Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

Ψήφισαν: 196
Έγκυρα:   189
Λευκά:        9
Άκυρα:        7

Α.ΝΟΣΗ.Α: 66
ΑΝΕ.Π.Α.ΦΟΙ.-Ε.Α.Α.Κ.: 53
Π.Κ.Σ.: 49
ΠΑΣΠ: 12

Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Προεκλογικό ΔΣ:
Δευτέρα 16/5 στις 15.30 θα γίνει το προεκλογικό ΔΣ του φοιτητικού μας συλλόγου μπροστά στις φοιτητικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 18/5.

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 10/5/2016

Η σ
Η σημερινή μας συνέλευση έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα. Από τη μια οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των φοιτητών στο ΔΣ του Συλλόγου μας θα απολογηθούν για τη δράση τους από τις περσινές φοιτητικές εκλογές έως και σήμερα και από την άλλη θα προγραμματίσουμε τη δράση μας για το επόμενο διάστημα μετά και την διεξαγωγή των φετινών εκλογών.
Ο Σύλλογός μας είναι από τους λίγους Συλλόγους πανελλαδικά που καλεί τους φοιτητές-τα μέλη του, να λάβουν μέρος σε μια εκλογοαπολογιστική διαδικασία, δηλαδή να ακούσουν τι είναι οι φοιτητικές εκλογές, για ποιο λόγο έχει σημασία η μαζική συμμετοχή σε αυτές, την αξία της συλλογικής δράσης, να κρίνουν τα μέλη του ΔΣ για τη δράση τους, να συμβάλλουν στο σχεδιασμό του Συλλόγου με τη σκέψη και τον προβληματισμό τους.
Α) Ποια είναι η κατάσταση στις σπουδές και τον κλάδο της Υγείας
Το προηγούμενο διάστημα τα μέλη του φοιτητικού μας συλλόγου ήρθαμε αντιμέτωποι με μία εκρηκτική κατάσταση στη σχολή αλλά και τα σπίτια μας.
Αποκαλυπτικά παραδείγματα είναι οι ελλείψεις σε καθηγητές Φυσιολογίας και Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, σε εργαστήρια όπως της Βασικής και της Χειρουργικής Νοσηλευτικής, που παραμένουν υποστελεχωμένα, σε κλινικούς εκπαιδευτές που δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα! Οι ελάχιστες εστίες που υπάρχουν μαραζώνουν και συνεχώς υποβαθμίζονται, υπάρχουν ελλείψεις σε Βασικά ζητήματα καθαριότητας (οι καθαριστές δεν έχουν καν χλωρίνη λόγω έλλειψης πόρων!!!)
Δίπλα σε όλα αυτά η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο των προηγούμενων… Ετοιμάζεται νέα επίθεση στις σπουδές μας !!!
Όσα συζητήθηκαν στον «εθνικό διάλογο» δείχνουν τις προθέσεις της κυβέρνησης:
  • Ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέες περικοπές στα βιβλία που δίνονται δωρεάν. Αυτό αποδεικνύουν τα όσα λέγονται από το Υπουργείο, ότι είναι μεγάλα τα έξοδα για τα συγγράμματα!
  • Μέχρι και σκέψεις για δίδακτρα, έπεσαν στο τραπέζι του «διαλόγου». Είτε σε «περιζήτητες σχολές» όπως η Νομική, η Ιατρική είτε ακόμη και για πληρωμή «εξόδων εγγραφής στο εξάμηνο» στις υπόλοιπες σχολές!
  • Ετοιμάζουν πλήρες ξεπούλημα της περιουσίας των Ιδρυμάτων μας. Αυτό απέδειξαν και οι δηλώσεις του κ. Λιάκου, υπεύθυνου διαλόγου, που πρότεινε να μετατρέψουμε τις σχολές σε Mall ώστε να θησαυρίζουν στις δικές μας πλάτες μεγάλες εταιρίες!
  • Μετατρέπουν ακόμη περισσότερο τα Πανεπιστήμια σε supermarket γνώσης. Στις σκέψεις του Υπουργείου είναι η θεσμοθέτηση προγραμμάτων πιστοποίησης επί πληρωμή. Δηλαδή ένα κομμάτι όσων ήδη μαθαίνουμε θα μεταφέρεται εκτός πτυχίου για να το χρυσοπληρώνουμε μετά το πτυχίο.
Δεν ανεχόμαστε το μέλλον που μας ετοιμάζουν…
Τα εμπόδια που συναντάμε στις σπουδές μας, η υποβάθμιση της γνώσης μας έχει σκοπό να μας προετοιμάσει για τις συνθήκες "εργασιακού μεσαίωνα" που επικρατούν στους χώρους δουλειάς.
