εμπόρων ναρκωτικών και αποφασίζει να κρατήσει για τον εαυτό του μια βαλίτσα με 2 εκατομμύρια δολάρια. Τα ίχνη της όμως, θα ακολουθήσουν οι ιδιοκτήτες της, ο τοπικός σερίφης κι ένας επαγγελματίας δολοφόνος. Η ταινία εξετάζει τη μοίρα και τις συγκυρίες, στοιχεία που είχαν εξερευνήσει και παλιότερα οι αδερφοί Κοέν στις ταινίες "Blood Simple" και "Fargo".
Τιμήθηκε με πολυάριθμα βραβεία, συγκεντρώνοντας τρία βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, δύο Χρυσές Σφαίρες και τέσσερα Όσκαρ– ταινίας, σκηνοθεσίας, διασκευασμένου σεναρίου και β΄ ρόλου για τον ανεπανάληπτο Χαβιέ Μπαρδέμ.

Aστυνομικό θρίλερ | Έγχρ. | Διάρκεια: 122'
Πρωταγωνιστούν: Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Josh Brolin.

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Χιροσίμα Αγαπη μου

Γεια σας, γεια σας!

Σήμερα, Δευτέρα, στις 19.0 θα προβάλλουμε την ταινία "Hiroshima, Mon Amour".
Λίγα λόγια για την ταινία μας...

1959 | Ασπρόμ. | Δραματική, Ρομαντική

Μια γαλλίδα ηθοποιός, που βρίσκεται στη Χιροσίμα για τα γυρίσματα μιας αντιπολεμικής ταινίας, συνάπτει ερωτική σχέση με έναν Ιάπωνα αρχιτέκτονα. Μαζί θα μοιραστούν τις απόψεις τους για τον πόλεμο, καθώς η ίδια αναπολεί σκηνές από το τραυματικό παρελθόν της, όταν είχε δεσμό μ' έναν Γερμανό στρατιώτη την περίοδο της Κατοχής. Βασισμένη σε σενάριο της Marguerite Duras, το ‘Χιροσίμα ,αγάπη μου’ θεωρείται ταινία σταθμός στην ιστορία του σινεμά.

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΎ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ 7.00-19.00!

Ψηφίζουμε με Πάσο ή ταυτότητα!

-η υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων παραμένει και εντείνεται, αφού η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αναπληρώνει το κούρεμα που είχαν υποστεί το 2012 τα αποθεματικά των ιδρυμάτων (187εκ. ευρώ), αλλά βάζει χέρι και στα ταμιακά τους διαθέσιμα

-από τα 80 άρθρα του νόμου Διαμαντοπούλου τα 70 μένουν απείραχτα, τάχθηκε υπέρ των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά, και διαβεβαιώνει ότι μέτρα που βρίσκονται μέσα στον πυρήνα της στρατηγικής της ΕΕ, όπως οι πιστωτικές μονάδες, δεν αγγίζονται..

...και το έργο συνεχίζεται...

Κανένας μας μη μείνει θεατής!

Ας γίνουμε εμείς οι πρωταγωνιστές!

ΔΕΝ ΑΠΕΧΩ-ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ!

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

    Η σημερινή μας συνέλευση έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα. Από τη μια οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των φοιτητών στο ΔΣ του Συλλόγου μας θα απολογηθούν για τη δράση τους από τις περσινές φοιτητικές εκλογές έως και σήμερα και από την άλλη θα προγραμματίσουμε τη δράση μας το επόμενο διάστημα μετά και την διεξαγωγή των φετινών εκλογών.
     Ο Σύλλογός μας είναι από τους λίγους Συλλόγους πανελλαδικά που καλεί τους φοιτητές-τα μέλη του, να λάβουν μέρος σε μια εκλογοαπολογιστική διαδικασία, δηλαδή να ακούσουν τι είναι οι φοιτητικές εκλογές, για ποιο λόγο έχει σημασία η μαζική συμμετοχή σε αυτές, την αξία της συλλογικής δράσης, να κρίνουν τα μέλη του ΔΣ για τη δράση τους, να συμβάλλουν στο σχεδιασμό του Συλλόγου με τη σκέψη και τον προβληματισμό τους.

