Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Ψήφισμα του Φοιτητικού Συλλόγου Νοσηλευτικής
Να ανακληθεί τώρα η αναστολή λειτουργίας της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας
              
Ο Φοιτητικός Σύλλογος Νοσηλευτικής καταγγέλλει την απαράδεκτη και επικίνδυνη απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην αναστολή της λειτουργίας της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας και άλλων εκατοντάδων κοινωνικών οργανώσεων με πρόσχημα τις υποτιθέμενες σχέσεις τους «με τρομοκρατικές οργανώσεις». Καταγγέλλουμε επίσης την επιχείρηση της αστυνομίας για το κλείσιμο των γραφείων της Επιτροπής Ειρήνης στην Κωνσταντινούπολη.
Η απόφαση αυτή δεν έρχεται τυχαία αυτή την περίοδο. Έρχεται την ίδια στιγμή που τα σύννεφα ενός πιο γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου φουντώνουν στην ευρύτερη περιοχή, που οι ανταγωνισμοί οξύνονται επικίνδυνα, και που η χώρα μας συμμετέχει σ’ αυτούς τους ανταγωνισμούς με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης. Ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις μαίνονται ήδη σε μια σειρά χώρες όπως Ιράκ, Λιβύη, Συρία και οι κυβερνήσεις των κρατών μελών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ επιδιώκουν την όλο και βαθύτερη εμπλοκή τους στα ιμπεριαλιστικά σχέδια!
Γι’ αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε Ελλάδα, Τουρκία, συνολικά στην περιοχή, ο αγώνας εναντίον των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων. Ο αγώνας που με συνέπεια διεξάγει στην Τουρκία η Επιτροπή Ειρήνης, και γι’ αυτό θεωρείται εμπόδιο που πρέπει να κατασταλεί.
Οι φοιτητές στην Ελλάδα γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει καταστολή, τόσο από την ιστορία του λαού μας όσο και από την τωρινή μας πείρα! Στεκόμαστε αλληλέγγυοι  στην Επιτροπή Ειρήνης (Baris Dernegi), στους φοιτητές, στο λαό και τους εργαζόμενους της Τουρκίας.


Απαιτούμε την άμεση άρση της αναστολής λειτουργίας της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας και των άλλων κοινωνικών οργανώσεων και κινημάτων!