Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016



Ψήφισμα προς το ΔΣ του Φ.Σ. Νοσηλευτικής.
Χρυσή Αυγή Ρουφιάνοι των αφεντικών
Ξανά θα σας τσακίσει η πάλη των λαών!

Συμπληρώνονται στις 18 Σεπτέμβρη, 3 χρόνια από τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη από την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής! Είχε προηγηθεί λίγες μέρες πριν η δολοφονική ενέδρα των φασιστών σε συνδικαλιστές κομμουνιστές της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος, στέλνοντας 9 από αυτούς αιμόφυρτους στο νοσοκομείο.
 Τα δύο περιστατικά ήταν η "κορύφωση" της εγκληματικής- ναζιστικής  "δράσης" που είχε αναπτύξει όλη την προηγούμενη περίοδο η Χρυσή Αυγή, με δολοφονίες και χτυπήματα σε βάρος μεταναστών, επιθέσεις σε νεολαίους, ακόμα και μαθητές.
Οι φοιτητές και σπουδαστές ξέρουμε πολύ καλά ποιος είναι ο ρόλος των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής!
 Είναι τα μαντρόσκυλα του συστήματος μας τα αξιοποιούν για να χτυπήσουν όποιο νεολαίο, εργαζόμενο σηκώνει το κεφάλι διεκδικεί μία καλύτερη ζωή!
Είναι αυτοί που σπέρνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στα μυαλά της νεολαίας, που νιώθουν ικανοποίηση όταν βλέπουν τους μετανάστες- τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων να θαλασσοπνίγονται στις θάλασσες μας, οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών- συνεργάτες των γερμανών στην κατοχή!
Δε ξεχνάμε!
Έξω οι φασίστες από τις σχολές και τις γειτονιές μας!
       Οι Χρυσαυγίτες είναι εγκληματίες και δολοφόνοι γιατί είναι φασίστες! Είναι γέννημα θρέμμα της πολιτικής του κεφαλαίου, στηρίζονται από εφοπλιστές, βιομήχανους. Αποθρασύνονται από τη στάση όλων των κυβερνήσεων ανεξαρτήτως χρώματος! Είναι προκλητικό ότι ο δολοφόνος Ρουπακιάς και όσοι τον «καθοδηγούσαν» αποφυλακίστηκαν. Έχει τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση.
             Για αυτό και ο μόνος που μπορεί να απομονώσει τη Χρυσή Αυγή και το φασισμό είναι το εργατικό- λαϊκό κίνημα!  Να απαντήσουμε στην προσπάθεια αθώωσης τους στη συνείδηση του λαού. Να οργανώσουμε συνολικά τη μάχη για τις σπουδές και το μέλλον που μας αξίζει!
Και όπως έλεγε και ο ίδιος ο Π.Φύσσας  Μου είπαν να μην κάνω όνειρα τρελά, να μην τολμήσω να κοιτάξω τα αστέρια, μα εγώ ποτέ μου δεν τους πήρα σοβαρά, πήρα τον κόσμο ολόκληρο στα δυο μου χέρια.”
Ως Σύλλογος Νοσηλευτικής δίνουμε το παρόν στο μεγάλο αντιφασιστικό Συλλαλητήριο που διοργανόνεται από φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους,  σωματεία, συνδικάτα και ομοσπονδίες στις 17 Σεπτέμβρη Ώρα 18:00, στην Πλατεία Ζαρντεν Αμφιάλη.