Α) Ποια είναι η κατάσταση στις σπουδές και τον κλάδο της Υγείας
Το προηγούμενο διάστημα τα μέλη του φοιτητικού μας συλλόγου ήρθαμε αντιμέτωποι με μία εκρηκτική κατάσταση στις σχολές αλλά και τα σπίτια μας. Είδαμε τους μισθούς των γονιών μας να συρρικνώνονται δίχως πάτο, είδαμε τα αδέλφια μας να πετιούνται στην ανεργία, είδαμε τους παππούδες μας να μένουν χωρίς σύνταξη και φάρμακα, είδαμε τους συναδέλφους μας να μεταναστεύουν στο εξωτερικό, είδαμε το μέλλον που μας ετοιμάζουν να είναι περιπλάνηση μεταξύ κακοπληρωμένης ολιγόμηνης δουλειάς και ανεργίας. Γι αυτό έχουμε και κάθε λόγο να νιώθουμε αγανάκτηση, οργή για το δρόμο που μας έφερε ως εδώ, δεν φτάνει να την πληρώσουν μόνο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Δεν πρέπει να τη γλυτώσει η πολιτική που εξασφαλίζει εκατομμύρια για τους επιχειρηματίες, φτώχεια και ανεργία για εμάς και τις οικογένειες μας. Δεν πρέπει δηλαδή να τη γλυτώσουν όλοι οι παράγοντες που βασανίζουν τις οικογένειες μας. Και μπροστά σε αυτούς τους παράγοντες «προσκυνά» και η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά στις σχολές και τα σπίτια μας δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμούς και αναμονή. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βαδίζει στο δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων, στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, συνεχίζει την επίθεση ενάντια σε εμάς και τις οικογένειές μας

-- Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ πετσόκοψε τους προϋπολογισμούς των ιδρυμάτων κατά 50% και η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δηλώνει ότι «δεν υπάρχει φράγκο για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ». Στην πράξη έχουν καταργήσει την κρατική χρηματοδότηση στα ΑΕΙ - ΤΕΙ. Την ίδια ώρα, η νέα συγκυβέρνηση χαρίζει 500 εκατ. δολάρια για εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ.
-- Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ «κούρεψε» 187 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά των ιδρυμάτων με το PSI και η νέα συγκυβέρνηση ληστεύει ό,τι απέμεινε από τα αποθεματικά και τα ταμειακά διαθέσιμα των σχολών μας, τινάζοντας στον αέρα τη λειτουργία τους.
-- Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ σάρωσε τη φοιτητική μέριμνα και η νέα συγκυβέρνηση διακηρύττει ότι «θα σπουδάζετε ανάλογα με την τσέπη σας».

-- Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ψήφισε 2 μνημόνια και 500 εφαρμοστικούς νόμους και η νέα συγκυβέρνηση δεν κατάργησε ούτε ένα άρθρο, ψήφισε την επέκταση του μνημονίου και ετοιμάζεται να υπογράψει νέο μνημόνιο.
-- Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ μάτωσε τις οικογένειές μας για να πληρώσουμε ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε και η νέα συγκυβέρνηση υπόσχεται ότι θα συνεχίσουμε να το πληρώνουμε (και να ματώνουμε) «στο ακέραιο» και «στο διηνεκές», δηλαδή για πάντα.
-- Από τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της ΝΔ περάσαμε στις ΠΝΠ του ΣΥΡΙΖΑ, με την πρώτη να χαρίζει χρέη σε μεγαλοκαρχαρίες - οφειλέτες και τη δεύτερη να αδειάζει τα ταμεία των ΑΕΙ - ΤΕΙ και όλων των δημόσιων οργανισμών. Δηλαδή, αντιγράφουν ακόμα και τις πρακτικές της προηγούμενης συγκυβέρνησης.

