Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Party!!!

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Νοσηλευτικής διοργανώνει Πάρτυ το Σάββατο 19/12 στις 22.00 στο αμφιθέατρο ΝΑΒΟ στην Ιατρική, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στους πρόσφυγες. Επιπλέον, στο χώρο θα μαζευτούν τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και δώρα για τα παιδιά των προσφύγων. Σας περιμένουμε όλους :-D


Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Το ΔΣ του Φοιτητικού μας Συλλόγου, ύστερα από συνεδρίασή του στις 15/12 αποφάσισε τα εξής:

  • Στήριξη του Συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ για τα προαπαιτούμενα στις 15/12
  • Κινητοποίηση στην πρόεδρο του τμήματος την Παρασκευή 18/12 στις 13.00  προκειμένου να δοθεί άμεση απάντηση σχετικά με το τι προβλέπεται για την έκδοση κάρτας σίτισης των φοιτητών που εισήχθησαν στη σχολή μας στα πλαίσια των ειδικών κατηγοριών, και λόγω αυτού δεν πρόλαβαν τις συγκεκριμένες χρονικές προθεσμίες. Κανένας φοιτητής να μη μείνει χωρίς κάρτα σίτισης, να δοθεί άμεση λύση.
  • Στη συνέχεια κινητοποίηση στον κοσμήτορα της σχολής επιστημών υγείας προκειμένου να δοθεί λύση τόσο σε αυτό το ζήτημα, όσο και στο θέμα των συγγραμμάτων και του Άτλα για το μάθημα της Ανατομίας. 
  • Συμμετοχή στο συλλαλητήριο Φοιτητικών Συλλόγων την Πέμπτη 17/12 στις 12.00 στο Υπουργείο Παιδείας για τις μετεγγραφές. Διεκδικούμε να γίνουν τώρα όλες οι μετεγγραφές, κανένας φοιτητής να μη χάσει το εξάμηνο.
  • Καταγγελία του απαράδεκτου ατυχήματος στο ανατομείο της Ιατρικής Σχολής. Διεκδικούμε άμεσες προσλήψεις προσωπικού, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία στο ύψος των αναγκών μας.

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Σήμερα Δευτέρα 14/12 θα συνεδριάσει στις 14:00 το Διοικητικό Συμβούλιο του Φοιτητικού μας Συλλόγου.

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ

Το ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Νοσηλευτικής θα συνεδριάσει εκτάκτως αύριο Τετάρτη, 9/12 στις 2.30μμ. 

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Συνάντηση συντακτικής ομάδας της εφημερίδας "Ο Παλμός του Νοσηλευτή"

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Νοσηλευτικής καλεί όσα μέλη του ενδιαφέρονται, να συμμετάσχουν στη συντακτική ομάδα του περιοδικού του! Υπάρχουν ήδη κάποιες ιδέες, περιμένουμε και τις δικές σας! Καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο, να δηλώσει συμμετοχή και να δώσει το "παρών" στη συνάντηση την Τετάρτη 9/12 στις 2.30μμ στο 2ο όροφο της σχολής μας!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ

Ύστερα από συνεδρίαση του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου, ψηφίστηκε το εξής κείμενο:
Το τελευταίο διάστημα οι λαοί γίνονται για μία ακόμα φορά μάρτυρες συνεχιζόμενων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και περιφερειακών πολέμων με πιο πρόσφατο παράδειγμα την κατάσταση στην Συρία και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Ο πόλεμος που εδώ και 5 χρόνια μαίνεται στη Συρία, με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες, είναι μέρος της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Τα ευρωπαϊκά και αμερικάνικα μονοπώλια, στον ανταγωνισμό τους με αυτά της Ρωσίας, διασφαλίζουν με αίμα την πρόσβαση τους στις πηγές ενέργειας και τα νέα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου, μιας περιοχής που αποτελεί πέρασμα για το εμπόριο και τις μεταφορές.
Η Ανατολική Μεσόγειος φλέγεται αξιοποιώντας σαν άλλοθι το αιματηρό χτύπημα στο Παρίσι και την "καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του ισλαμικού κράτους" που οι ίδιοι δημιούργησαν και εξόπλισαν. Ζεσταίνονται οι μηχανές του πολέμου! Προετοιμάζονται νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπως μαρτυράει η τελευταία Σύνοδος των υπουργών εξωτερικών του ΝΑΤΟ.
Οι λαοί να μην τσιμπήσουν!
Τα κοράκια των ιμπεριαλιστών τσακώνονται για να μοιράσουν πλουτοπαραγωγικές πηγές, δρόμους πετρελαίου και φυσικού αερίου, για την κατοχύρωση δρόμων μεταφοράς εμπορευμάτων. Σε αυτή την λεία θέλουν μερίδιο και τα ελληνικά μονοπώλια.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες συμμετέχοντας όλο και πιο ενεργά στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με την ενεργοποίηση του άρθρου 42,παράγραφος 7 του Μάαστριχ, που προβλέπει παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην επιχείρηση κλιμάκωσης και γενίκευσης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική!
Η πολιτική που μας καταδικάζει στην φτώχεια, την ανεργία και διαλύει τις σπουδές μας είναι η ίδια που μας καλεί να χύσουμε το αίμα μας για τα κέρδη των μονοπωλίων!
ΔΕΝ έχουμε τίποτα να κερδίσουμε από αυτό το μακελειό στο οποίο πασχίζει να συμμετάσχει και η Ελλάδα. Το μόνο που έχουμε να περιμένουμε είναι πόλεμος, φτώχεια, προσφυγιά!
ΔΕΝ ανεχόμαστε οι θάλασσες μας να γίνονται υγρός τάφος χιλιάδων προσφύγων και η χώρα μας να μετατρέπεται σε αποθήκη ψυχών.
Οι λαοί να μην χύσουν το αίμα τους για ξένα προς αυτούς συμφέροντα. Να μην δεχθούμε να θυσιάσουμε τη ζωή και τα όνειρα μας στο βωμό του κέρδους των αφεντικών.
Απαιτούμε :
  • Να σταματήσουν τώρα οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
  • Καμία εμπλοκή της χώρας σε αυτές & στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών!
  • Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του ΝΑΤΟ.
  • Να μην δοθεί καμιά διευκόλυνση, καμιά υποδομή της χώρας ως ορμητήριο για επιθέσεις στη Συρία ή σε άλλες χώρες
  • Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να μη διατεθούν στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστικών σχεδίων.

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ


Δυναμώνουμε την πάλη του λαού κόντρα στους ιμπεριαλιστές και τους πολέμους τους. Όπλο μας η έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες!

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Συνεδρίαση του ΔΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φοιτητικού Συλλόγου Νοσηλευτικής θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 7/12 στις 16.00, μετά την εκδήλωση "Μετά το πτυχίο..τι;".

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Εκδήλωση "Μετά το πτυχίο..τι;"

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Νοσηλευτικής προσκαλεί όλα τα μέλη του στην εκδήλωση με τίτλο "Μετά το πτυχίο..τι;" που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Νέου Κτιρίου τη Δευτέρα 7/12 στις 14.00 και θα έχει θέμα την εργασιακή προοπτική, την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία και τον κλάδο της Υγείας-Πρόνοιας. Ομιλητές θα είναι η Όλγα Σιάντου, νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία" και αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Βιολογίας του τμήματός μας Αντώνης Σταματάκης, ενώ θα παρευρεθούν και απόφοιτοι νοσηλευτές. 