Μας θέλουν να αποτελούμε φθηνό και ευέλικτο επιστημονικό και εργατικό δυναμικό, ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των επιχειρηματιών για κερδοφορία.
Οι περισσότεροι απόφοιτοι δεν δουλεύουν στο αντικείμενο που σπούδασαν, η ανεργία χτυπάει «κόκκινο» στους νέους μέχρι 25 ετών, όσοι από εμάς πιάνουν δουλειά αυτή είναι για λίγους μήνες με μισθούς ψίχουλα, πολλοί αποφασίζουν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό.
Συνολικά η κατάσταση στον κλάδο της Υγείας χτυπάει κόκκινο! Προωθείται δραστικός περιορισμός των κρατικών δαπανών για την Υγεία, γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα, συγχωνεύσεις κλινικών, κατάργηση κρεβατιών σε ΜΕΘ, μετακύλιση του κόστους στους ίδιους τους ασθενείς ή σε ΜΚΟ. Xαρακτηριστικό είναι ότι:
  • οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την υγεία έχουν μειωθεί πάνω από 44% μεταξύ 2008-2015
  • Τα τελευταία 2 χρόνια έχουν κλείσει 15 δημόσια νοσοκομεία
  • Οι ελλείψεις υγειονομικών ξεπερνούν τις 30.000 και η κυβέρνηση εξήγγειλε μόλις την πλήρωση 226 θέσεων!
  • Το 50% των εργαζομένων στα νοσοκομεία δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας
  • το 40% των νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία έχει διαγνωστεί με το Σύνδρομο Εργασιακής Εξουθένωσης (Burn Out), όπως αναφέρθηκε προσφάτως στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ προχωρά ταχύτατα στην εφαρμογή του 3ου βάρβαρου μνημονίου, σαρώνοντας κάθε ασφαλιστικό και εργασιακό δικαίωμα που μας είχε απομείνει.
Καταργούν το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, οδηγώντας μας στους "καρχαρίες" της Ιδιωτικής Ασφάλισης. Μετατρέπουν την ασφάλιση σε ατομική υπόθεση δηλαδή πρόληψη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μόνο για όσο το αντέχει η τσέπη μας, για τα υπόλοιπα είναι να «μην σου τύχει».
Χιλιάδες εργαζόμενοι φοιτητές και οι συμφοιτητές μας από το 4ο έτος δουλεύουν ανασφάλιστοι, την ώρα που ακόμη και η ιατροφαρμακευτική κάλυψη που παρέχει το Πανεπιστήμιο είναι πλήρως διαλυμένη, πολλές φορές δεν υπάρχουν ούτε καν γιατροί στις σχολές.
Οι αυξήσεις στις εισφορές για επαγγέλματα που δουλεύουν με μπλοκάκι μετατρέπει την ασφάλιση σε «πολυτέλεια» για λίγους. Ενώ για τους υπόλοιπους η ανασφάλιστη εργασία είναι ήδη «θεσμός».
Με τις τεράστιες μειώσεις στις συντάξεις των γονιών και των παππούδων μας τα βάρη γίνονται εξαντλητικά. Ήδη σε πολλά σπίτια η σύνταξη είναι το μόνο εισόδημα.
Με το νέο ασφαλιστικό-φορολογικό νόμο-λαιμητόμο που ψηφίστηκε τα μεσάνυχτα της 8ης Μαΐου, με διαδικασίες fast-track, σαν να μην έφταναν οι ήδη αυξημένοι φόροι που πληρώνουν οι οικογένειές μας μέσω εισφορών κτλ, προβλέπεται αύξηση των εξόδων κατά 700 ευρώ το χρόνο μόνο από την έμμεση φορολογία!
Η νεολαία και ο λαός έδωσαν μαχητική απάντηση! Βούλιαξε η Αθήνα στον 3ήμερο ξεσηκωμό ενάντια στο ασφαλιστικό-λαιμητόμο, στέλνοντας μήνυμα ότι εμείς δεν εγκρίνουμε τα μέτρα τους! Και αυτό ήταν μόνο η αρχή, δεν υποχωρούμε! Μαζικά, συλλογικά, οργανωμένα βγαίνουμε μπροστά για να αποτρέψουμε την εφαρμογή του νόμου-εκτρώματος!
Για τους πολλούς φτώχια, πόλεμοι, προσφυγιά… και για τους λίγους κέρδη και χλιδή
Παράλληλα, βλέπουμε δεκάδες χιλιάδες ξεριζωμένοι άνθρωποι που γλίτωσαν από τις βόμβες των ιμπεριαλιστών στις χώρες τους, να πνίγονται στο Αιγαίο, να στοιβάζονται σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης ("hot spots") χωρίς την στοιχειώδη κρατική μέριμνα.



Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους: 10.000 χαμένα κυριολεκτικά μικρά παιδιά στο δρόμο τους για την Ευρώπη, 50.000 ξεριζωμένοι πρόσφυγες εγκλωβίζονται στη χώρα μας, χιλιάδες νεκροί πρόσφυγες στο Αιγαίο!



Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες. Παρά τα κροκοδείλια δάκρυα για το δράμα των προσφύγων, οι ευθύνες της δεν κρύβονται: συμμετέχει όπως και οι προηγούμενες στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, υπογράφει και εφαρμόζει τις αποφάσεις της Ε.Ε. που μετατρέπουν τη χώρα σε αποθήκη ψυχών και το Αιγαίο και υγρό τάφο χιλιάδων παιδιών.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση έφερε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη βουλή νομοσχέδιο που επικυρώνει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για τους πρόσφυγες. Πλέον θα είναι νόμος η φυλάκιση των προσφύγων σε κλειστά κέντρα κράτησης κάτω από άθλιες συνθήκες, τα hot- spots! Φέρνει ακόμα πιο βαθιά το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, δημιουργώντας επικίνδυνες εξελίξεις για εμάς και τις οικογένειες μας!Δεν το ανεχόμαστε! Τώρα κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη, το όπλο μας!



Β) Η δράση του Συλλόγου μας το προηγούμενο διάστημα
Ο Σύλλογός μας μπροστά σε αυτή την επίθεση δεν έμεινε στη γωνία αναμένοντας τι θα κάνει η νέα κυβέρνηση, ούτε βγήκε στις πλατείες να την υπερασπιστεί στις διαπραγματεύσεις της με τους δανειστές. Αναπτύξαμε πλούσια δραστηριότητα έχοντας στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας.
  1. Μπροστά στην ενιαία επίθεση που δεχόμαστε εμείς και οι γονείς μας στη ζωή και το μέλλον μας, με την ολοένα και μεγαλύτερη υποβάθμιση των σπουδών μας, ο Σύλλογος μπήκε μπροστά ώστε ενιαία, μαζί με τους υπόλοιπους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, στο πλευρό του εργατικού κινήματος να οργανώσουμε την απάντησή μας. Ο Σύλλογος μας έδωσε αγωνιστικό παρών σε μικρούς και μεγάλους αγώνες. Ξεχωρίζει από την δράση του Συλλόγου η συμμετοχή στο μεγαλειώδες πανελλαδικό συλλαλητήριο της 5ης Νοέμβρη μαζί με δεκάδες φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, η συμμετοχή σε 3 επιτυχημένες 24ωρες απεργίες (12/11, 3/12, 4/2), σε κοινά συλλαλητήρια με εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, μαθητές, σε συλλαλητήρια στήριξης των αγωνιζόμενων αγροτών ενάντια στο ασφαλιστικό- έκτρωμα. Ενώσαμε τη φωνή μας με χιλιάδες λαού που βούλιαξαν το Σύνταγμα στη 48ωρη απεργία 7&8/5, ενώ στις 9/5 γιορτάζοντας την εργατική πρωτομαγιά το πρωί, και διαδηλώνοντας την ώρα της ψήφισης βροντοφωνάζοντας "Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο!". Όλη αυτή η πλούσια αγωνιστική δραστηριότητα αποτελεί κυριολεκτικά παρακαταθήκη για τις κρίσιμες μάχες που έχουμε μπροστά μας. Πήραμε και δώσαμε δύναμη. Δεσμευτήκαμε ότι δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας.
  2. Παλέψαμε για να δοθεί έκτακτη κρατική χρηματοδότηση και κονδύλια για να καλυφθούν οι ανάγκες των φοιτητών. Για να εξοπλιστούν τα εργαστήριά μας με το απαραίτητο υλικό, όπως προπλάσματα, εργαλεία, πιεσόμετρα, και να μη χρειάζεται να πληρώσει ούτε ένας φοιτητής από την τσέπη του για να εκπαιδευτεί.