Ακόμα και το Πολυνομοσχέδιο που έφερε η συγκυβέρνηση για την Παιδεία αλλάζει μόνο τα 10 από τα 80 άρθρα του νόμου Διαμαντοπούλου(!!!), δηλαδή τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα!
Όσον αφορά την εργασιακή μας προοπτική, η κατάσταση στον κλάδο της Υγείας είναι ασφυκτική! Στο όνομα του «ρεαλισμού» και του «εφικτού» επιχειρούν να διαλύσουν ό,τι έχει απομείνει όρθιο. Προωθείται δραστικός περιορισμός των κρατικών δαπανών για την Υγεία, γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα, συγχωνεύσεις κλινικών, κατάργηση των 3 ψυχιατρικών νοσοκομείων μέχρι τον Ιούνη, μετακύλιση του κόστους στους ίδιους τους ασθενείς. Η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει αυτή την κατάσταση με διάφορα τρικ, όπως η κατάργηση του 5ευρου για την είσοδο στα νοσοκομεία με αντάλλαγμα όμως αντισταθμιστικά μέτρα (δηλαδή πάλι από εμάς θα τα παίρνουν), τις διακυρήξεις για τις 4.500 προσλήψεις μελλοντικά στον τομέα της Υγείας, οι οποίες (ακόμα και να γίνουν κάποτε αν το επιτρέψουν οι εταίροι) είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στις 12.000 αποχωρήσεις από τα δημόσια νοσοκομεία.Τις τρύπες αυτές προσπαθεί να καλύψει και με ελαστικές σχέσεις εργασίας αφού οι εργαζόμενοι από τα προγράμματα voucher είναι πλέον μόνιμο σκηνικό των νοσοκομείων, την ίδια ώρα που 8.000 νοσηλευτές περιπλανούνται στις ουρές του ΟΑΕΔ.

Β) Η δράση του Συλλόγου μας το προηγούμενο διάστημα
Ο Σύλλογός μας μπροστά σε αυτή την επίθεση δεν έμεινε στη γωνία αναμένοντας τι θα κάνει η νέα κυβέρνηση, ούτε βγήκε στις πλατείες να την υπερασπιστεί στις διαπραγματεύσεις της με τους δανειστές. Αναπτύξαμε πλούσια δραστηριότητα έχοντας στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας.