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης 1/12/2015

ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑ-ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ!
Αυτό είναι το μοτίβο της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης που προωθείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση κι υπηρετείται από τις εγχώριες κυβερνήσεις. Μιλάμε για ένα πανεπιστήμιο που θα χωράει λιγότερους φοιτητές, θα τους καλεί να πληρώνουν για τις σπουδές τους, ένα πανεπιστήμιο που τον πρώτο λόγο για τη γνώση και την έρευνα θα τον έχουν οι επιχειρήσεις!
Η υποχρηματοδότηση είναι βασικός μοχλός διάλυσης των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ενώ παράλληλα με τη διάλυση της φοιτητικής μέριμνας (ελάχιστες εστίες, ανεπαρκές επίδομα φοίτησης, μείωση της δωρεάν σίτισης) πολλοί φοιτητές δυσκολεύονται να σπουδάσουν μακριά από το σπίτι τους, ενώ αρκετοί αναγκάζονται να δουλέψουν παράλληλα με τις σπουδές τους.
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ!
Ο δίμηνος αγώνας στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου ενάντια στην υποχρηματοδότηση και τη διάλυση τηςφοιτητικής μέριμνας κατάφερε να κερδίσει έκτακτη χρηματοδότηση 100.000για τη σίτιση! Παράλληλα οι κινητοποιήσεις στην Πληροφορική του ΕΚΠΑ κατάφεραν να μπλοκάρουν την επιβολή ορίων δηλώσεις μαθημάτων και την εντατικοποίηση των ρυθμών σπουδών. Αποδεικνύεται ότι μόνο μέσα από μαζικές συνελεύσεις κι ανυποχώρητο αγώνα μπορούμε να επιβάλλουμε τις ανάγκες μας! Νίκη για το φοιτητικό κίνημα που συγκρούεται και παλεύει μέχρι τέλους κόντρα στην ηττοπάθεια ότι δε μπορούμε να κερδίσουμε τίποτα!
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ
Καλούμε σε συντονισμό όλους τους φοιτητικούς συλλόγους με εκπροσώπους από τις συνελεύσεις τους. Να βγει κοινή πολιτική τοποθέτηση για το τι διεκδικούν αυτή τη στιγμή οι φοιτητικοί σύλλογοι. Να μπει σχέδιο κινητοποιήσεων και πλαίσιο αιτημάτων ενιαία και πανελλαδικά!
Διαφωνούμε με τους περιχαρακωμένες συσκέψεις. Δε θέλουμε μόνο τους συλλόγους του ΜΑΣ να συντονίζονται αλλά όλους τους συλλόγους. Θέλουμε πρώτα να συζητά ο σύλλογος και μεταφέροντας την απόφαση του να συζητά και να συντονίζεται με τους υπόλοιπους. Όχι το αντίθετο, να επιβάλλεται ένα σχέδιο «αποτέλεσμα συσκέψεων» χωρίς να έχει συζητήσει ο σύλλογος, χωρίς να ξέρει καν πότε συμμετείχε σε σύσκεψη.
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ ΜΑΖΙ ΓΙΑ:
•          Κάλυψη των αναγκών σίτισης όλων των φοιτητών/ιών
•          Ανέγερση νέων εστιών για όλα τα πανεπιστήμια-ανακαίνιση των ήδη υπαρχουσών. Επίδομα στέγασης μέχρι να βρεθεί μόνιμη λύση.
•          Οικονομικό επίδομα, μηνιαίο κι επαρκές σε φοιτητές/ιες με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα. Κανένα φοιτητικό δάνειο.
•          Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όσων φοιτητών/ιών έχουν γονείς ανασφάλιστους ή άνεργους.
•          Αξιοποίηση όλων των δημόσιων κτιρίων.                                                   
•          Δωρεάν μετακινήσεις σε όλα τα Μ.Μ.Μ για τους φοιτητές/ιες.
•          Δωρεάν αναλώσιμα για τους φοιτητές/ιες.
•          Αύξηση τώρα της κρατικής χρηματοδότησης. Καμία συγχώνευση-κανένα κλείσιμο τμήματος-εργαστηρίου. Ενάντια στην εισβολή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
•          Να δοθούν πίσω τα αποθεματικά των πανεπιστημίων.

•          Καμία διάσπαση πτυχίου σε δύο κύκλους-Ενιαία πτυχία με όλα τα εργασιακά δικαιώματα κατοχυρωμένα.
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
Ψήφισαν τα προαπαιτούμενα μέτρα για το νέο δάνειο: ξεπούλημα των λιμανιών και των αεροδρομίων, μειώσεις των συντάξεων, νέους φόρους κτλ. Η νέα δόση του δανείου θα πάει στην αποπληρωμή του προηγούμενου και στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, Τη στιγμή που τα νοσοκομεία, τα σχολεία κι τα πανεπιστήμια υπολειτουργούν! Ο νέος προϋπολογισμός είναι γκιλοτίνα για την υγεία, την παιδεία, τους μισθούς, την κοινωνική ασφάλιση!
ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 2/12- ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 3/12
Πρέπει να είμαστε εκεί! Γιατί: Γιατί είμαστε στη γενιά μας υπάρχει 65% ανεργία, με τα μεγαλύτερα ποσοστά μετανάστευσης των τελευταίων χρόνων. Γιατί θέλουν να γίνουμε οι εργαζόμενοι που δε θα γνωρίσουμε ούτε καν την έννοια της μόνιμης και σταθερής εργασίας. Γιατί το νέο ασφαλιστικό διαλύει τα εργασιακά μας δικαιώματα και τις συντάξεις!
Ο αγώνας πρέπει να έχει διάρκεια! Συνελεύσεις εργαζομένων- συντονισμό σωματείων, κόντρα στη γραφειοκρατία- Συλλαλητήρια ανά πόλης- Νέα απεργία την ημέρα κατάθεσης του ασφαλιστικού νόμου!

