Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016



Απόφαση του Δ.Σ. του Φ.Σ. της Νοσηλευτικής.

Να γίνουν τώρα όλες οι μετεγγραφές!
Δε θα μας πετάξετε έξω από τις σχολές μας!
            Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας προχωράνε σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο δικαίωμα των φοιτητών και σπουδαστών στη μόρφωση.
Κόβουν πάνω από 7.000 αιτήσεις μετεγγραφέντων σε σύνολο 12.000! Και μάλιστα την ίδια στιγμή πανηγυρίζουν μέσα από την εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ που σε σχετικό άρθρο της αναφέρει : " δεν χάνουν το εξάμηνο τους 5.000 φοιτητές"!!!
            Βέβαια οι 7.000 μετεγγραφέντες που είδαν την αίτηση τους να απορρίπτεται δεν χάνουν μόνο το εξάμηνο τους αλλά ουσιαστικά πετιούνται έξω από τις σχολές τους. Γιατί είναι παιδιά φτωχών οικογενειών, με πολύ χαμηλό εισόδημα και μεγάλα προβλήματα υγείας στις οικογένειες τους. Γεγονός που σημαίνει ότι αδυνατούν να σπουδάσουν μακριά από τον τόπο διαμονής τους τη στιγμή μάλιστα που οι υπάρχουσες εστίας καλύπτουν μόνο 1 στους 10 φοιτητές!!!
            Ακόμα όμως και όσοι μετεγγραφέντες κατάφεραν να μπουν μέσα στις σχολές τους, αυτή τη στιγμή ουσιαστικά χάνουν το πρώτο εξάμηνο. Και αυτό γιατί οι απαραίτητοι κωδικοί για πάσο, κάρτα σίτισης, δηλώσεις μαθημάτων, βιβλίων κλπ καθυστερούν υπερβολικά! Μάλιστα πέρυσι οι διαδικασίες αυτές ολοκληρώθηκαν μετά τα Χριστούγεννα και σε πολλές σχολές τα παιδιά ακόμα χρωστάνε τα μαθήματα και τα εργαστήρια του πρώτου έτους ή δεν έχουν προμηθευτεί καν τα βιβλία του 1ου έτους.
Τέρμα πια στην κοροϊδία της κυβέρνησης!
Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή των μετεγγραφέντων φοιτητών!
           
            Δε θα ανεχτούμε το 2016 να καταπατάται το δικαίωμα των νέων ανθρώπων στη μόρφωση!
Οι φοιτητές έχουμε πείρα. Πέρυσι με τους αγώνες μέσα από τους συλλόγους μας καταφέραμε να εγκριθούν επιπλέον 1.500 αιτήσεις!!! Ακόμα σε μια σειρά σχολές εξασφαλίσαμε ότι κανένας φοιτητής δε θα χάσει το εξάμηνο του, όπως για παράδειγμα στις σχολές Δασκάλων, Νηπιαγωγών του ΕΚΠΑ!
            Καλούμε τους μετεγγραφέντες φοιτητές και σπουδαστές σε κάθε σχολή να οργανώσουν τον αγώνα τους! Να προχωρήσουν μέσα από τους συλλόγους τους στη δημιουργία επιτροπών και να συντονίσουν τον αγώνα τους.
            Καλούμε κάθε φοιτητικό και σπουδαστικό σύλλογο να υιοθετήσει τα αιτήματα των μετεγγραφέντων και να σταθεί αλληλέγγυος στους αγώνες τους!

Απαιτούμε :
Να εγκριθούν τώρα όλες οι μετεγγραφές.
Κανένας φοιτητής να μη χάσει το εξάμηνο του.
Να γίνουν αναπληρώσεις των εργαστηρίων που δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν οι μετεγγραφέντες.
Να ανοίξουν τα απαραίτητα συστήματα ώστε να γίνουν οι δηλώσεις μαθημάτων.
Να πάρουν όλοι οι φοιτητές από μετεγγραφή τις φοιτητικές παροχές που   δικαιούνται με τη λήψη κωδικών και πάσο, όπως δωρεάν σίτιση-συγγράμματα-αναλώσιμα.
Ανέγερση νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους, εξασφάλιση όλων των απαραίτητων υποδομών για την διαμονή των μετεγγραφέντων φοιτητών.

Δε σκύβουμε το κεφάλι! Προχωράμε σε:
·         Κινητοποίηση στην Πρόεδρο του Τμήματος!
·         Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 11/11 στις 12:00 το μεσημέρι!