1) Μπροστά στην ενιαία επίθεση που δεχόμαστε εμείς και οι γονείς μας, ο Σύλλογος μπήκε μπροστά ώστε ενιαία, μαζί με τους υπόλοιπους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, στο πλευρό του εργατικού κινήματος να οργανώσουμε την απάντησή μας. Ο Σύλλογος μας έδωσε αγωνιστικό παρών σε μικρούς και μεγάλους αγώνες. Ξεχωρίζει από την δράση του Συλλόγου η συμμετοχή στο μεγαλειώδες πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη μαζί με 71 φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους και πάνω από 1000 συνδικάτα, σωματεία και φορείς. Χιλιάδες λαού βούλιαξαν το Σύνταγμα βροντοφωνάζοντας "Δεν θα ζήσουμε με ψίχουλα". Αποτελεί κυριολεκτικά παρακαταθήκη για τους κρίσιμους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Πήραμε και δώσαμε δύναμη. Δεσμευτήκαμε ότι δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας.
2) Παλέψαμε για να δοθεί έκτακτη κρατική χρηματοδότηση, για να επιστραφούν τα κλεμμένα αποθεματικά. Παλέψαμε και καταφέραμε στην τελευταία συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ να μην δοθεί ούτε ένα ευρώ από τα διαθέσιμα των ταμείων του Ιδρύματος που απαιτεί η συγκυβέρνηση με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
3) Σταθήκαμε σε κάθε πρόβλημα που αντιμετώπισαν συνάδελφοι μας. Παλέψαμε για δωρεάν σίτιση-στέγαση-μεταφορές-αναλώσιμα, για να μην βάζουμε το χέρι στην τσέπη για να σπουδάσουμε. Με καταλήψεις στα ταμεία της Λέσχης, κινητοποιήσεις σε κτήρια που απαιτούμε να γίνουν εστίες, κλείσιμο ακυρωτικών σε λεωφορεία. Καταφέραμε να δοθούν για ακόμα μία χρονιά δωρεάν τα στηθοσκόπια που χρειαζόμαστε στην κλινική μας άσκηση.
4) Ο Σύλλογός μας πρωτοστάτησε ώστε να εκλεγούν επιτροπές στα έτη, να συζητιούνται σε συνελεύσεις έτους τα επιμέρους προβλήματα των φοιτητών. Το ΔΣ συνεδρίαζε τακτά και ανοιχτά στους φοιτητές, κάλεσε στη διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων, πρωτοστάτησε στην ενημέρωση των φοιτητών.
5) Ο Σύλλογός μας μπήκε μπροστά στο συντονισμό με τον κλάδο της Υγείας. Από κοινού μαζί με τους αυριανούς μας συναδέλφους κάναμε συσκέψεις για να αναπτυχθεί δράση ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, συμμετείχαμε σε συλλαλητήρια με βασικό αίτημα να είναι η Υγεία κοινωνικό αγαθό-να καταργηθεί άμεσα οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα.
6) Σταθήκαμε αλληλέγγυοι στους συμφοιτητές μας από μετεγγραφή, που για αρκετούς μήνες είχαν μείνει στον αέρα! Συγκροτήθηκε επιτροπή που μπήκε μπροστά για να μην χάσει κανείς το πρώτο εξάμηνο, να μην μείνει κανείς χωρίς βιβλία, σίτιση, πάσο. Ενημέρωσε για την απαράδεκτη απόφαση του ΣτΕ που έβγαλε παράνομες τις μετεγγραφές στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ και του ΑΠΘ και τους κάλεσε σε επαγρύπνηση!
7) Παλέψαμε για να προσληφθεί μόνιμο και επαρκές προσωπικό για την καθαριότητα και φύλαξη της σχολής μας, για να βγουν έξω οι εργολάβοι από τη σχολή μας. Με τον αγώνα μας καταφέραμε η σύγκλητος να δεσμευτεί ότι θα προσλάβει το επόμενο διάστημα το Πανεπιστήμιο το απαραίτητο προσωπικό.
8) Σπάσαμε την αστυνομοκρατία και την ένταση της καταστολής με το λοκ άουτ στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ, οργανώνοντας συλλαλητήριο μαζί με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους του ΕΚΠΑ.
9) Κηρύξαμε το μήνα Ιούνη, μήνα αντιφασιστικής δράσης του Συλλόγου με σύνθημα "Μπλόκο στους φασίστες" καλώντας τους φοιτητές να απομονώσουν την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Διοργανώσαμε τουρνουά μπάσκετ και βόλεϊ για να ανοίξει το ζήτημα σε περισσότερους φοιτητές αλλά και στη γειτονιά.
10) Εκφράσαμε με την αλληλεγγύη μας στο σεισμόπληκτο λαό της Κεφαλονιάς με συναυλία αλληλεγγύης και συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης που αποστείλαμε στους κατοίκους.
11) Εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Παλαιστίνης αλλά και στους υπόλοιπους λαούς που ήρθαν αντιμέτωποι με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις.
12) Καταδικάσαμε τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ και την ΕΕ που ευθύνονται για το τεράστιο έγκλημα με τους χιλιάδες νεκρούς μετανάστες που πνίγηκαν στη Μεσόγειο προσπαθώντας να ξεφύγουν από τον πόλεμο και την εξαθλίωση. Συμμετείχαμε στο πρόσφατο συλλαλητήριο στα γραφεία της ΕΕ μαζί με δεκάδες συλλόγους, σωματεία και φορείς.
13) Δημιουργήσαμε blog του φοιτητικού μας Συλλόγου για να ενημερώνεται άμεσα και έγκαιρα κάθε φοιτητής για τις δραστηριότητες και τις αποφάσεις.
14) Στο Σύλλογό μας λειτουργούν ομάδες αθλητισμού και πολιτισμού για να βρίσκει χώρο έκφρασης το μεράκι, η δημιουργικότητα μας.

