Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 5/12 στις 14.00

    Συνάδελφε/σα η κατάσταση  στα πανεπιστήμια και πιο συγκεκριμένα στην σχολή μας είναι άσχημη.Τα τελευταία 6 χρόνια η υποχρηματοδότηση των σχολών μας έχει φτάσει το 80%.Αποτέλεσμα αυτή της υποχρηματοδότησης είναι η υποστελέχωση των πανεπιστημίων από εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό,η αύξηση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά καθώς και η περικοπή και υποβάθμιση της φοιτητικής μέριμνας αφού κάθε χρονιά πολλοί συμφοιτητές μας μένουν εκτός εστιών,αρκετοί αποκλείονται απο τις κάρτες σίτησης ενώ οι αιτήσεις των φοιτητών που δικαιούνται μετεγγραφή δεν γίνονται δεκτές με αποτέλεσμα πολλοί συμφοιτητές μας αυτή την στιγμή να χάνουν την ακαδημαϊκή χρονιά είτε να εγκαταλείπουν τις σπουδές τους.Επιπλέον κόβονται συγγράματα,σημειώσεις ενώ το κόστος για τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό των εργαστηρίων μεταβιβάζεται στις πλάτες τις δικές μας και των οικογενειών μας. Το σημερινό πανεπιστήμιο δεν μας ταιριάζει. Το νέο που μας ετοιμάζουν είναι ακόμα χειρότερο. Παλεύουμε για το δικαίωμα μας στην στη μόρφωση, στη δουλειά και στη ζωή!
   Εκτός από την επίθεση που δεχόμαστε όσον αφορά τις σπουδές μας,επίθεση δέχεται και η εργασιακή μας προοπτική.Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε την εργασιακή μας προοπτική να γκρεμίζεται και μπροστά μας να υψώνεται το τείχος της ανεργίας,της μισοδουλειάς,της ανασφάλειας και της μετανάστευσης.Η ανεργία συγκεκριμένα για τους νέους έχει φτάσει στο 65% ενώ πολλοί είναι οι απόφοιτοι μας που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό για να επιβιώσουν.Από την άλλη οι εργασιακές συνθήκες γίνονται όλο και χειρότερες ενώ ασφάλιση-σύνταξη μοιάζουν για τους νέους εργαζόμενους όνειρο θερινής νυκτός ειδικά και μετά τον αντιασφαλιστικό νόμο που ψηφίστηκε το προηγούμενο διάστημα και ο οποίος καταργούσε επί της ουσίας την δημόσια ασφάλιση. Τελειώνοντας λοιπόν στη σχολή θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα δουλεύοντας είτε σε ελαστικές μορφές απασχόλησης όπως voucher χωρίς κανένα εργασιακό και ασφαλιστικό δικαίωμα, με μισθούς πείνας είτε στην ουρά της ανεργίας.
  Το αμέσως επόμενο διάστημα Ε.Ε-κυβέρνηση-Κεφάλαιο ετοιμάζουν νέα επίθεση απέναντι στα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Ήδη έχει αρχίσει να συζητιέται στην Βουλή ο νέος αντεργατικός-συνδικαλιστικός νόμος ο οποίος θα φέρει εμάς και τις οικογένειες μας σε ακόμα πιο ασφυκτική θέση. Ο νέος νόμος που φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις ευλογίες της Ε.Ε προβλέπει μεταξύ των άλλων κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, νέες μαζικές απολύσεις, θεσμοθέτηση του υποκατώτατου μισθού, ποινικοποίηση των απεργιών και του δικαιώματος ανταπεργείας στους εργοδότες. Με λίγα λόγια θέλει τους εργαζόμενους έρμαια στα χέρια της εργοδοσίας ποινικοποιώντας το δικαίωμα τους να διεκδικούν ανθρώπινους μισθούς και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
  Σε μια περίοδο  τεράστιας προόδου της τεχνολογίας και των επιστημών κατά την οποία υπάρχει δυνατότητα να δουλεύουμε όλοι και να καλύπτουμε τις ανάγκες όλου του πληθυσμού σε υπηρεσίες και προιόντα, μας αναγκάζουν να ζήσουμε σαν δούλοι λέγοντας μας πως δεν υπάρχει εναλλακτική.
Ως εδώ,δεν πάμε βήμα πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες μας!
Υπάρχει άλλος δρόμος,ο δρόμος του αγώνα και της συλλογικής διεκδίκησης. Μέσα από την οργάνωση μας στους φοιτητικούς μας συλλόγους σε κοινό συντονισμό με τα σωματεία,τις ομοσπονδίες,τα εργατικά κέντρα, τους μικρούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους μπορούμε να ανατρέψουμε οποιαδήποτε επίθεση και να διεκδικήσουμε το μέλλον και την ζωή που μας αξίζει!
 Γι αυτό....
Οργανωνόμαστε στον φοιτητικό μας σύλλογο,μαζικοποιούμε τις γενικές μας συνελεύσεις,συμμετέχουμε στην λήψη και υλοποίηση των αποφάσεων μας,γινόμαστε ενεργά μέλη του φοιτητικού μας συλλόγου!Συντονιζόμαστε με τους άλλους φοιτητικούς συλλόγους.Για όλους τους παραπάνω λόγους σε καλούμε στην επόμενη συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου για να συζητήσουμε από κοινού και να πάρουμε απόφαση για τα ζητήματα της σχολής, την υποχρηματοδότηση καθώς και την μαζική συμμετοχή του συλλόγου μας στην απεργία στις 8/12 απέναντι σε όσους προσπαθούν να υποβαθμίσουν τις ζωές μας!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8/12