  3. Πρωτοστατήσαμε και στηρίξαμε τον αγώνα για κάθε πρόβλημα που αντιμετώπισαν συνάδελφοι μας. Παλέψαμε για δωρεάν σίτιση-στέγαση-μεταφορές-αναλώσιμα-συγγράμματα, για να μην βάζουμε το χέρι στην τσέπη για να σπουδάσουμε. Με καταλήψεις στα ταμεία της Λέσχης, κινητοποιήσεις σε Πρυτανεία και ΙΝΕΔΙΒΙΜ για να ανεγερθούν άμεσα εστίες και να είναι ανθρώπινες οι συνθήκες διαβίωσης στις ήδη υπάρχουσες, κλείσιμο ακυρωτικών σε λεωφορεία. Καταφέραμε να δοθούν για ακόμα μία χρονιά δωρεάν τα στηθοσκόπια που χρειαζόμαστε στην κλινική μας άσκηση.
  4. Ο Σύλλογός μας πρωτοστάτησε ώστε να εκλεγούν επιτροπές στα έτη, να συζητιούνται σε συνελεύσεις έτους τα επιμέρους προβλήματα των φοιτητών. Το ΔΣ συνεδρίαζε σε εβδομαδιαία βάση ανοιχτά στους φοιτητές, κάλεσε στη διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων, πρωτοστάτησε στην ενημέρωση των φοιτητών γύρω από τη δράση του συλλόγου και γύρω από κάθε ζήτημα που τους αφορά.
  5. Ο Σύλλογός μας μπήκε μπροστά στο συντονισμό με τον κλάδο της Υγείας. Από κοινού μαζί με τους αυριανούς μας συναδέλφους πραγματοποιήθηκε εκδήλωση-συζήτηση σχετικά με τις επιπτώσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στην Υγεία και στο μέλλον του αποφοίτου του τμήματος, για να αναπτυχθεί δράση και να γίνει προετοιμασία της 48ωρης απεργίας όταν αυτό κατατεθεί στη Βουλή, συμμετείχαμε σε συλλαλητήρια με βασικό αίτημα να είναι η Υγεία κοινωνικό αγαθό-να καταργηθεί άμεσα οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα.
  6. Σταθήκαμε αλληλέγγυοι στους συμφοιτητές μας από μετεγγραφή, που για αρκετούς μήνες είχαν μείνει στον αέρα! Το γεγονός ότι μέχρι το Γενάρη δεν είχαν εγκριθεί, δε μας εμπόδισε να παλέψουμε και να καταφέρουμε να μη χάσει ούτε ένας το εξάμηνο και την εξεταστική ή τα εργαστήριά του, ούτε ένας να μη χρειαστεί να πληρώσει στη λέσχη για ένα πιάτο φαγητό, ούτε ένας να μην πληρώσει πρόστιμο σε μέσα μαζικής μεταφοράς. Μαζί με επιτροπές μετεγγραφέντων από άλλους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους κινητοποιηθήκαμε και καταφέραμε να γίνουν δεκτοί επιπλέον 1500 μετεγγραφέντες φοιτητές.
  7. Κηρύξαμε το μήνα Μάρτη, μήνα αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες. Πρωτοστατήσαμε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των φοιτητών, η νεοσύστατη θεατρική ομάδα του συλλόγου μας παρουσίασε ένα θεατρικό, έγινε βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου “Οι Μετανάστες”, έγινε συναυλία αλληλεγγύης στον προαύλιο χώρο της Ιατρικής σχολής από φοιτητικά συγκροτήματα. Συλλέξαμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο χώρο της σχολής, τα οποία παραδώσαμε 3 φορές στους πρόσφυγες, ενώ τα Χριστούγεννα, με χρήματα που μαζεύτηκαν από το πάρτυ του φοιτητικού συλλόγου, αγοράσαμε δώρα για τα παιδιά των προσφύγων.
  8. Καταδικάσαμε τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ και την ΕΕ που ευθύνονται για το τεράστιο έγκλημα με τους χιλιάδες νεκρούς μετανάστες που πνίγονται στο Αιγαίο προσπαθώντας να ξεφύγουν από τον πόλεμο και την εξαθλίωση. Συμμετείχαμε στο έκτακτο συλλαλητήριο την 1/4 μαζί με σωματεία και φορείς, ενάντια στο έκτακτο νομοσχέδιο που αιφνίδια ψήφισε η κυβέρνηση όπου κατοχυρώνεται ο εγκλωβισμός των προσφύγων στη χώρα μας.
  9. Στο Σύλλογό μας λειτουργούν ομάδες αθλητισμού και πολιτισμού (λάτιν, βόλλευ, κινηματογράφου κλπ.) για να βρίσκει χώρο έκφρασης το μεράκι, η δημιουργικότητα μας. Φέτος μάλιστα, δημιουργήθηκε από πρωτοβουλία πρωτοετών φοιτητών, η Θεατρική ομάδα ETHOS.
  10. Πραγματοποιήσαμε καλωσόρισμα των συμφοιτητών μας από το Α΄έτος, όπου και ενημερώθηκαν για τα βασικά ζητήματα της σχολής, το ρόλο του Φοιτητικού μας Συλλόγου. Ακόμη έγινε γιορτή με κοπή βασιλόπιτας και μουσικό συγκρότημα.