Γ) Αυτοκριτική του ΔΣ
Πιστεύουμε πως ο Σύλλογός μας με βάση την πλούσια δραστηριότητα που ανέπτυξε το προηγούμενο διάστημα αποτελεί παράδειγμα για κάθε Σύλλογο. Κρίνοντας μάλιστα από τη διαλυτική κατάσταση που επικρατεί σε άλλους Συλλόγους, που οι φοιτητές δεν ξέρουν καν ποιοι είναι οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί τους, που δεν γίνονται ποτέ Γενικές Συνελεύσεις, που είναι Σύλλογοι χειροκροτητές της αντιλαϊκής πολιτικής, που αδιαφορούν για τα δεκάδες προβλήματα των φοιτητών. Σίγουρα έχουμε ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης και πρέπει ο καθένας να συμβάλλει με τις ιδέες και τις προτάσεις του! Το επόμενο διάστημα το ΔΣ πρέπει να σταθεροποιήσει τις συνεδριάσεις του σε εβδομαδιαίο επίπεδο έτσι ώστε να συμμετέχουν περισσότεροι φοιτητές σε αυτές και να θέτουν ζητήματα, να γίνονται συσκέψεις πριν από κάθε Γενική Συνέλευση έτσι ώστε περισσότεροι φοιτητές να συμβάλλουν στη διαμόρφωση της Εισήγησης του ΔΣ, να πρωτοστατήσει για τον καλύτερο συντονισμό με τις επιτροπές του κάθε έτους, να συμβάλλει στην παραπάνω μαζικοποίηση των διαδικασιών μας.

Δ) Διεκδικήσεις μας για το επόμενο διάστημα
Τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει είναι μόνο η αρχή. Ο σύλλογος μας το επόμενο διάστημα πρέπει να σταθεί πλάι σε όλα τα μέλη, σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Να βελτιώσει τη δράση του και να την εμπλουτίσει παίρνοντας την γνώμη όλο και περισσότερων φοιτητών. Ο Σύλλογος μπροστά στα τεράστια προβλήματα που συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε στις σπουδές
μας αλλά και μπροστά στο μέλλον-κόλαση που μας ετοιμάζουν κυβέρνηση-ΕΕ-μονοπώλια πρέπει να δυναμώσει την οργάνωση της πάλης με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να πρωτοστατήσει με τη δράση του και να παραδειγματίσει και άλλους συλλόγους ώστε να δώσει ώθηση στην ανασύνταξη συνολικά του φοιτητικού κινήματος. Να δυναμώσει τον κοινό αγώνα με το ταξικό εργατικό κίνημα.

