Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016



ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ ΝΙΚΗΤΕΣ!

Ψήφισμα φοιτητικών συλλόγων:

Φυσικού, Μαθηματικού, Γεωλογικού, Πληροφορικής, Βιολογικού, Φαρμακευτικής, Χημικού, Φιλοσοφικής, Ιστορικού- Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών, Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΕΜΠ, Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ, Νέων Φοιτητικών Εστιών ΕΜΠ, Φοιτητικής Εστίας Αθηνών

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας στη Γαλλία που παλεύει ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική
Ο σύλλογος μας χαιρετίζει τις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις στη Γαλλία ενάντια στον αντεργατικό νόμο «Ελ Κομρί», που προωθεί η κυβέρνηση Ολάντ. Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους νέους εργαζόμενους που παλεύουν ενάντια σε ένα νόμο που προωθεί την παραπέρα εξάπλωση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και τη παράλληλα διευκολύνει τους εργοδότες να προχωρούν σε μαζικές απολύσεις.

Οι νέοι της Γαλλίας παλεύουν ενάντια σε ένα νόμο που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τους απόφοιτους πανεπιστημίων και τεχνικών σχολών να βρουν δουλειά, που μειώνει το φοιτητικό επίδομα και χτυπά το δικαίωμα των φοιτητών στην ασφάλιση κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Αποδεικνύεται πως η επίθεση ενάντια στα δικαιώματα της νέας γενιάς είναι ενιαία σε όλες τις χώρες της ΕΕ, άσχετα αν έχουν μνημόνια ή όχι, άσχετα αν οι κυβερνήσεις ονομάζονται «αριστερές», «κεντροαριστερές» «δεξιές» κλπ. Κοινός στόχος της ΕΕ για όλες τις χώρες είναι να κάνει τους εργαζόμενους πιο φτηνούς προς όφελος των μονοπωλίων, γι ‘αυτό διαμορφώνουν έναν εργασιακό μεσαίωνα για τους νέους, με ελαστικές σχέσεις απασχόλησης, part time, ολιγόμηνα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, ανασφάλιστη δουλειά με μισθούς χαρτζιλίκι.

Δε θα τους κάνουμε τη χάρη!

Συνεχίζουμε τον συλλογικό αγώνα μαζί με το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, για να αποκρούσουμε τα βάρβαρα μέτρα των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Κλιμακώνουμε την δράση μας για να βάλουμε φραγμό στο αντιασφαλιστικό νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ που ισοπεδώνει τα δικαιώματα μας στην κοινωνική ασφάλιση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Αλληλεγγύη στον αγώνα του λαού και της νεολαίας στη Γαλλία. Δούλοι στον 21ο αιώνα δε θα γίνουμε! Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας στη δουλειά, τη μόρφωση και τη ζωή!