Γ) Κατακτήσεις
Φέτος ήταν μια χρονιά μεγάλων κατακτήσεων για τον Φοιτητικό μας Σύλλογο, ο οποίος με συνεχείς αγώνες και με μοναδικό προσανατολισμό τις ανάγκες μας κατάφερε:
  1. Κάθε φοιτητής στο 1ο έτος να πάρει τον Άτλαντα του μαθήματος της Ανατομίας –Ιστολογίας-Εμβρυολογίας
  2. Να συγκεντρωθούν εργαλεία για το εργαστήριο Ανατομίας- Ιστολογίας- Εμβρυολογίας ΙΙ.
  3. Οι φοιτητές του 1ου έτους να μπορούν να τρώνε δωρεάν στην λέσχη σίτισης στην αρχή της χρονιάς πριν πάρουν το πάσο τους.
  4. Την διαγραφή των προστίμων σε φοιτητές στα μέσα μαζικής μεταφοράς πριν εκδοθεί το πάσο τους.
  5. Να δοθούν δωρεάν οι σημειώσεις στο μάθημα της Ανακουφιστικής Φροντίδας στο 4ο έτος.
  6. 6.Να δοθούν στο τμήμα 500 ιατρικές μπλούζες, έτσι ώστε κανένας φοιτητής να μη χρειάζεται να τις αγοράζει.
  7. 7.Να εγκριθεί κονδύλι για την ανανέωση του εξοπλισμού στο εργαστήριο της Βασικής Νοσηλευτικής.
  8. 8.Να δοθεί από τη Σύγκλητο δέσμευση ότι θα προσληφθούν κλινικοί εκπαιδευτές, υπεύθυνοι για την άσκησή μας στα νοσοκομεία.
  9. 9.Να δεσμευτεί η Σύγκλητος ότι θα προκηρυχτεί άμεσα θέση μόνιμου καθηγητή Φυσιολογίας.