Απαιτούμε:
* Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές! Ούτε ευρώ για σίτιση-στέγαση-βιβλία-αναλώσιμα-μετακινήσεις!
* Κάτω τα χέρια από τα ταμεία των σχολών μας! Οι Πρυτανείες και οι διοικήσεις των σχολών να απειθαρχήσουν στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου!
* Να επιστραφούν τώρα τα κλεμμένα αποθεματικά 187 εκατομμυρίων στις σχολές μας!
* Επαρκή χρηματοδότηση των ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό!
* Άμεση πρόσληψη κλινικών εκπαιδευτών. Να αναγνωρίζεται η κλινική μας άσκηση ως προϋπηρεσία, με αμοιβή βάση του κατώτατου κλαδικού μισθού και πλήρη ασφάλιση.
* Πλήρης στελέχωση των εργαστηρίων με σύγχρονο εξοπλισμό για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση μας.
* Διαγραφή των χρεών των ΑΕΙ και ΤΕΙ προς όλες τις δημόσιες εταιρίες ηλεκτρισμού, νερού, τηλεφώνου, θέρμανσης!
* Να καταργηθεί τώρα το αντιδραστικό πλαίσιο της ΕΕ για την Παιδεία, ο νόμος-πλαίσιο και το σχέδιο Αθηνά!
* Να προσληφθεί τώρα το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό σε φύλαξη και καθαριότητα με την ευθύνη του Πανεπιστημίου! Έξω οι εργολάβοι από τις σχολές!
* Να γίνουν προσλήψεις καθηγητών, μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και διοικητικών ώστε να μπορούμε να σπουδάζουμε όπως μας αξίζει!
* Να παρθεί τώρα νομοθετική ρύθμιση που να μην επιτρέπει ακύρωση μετεγγραφών και να καλύπτει όλους τους φοιτητές από μετεγγραφή! Καμία εφαρμογή της απαράδεκτης απόφασης του ΣτΕ από καμία σχολή σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
* Καμιά εστία χωρίς θέρμανση, ζεστό νερό, όλες τις απαραίτητες υποδομές για να μπορούν οι φοιτητές και σπουδαστές να ζουν και να μελετούν άνετα. Άμεση ενοικίαση δωματίων ή χορήγηση επαρκούς επιδόματος ενοικίου για τους φοιτητές και σπουδαστές που αδυνατούν να σπουδάσουν μακριά από τον τόπο καταγωγής τους, με την ευθύνη του κράτους, χωρίς ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους.
* Να εξασφαλιστεί δωρεάν περίθαλψη και ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους τους φοιτητές και σπουδαστές.
* Να παρθούν μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών.
* Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους χωρίς καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα.
* Επιστημονική μόρφωση και ειδίκευση υψηλού επιπέδου. Επιστήμη και έρευνα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι για τα συμφέροντα των μονοπωλίων!


Το επόμενο διάστημα, με ευθύνη και του νέου Διοικητικού Συμβουλίου που θα προκύψει από τις φοιτητικές εκλογές προχωράμε σε:

> Συγκρότηση Επιτροπής εργαζόμενων φοιτητών.
> Διεξαγωγή Φεστιβάλ των Πολιτιστικών Ομάδων.
> Αθλητικό τουρνουά ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.
> Κλιμάκωση της αντιφασιστικής μας δραστηριότητας με συναυλίες, προβολές ταινιών και άλλες εκδηλώσεις.

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΤΕΤΑΡΤΗ 6/4

ΟΛΟI ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6/4 ΣΤΙΣ 14.00

-Απολογισμός των εκλεγμένων για τη δράση του προηγούμενου διαστήματος
-Εκτίμηση της δράσης του Συλλόγου
-Σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ!
ΜΑΖΙ δυναμώνουμε το Σύλλογο μας, 
τον αγώνα για τις σπουδές και το μέλλον που μας αξίζει!!

"Selma"

Καλησπέρα σας σινεφίλοι μας,

Σήμερα, Δευτέρα και ωρα επτά και μισή θα προβάλλουμε την αμερικάνη ταινία 'Selma". Η ταινία εξιστορεί την περιόδο τριών μηνών του 1965, όταν ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ηγήθηκε μιας επικίνδυνης εκστρατείας, με σκοπό τη διεκδίκηση του δικαιώματος ψήφου ολόκληρης της αφροαμερικανικής κοινότητας των ΗΠΑ. Η επική πορεία που ξεκίνησε από την πόλη Σέλμα μέχρι και την πρωτεύουσα της Αλαμπάμα, Μοντγκόμερι, κορυφώνεται με τον Πρόεδρο Τζόνσον να υπογράφει το νόμο περί δικαιωμάτων ψήφου και τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ να περνά στην ιστορία, ως ένας από τους σημαντικότερους ηγέτες και οραματιστές όλων των εποχών.
Διάρκεια: 128 min
Με κύριους πρωταγωνιστές τους: David Oyelowo, Carmen Ejogo, Tim Roth.