Μαζί με τους άνεργους, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:
  • Κατάργηση των εκμεταλλευτικών προγραμμάτων Voucher και κοινωφελούς εργασίας
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Συλλογικές συμβάσεις εργασίας
  •  Μόνιμη και σταθερή δουλειά
  • Επαρκές επίδομα ανεργίας, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δωρεάν για όσο διαρκεί η ανεργία
  • Μείωση του ωραρίου, χωρίς μείωση των αποδοχών, ώστε ν’ ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας. Λιγότερη δουλειά-δουλειά για όλους με δικαιώματα


6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ!
Στέλνει μήνυμα σύγκρουσης κι αγώνα!Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ! Δε θα σκύψει το κεφάλι απέναντι στο μαύρο παρόν που μας επιβάλλουν! Ενάντια στην ανεργία, τη φτώχεια, την κατάθλιψη! Ενάντια στον αυταρχισμό, τις πολιτικές ΕΕ-κυβερνήσεων!
ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 5 ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ!
Με ευρωπαϊκό ένταλμα συνελήφθησαν 5 φοιτητές γιατί διαδήλωσαν την 1 Μάη στο Μιλάνο! Αυτό το περιστατικό εντάσσεται στη συνολική επιβολή της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας και την ποινικοποίηση των αγώνων, απαραίτητο εργαλείο για την επιβολή της αντεργατικής πολιτικής μνημονίων-ΕΕ-χρέους!ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!
ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ –ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ
Το νεολαιίστικο κίνημα παλεύει ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που παράγουν φτώχεια και εξαθλίωση στους λαούς για τα κέρδη των ισχυρών! Ενάντια στο σκοταδισμό και το θρησκευτικό φανατισμό που τροφοδοτείται από ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ. Αυτοί δημιουργούν τα προσφυγικά κύματα από την «Ανατολή», αυτοί εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη εξαθλίωση, αυτοί δημιουργούν σύγχρονες χούντες στη «Δύση»

Παλεύουμε για:
•          Δημόσια και δωρεάν παιδεία. Ενιαία πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Έξω οι επιχειρήσεις από τις σχολές μας. Γνώση κι έρευνα, σύγχρονη-ποιοτική,  για τις ανάγκες της κοινωνίας.
•          Μονομερής κατάργηση όλων των μνημονίων, των αντιλαϊκών εφαρμοστικών νόμων και διατάξεων
•          Ικανοποίηση των εργατικών/λαϊκών αιτημάτων και αναγκών.
·                  Άμεση παύση πληρωμών-διαγραφή του χρέους. Ρήξη-σύγκρουση με Ε.Ε.-ευρώK


ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:
1.     Κατάργηση της Εισήγησης του Διοικητικού Συμβουλίου στις γενικές συνελεύσεις
2.     Συγκρότηση επιτροπής που θα καταγράψει τις ανάγκες του συλλόγου μας για δωρεάν σίτιση. Το πανεπιστήμιο δήλωσε πως αν δε φτάσει η χρηματοδότηση θα μπουν υποκριτήρια στα υπάρχοντα κριτήρια( που είναι ήδη πολύ χαμηλά) αποκλείοντας ένα μεγάλο κομμάτι φοιτητών.
3.     Εκλογή 3μελούς επιτροπής από το σώμα της συνέλευσης για συντονισμό φοιτητικών συλλόγων που θα μεταφέρει την απόφαση της συνέλευσής μας στο συντονιστικό φοιτητικών συλλόγων, την Παρασκευή 4/12, στο Κάτω Πολυτεχνείο.
4.     Συμμετοχή στην πανυγειονομική απεργία 2/12 στο Υπουργείο Υγείας.
5.     Συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία 3/12 με τα πρωτοβάθμια ταξικά σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους. 11:00, προσυγκέντρωση στο Μουσείο. Η σχολή να παραμείνει κλειστή όλη την ημέρα. Κανένα μάθημα-εργαστήριο-κλινική να μην πραγματοποιηθεί.
6.     Συμμετοχή στην κινητοποίηση στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Αχαρνών και Κοκκινάκη) Παρασκευή στις 12:00 με το Σύλλογο Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Πανεπιστημίου Αθηνών
7.     Συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενάντια στην κρατική καταστολή, για τις σύγχρονες λαϊκές ελευθερίες στις 6/12 στα Προπύλαια.

8.     Προετοιμάζουμε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο μέσα στο Δεκέμβρη