Για τους μεταγγραφέντες φοιτητές:
  • Να δεχτεί η σχολή μας όλους τους μεταγγραφέντες φοιτητές που πληρούσαν τα κριτήρια, να γίνει δεκτός επιπλέον αριθμός φοιτητών που είχαν κάνει ένσταση .
  • Να μην χαθεί το 1ο εξάμηνο. Όσοι μετεγγραφέντες φοιτητές το επιθυμούσαν, μπόρεσαν να δώσουν κανονικά εξετάσεις στην εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου.
  • Να συμπεριληφθούν στις λίστες, ώστε να προμηθευτούν και αυτοί το σύγγραμμα του Άτλαντα.
  • Να γίνουν οι αναπληρώσεις των εργαστηρίων.
  • Δ) Αυτοκριτική του ΔΣ
Πιστεύουμε πως ο Σύλλογός μας με βάση την πλούσια δραστηριότητα που ανέπτυξε το προηγούμενο διάστημα αποτελεί παράδειγμα για κάθε Σύλλογο. Κρίνοντας μάλιστα από τη διαλυτική κατάσταση που επικρατεί σε άλλους Συλλόγους, που οι φοιτητές δεν ξέρουν καν ποιοι είναι οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί τους, που δεν γίνονται ποτέ Γενικές Συνελεύσεις, που είναι Σύλλογοι χειροκροτητές της αντιλαϊκής πολιτικής, που αδιαφορούν για τα δεκάδες προβλήματα των φοιτητών.
Σίγουρα έχουμε ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης και πρέπει ο καθένας να συμβάλλει με τις ιδέες και τις προτάσεις του! Το επόμενο διάστημα το ΔΣ πρέπει να ενισχύσει την προσπάθεια για μαζικοποίηση των διαδικασιών και των Γενικών Συνελεύσεων, καθώς και να επιδιώξει όλο και περισσότεροι φοιτητές να συμμετέχουν στη διαμόρφωση της εισήγησης πριν από αυτές. Με αυτόν τον τρόπο να συμμετέχουν περισσότεροι φοιτητές στις Γενικές Συνελεύσεις, και να θέτουν ζητήματα. Να έχει στον προσανατολισμό του το συντονισμό με άλλους Συλλόγους και την ανάπτυξη κοινών δράσεων. Να πρωτοστατήσει για τη συνεργασία του Δ.Σ. με τις επιτροπές του κάθε έτους, να συμβάλλει στην παραπάνω μαζικοποίηση των διαδικασιών μας.
Ε) Διεκδικήσεις μας για το επόμενο διάστημα
Τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει είναι μόνο η αρχή! Ο σύλλογος μας το επόμενο διάστημα πρέπει να σταθεί πλάι σε όλα τα μέλη, σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Να βελτιώσει τη δράση του και να την εμπλουτίσει παίρνοντας την γνώμη όλο και περισσότερων φοιτητών. Ο Σύλλογος μπροστά στα τεράστια προβλήματα που συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε στις σπουδές μας αλλά και μπροστά στο μέλλον-κόλαση που μας ετοιμάζουν κυβέρνηση-ΕΕ-μονοπώλια πρέπει να δυναμώσει την οργάνωση της πάλης με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να πρωτοστατήσει με τη δράση του και να παραδειγματίσει και άλλους συλλόγους ώστε να δώσει ώθηση στην ανασύνταξη συνολικά του φοιτητικού κινήματος. Να δυναμώσει τον κοινό αγώνα με το ταξικό εργατικό κίνημα.
Απαιτούμε:
  • Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές! Ούτε ευρώ για σίτιση-στέγαση-βιβλία-αναλώσιμα-μετακινήσεις!
  • Επαρκή χρηματοδότηση των ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό!
  • Άμεση πρόσληψη κλινικών εκπαιδευτών. Να αναγνωρίζεται η κλινική μας άσκηση ως προϋπηρεσία, με αμοιβή βάση του κατώτατου κλαδικού μισθού και πλήρη ασφάλιση.
  • Πλήρης στελέχωση των εργαστηρίων με σύγχρονο εξοπλισμό για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση μας. Διαγραφή των χρεών των ΑΕΙ και ΤΕΙ προς όλες τις δημόσιες εταιρίες ηλεκτρισμού, νερού, τηλεφώνου, θέρμανσης!
  • Να προσληφθεί τώρα το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό σε φύλαξη και καθαριότητα με την ευθύνη του Πανεπιστημίου! Έξω οι εργολάβοι από τις σχολές! Να γίνουν προσλήψεις καθηγητών, μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και διοικητικών ώστε να μπορούμε να σπουδάζουμε όπως μας αξίζει!
  • Καμιά εστία χωρίς θέρμανση, ζεστό νερό, όλες τις απαραίτητες υποδομές για να μπορούν οι φοιτητές και σπουδαστές να ζουν και να μελετούν άνετα. Άμεση ενοικίαση δωματίων ή χορήγηση επαρκούς επιδόματος ενοικίου για τους φοιτητές και σπουδαστές που αδυνατούν να σπουδάσουν μακριά από τον τόπο καταγωγής τους, με την ευθύνη του κράτους, χωρίς ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους.
  • Να εξασφαλιστεί δωρεάν περίθαλψη και ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους τους φοιτητές και σπουδαστές.
  • Να παρθούν μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους χωρίς καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα.
  • Επιστημονική μόρφωση και ειδίκευση υψηλού επιπέδου. Επιστήμη και έρευνα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι για τα συμφέροντα των μονοπωλίων!
Το επόμενο διάστημα, με ευθύνη και του νέου Διοικητικού Συμβουλίου που θα προκύψει από τις φοιτητικές εκλογές προχωράμε σε:
    1. Συγκρότηση Επιτροπής Αλληλεγγύης.
    2. Διεξαγωγή Φεστιβάλ των Πολιτιστικών Ομάδων.
    3. Κυκλοφορία περιοδικού του Φ.Σ

