Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης 14/11/16

ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ-ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ
Οι αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις κυβερνήσεων-Ε.Ε. εφαρμόζονται βήμα το βήμα στις σχολές μας. Από τη μία η διάλυση των πανεπιστημίων: υποχρηματοδότηση, υποστελέχωση, κλείσιμο τμημάτων. Κι από την άλλη προώθηση της επιχειρηματικοποίησης των σχολών μας: εξαγορά ακαδημαϊκών εδρών και εργαστηρίων από ιδιώτες, απόλυτο καθορισμό των προγραμμάτων σπουδών και της παραγωγής έρευνας σύμφωνα με συμφέροντα των εκάστοτε επιχειρήσεων. Μιλάμε για ένα πανεπιστήμιο όπου οι φοιτητές θα είναι σ’ ένα ατομικό κυνήγι μονάδων, χωρίς ενιαία πτυχία, όπου θα πληρώνουμε και δε θα έχουμε κανένα λόγο για τις σπουδές μας.
Όπως την περσινή χρονιά,έτσι κι φέτος πολλοί  είναι οι συμφοιτητές μας που κόβονται από τη δωρεάν σίτιση και από τα δωμάτια στις εστίες τα οποία είναι λιγοστά και δεν φτάνουν να καλύψουν όσους φοιτητές τα έχουν ανάγκη,ενώ  πολλοί είναι και οι  φοιτητές εγκαταλείπουν που τις σπουδές τους είτε αναγκάζονται να δουλεύουν παράλληλα μ’ αυτές. Παράλληλα οι αιτήσεις των φοιτητών που έχουν ανάγκη από μετεγγραφή δεν γίνονται δεκτές με αποτέλεσμα περίπου 7.000 φοιτητές να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα σχέδια κυβέρνησης και υπουργείου.
Επιπλέον, τα εργαστήρια μας παραμένουν υποστελεχωμένα χωρίς επαρκές διδακτικό προσωπικό, ανεπαρκώς εξοπλισμένα και στο βασικό για τη θεωρητική μας επιστημονική κατάρτιση μάθημα της Φυσιολογίας ακόμα δεν έχει καλυφθεί το κενό που υπάρχει σε καθηγητή.
ΩΣ ΕΔΩ! ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ! ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΣΗ!

ΚΛΙΝΙΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ
      Πάγιο αίτημα του φοιτητικού μας συλλόγου αποτελεί η πρόσληψη μόνιμων κλινικών εκπαιδευτών που θα έχουν την ευθύνη εκπαίδευσής μας τόσο σε δεξιότητες, όσο και πρακτική πάνω στη νοσηλευτική κριτική σκέψη. Η στελέχωση του τμήματος μας με κλινικούς εκπαιδευτές φαίνεται να δρομολογείται πλέον από το τμήμα, ύστερα από την μακροχρόνια  πίεση του φοιτητικού συλλόγου προς τις εκάστοτε διοικήσεις.Ωστόσο είναι υπόθεση δική μας να  να  διεκδικήσουμε συλλογικά και μαζικά ποιοτική, υψηλά αναβαθμισμένη εκπαίδευση και κλινική άσκηση! Οργανωμένη κλινική άσκηση με πρόγραμμα και εκπαίδευση σε πληθώρα περιστατικών!Να σταματήσουμε να είμαστε περιφερόμενοι θίασοι εντός των νοσοκομείων! Να πάρουμε εμείς το λόγο για το τι εκπαίδευση και μόρφωση θέλουμε να έχουμε! Αξιοπρεπής μισθός και ασφαλιστικά δικαιώματα για τους κλινικούς εκπαιδευτές!

Ο ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Αναγνωρίζουμε την άσχημη  κατάσταση του συλλόγου μας, την αδυναμία διεξαγωγής μαζικών γενικών συνελεύσεων, τη φτωχή κουβέντα. Το πρόβλημα όμως δε λύνεται με τον πολλαπλασιασμό των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου ούτε με την καθιέρωση σταθερού Διοικητικού Συμβουλίου κάθε βδομάδα.Χρειάζεται άμεσα ανασυγκρότηση του φοιτητικού μας συλλόγου , ζωντανή κουβέντα για τις συλλογικές μας διαδικασίες, με ποιο τρόπο, ποια μέσα, ποια αιτήματα θα κατακτήσουμε νίκες στο σήμερα.Οι πολιτικές δυνάμεις που παρεμβαίνουν εντός του συλλόγου οφείλουν να συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση,μακριά από λογικές κομματικού μαγαζιού, περιχαράκωσης ή αδράνειας.


ΝΕΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
          Μετά την ψήφιση του αντιασφαλιστικού  νομοσχεδίου απο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,ετοιμάζεται νέα επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.Ο νέος εργασιακός-συνδικαλιστικός νόμος που ετοιμάζεται να φέρει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση και ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση  με τις πολιτικές λιτότητας της Ε.Ε θα φέρει τους εργαζόμενους σε ακόμα πιο οδυνυρή θέση.Μεταξύ των άλλων ο νέος αυτός νόμος προβλέπει νέα μείωση των μισθών,ενώ οι νέοι εργαζόμενοι θα πληρώνονται ακόμα λιγότερα από τους μεγαλύτερους συναδέλφους τους,απελεθύρωση των μαζικών απολύσεων και κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Στην πραγματικότητα ο νόμος  όχι μόνο δεν λύνει το τεράστιο ζήτημα της ανεργίας που μαστίζει την κοινωνία και ειδικά τους νέους(ανεργία 65%) αλλά ταυτόχρονα συμβάλλει στην παγίωση των ελαστικών μορφών εργασίας και μισοδουλείας (VOUCHER,5μηνα ΟΑΕΔ) και τσακίζει την εργασιακή μας προοπτική.
          Από την άλλη δικαιώματα που οι εργαζόμενοι με αγώνες κατέκτησαν το προηγούμενο διάστημα,περνούν από το μικροσκόπιο.Σύμφωνα με τον νέο συνδικαλιστικό νόμο το δικαιώμα στην απεργία και η συλλογική πάλη ενάντια στα μέτρα που τσακίζουν τις ζωές μας,ποινικοποιείται.Ε.Ε και κυβερνήσεις θέλουν τους εργαζόμενους να βρίσκονται ανυπεράσπιστοι απέναντι στις ορέξεις των εργοδοτών και των μεγαλοεπιχειρηματιών.Στην επίθεση τους φοιτητές και εργαζόμενοι απαντάμε συλλογικά  με μαζικούς,κοινούς και ανυπωχώρητους αγώνες υπερασπιζόμαστε το δικαιώμα μας στην αξιοπρεπή εργασία με δικαιώματα .Φτάνει πια η υποβάθμιση των ζωών μας!

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ-ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Η 17 ΝΟΕΜΒΡΗ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ
Η 17 Νοέμβρη μας διδάσκει πως όταν ο λαός κι η νεολαία οργανώνονται  και παλεύουν σκληρά, βάζοντας τα ίδια τα κορμιά τους μπροστά, μπορούν να ανατρέψουν και τις πιο ισχυρές χούντες. Όπως και τότε με τις σύγχρονες εξεγέρσεις μας, με σκληρό αγώνα και σύγκρουση να ανατρέψουμε το σύγχρονο ολοκληρωτισμό ΕΕ-μνημονιών-κυβερνήσεων κεφαλαίου, που συνθλίβουν τις ζωές μας! Για ΨΩΜΙ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!
Αναβαθμισμένο νόημα αποκτά φέτος και λόγω της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου Ομπάμα στη χώρας μας στις 15-16/11.  Αποτελεί πρόκληση η επίσκεψη αυτή και λόγω του ρόλου των ΗΠΑ τόσο στην υποκίνηση και στήριξη της Χούντας των συνταγματαρχών τότε, όσο και στο σήμερα μέσω του ΔΝΤ και του ΝΑΤΟ, στην εφαρμογή στη χώρα μας των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων και γενικότερα με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους που αφήνουν πίσω χιλιάδες νεκρούς και ανθρώπους ξεριζωμένους από τον τόπο τους.
Παλεύουμε για:
•          Δημόσια και δωρεάν παιδεία. Ενιαία πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Έξω οι επιχειρήσεις από τις σχολές μας. Γνώση κι έρευνα, σύγχρονη-ποιοτική,  για τις ανάγκες της κοινωνίας.
•          Μονομερής κατάργηση όλων των μνημονίων, των αντιλαϊκών εφαρμοστικών νόμων και διατάξεων
•          Ικανοποίηση των εργατικών/λαϊκών αιτημάτων και αναγκών.
·                     Άμεση παύση πληρωμών-διαγραφή του χρέους. Ρήξη-σύγκρουση με Ε.Ε.-ευρώ K

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:
1.     Παράσταση διαμαρτυρίας στην επόμενη Γενική Συνέλευση Τμήματος όποτε κι αν αυτή οριστεί για τα ζητήματα της σχολής (καθηγητής φυσιολογίας, μετεγγραφές, κλινικοί εκπαιδευτές)
2.     Κινητοποίηση στην πρόεδρο της σχολής για το ζήτημα των μετεγγραφών. Να γίνουν δεκτοί όσοι φοιτητές έκαναν αίτηση για μετεγγραφή στη σχολή μας!
3.     Κλειστή σχολή τον 3ήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου στις 15-16-17/11. Να μην πραγματοποιηθούν μαθήματα, κλινικές κι εργαστήρια τις ημέρες αυτές. Συμμετοχή του Φ.Σ. μας στον 3ήμερο εορτασμό στο Κάτω Πολυτεχνείο.
4.     Συμμετοχή του Φ.Σ. μας στην αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική πορεία κατά τις επίσκεψης Ομπάμα στις 15/11 , στις 17:00, Κάτω Πολυτεχνείο
5.     Συμμετοχή του Φ.Σ. μας στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία του Πολυτεχνείου 17/11 μαζί με τους άλλους ΦΣ, 17:00 Κάτω Πολυτεχνείο.
6.     Συμμετοχή του Φ.Σ. μας στην απεργία στις 24/11 με τα πρωτοβάθμια σωματεία.

1.