ΔΣ

Το ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου νοσηλευτικής θα πραγματοποιήσει την εβδομαδιαία του συνεδρίαση σήμερα Δευτέρα 9/5 στις 15.00. Θα συζητηθεί η διαμόρφωση της εισήγησης του ΔΣ στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση της 10ης Μαϊου.

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

48ωρη απεργία

Λόγω έκτακτης προκήρυξης 48ωρης απεργίας, πραγματοποιήθηκε έκτακτο τηλεφωνικό ΔΣ στο οποίο πάρθηκε η εξής απόφαση:


ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!
3ΗΜΕΡΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΜΑΗ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΗ 6:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ φέρνει μέσα στο Σαββατοκύριακο, με άθλιες διαδικασίες fast track την ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου! Θέλουν να πιάσουν στον ύπνο εμάς και τις οικογένειες μας!

Τρέμουν την λαϊκή οργή απέναντι στα νέα μέτρα-φωτιά!
Να τους αιφνιδιάσουμε εμείς!

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ

  • Να σαρώσουν το μέλλον μας, ξηλώνονται για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, εργασιακά δικαιώματα που κερδήθηκαν με σκληρούς αγώνες, οδηγώντας να γίνουμε η πρώτη γενιά που θα ζήσει χειρότερα από κάθε προηγούμενη.
  • Να παραδώσουν τα κοινωνικόασφαλιστικά δικαιώματα μας στα κοράκια της Ιδιωτικής Ασφάλισης. Να ψάχνουμε στα λεξικά να βρούμε τι θα πει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Να πετσοκόψουν ακόμα και τις πενιχρές συντάξεις των παππούδων και των γονιών μας, την ίδια στιγμή που αυτές αποτελούν για πολλές από τις οικογένειες μας το μοναδικό εισόδημα! Παράλληλα, η σύνταξη για εμάς να γίνεται όνειρο θερινής νυκτός, αφού για να την πάρουμε θα πρέπει να δουλέψουμε για 3 ζωές!
  • Να γονατίζουν τις οικογένειες μας κάτω από δυσβάσταχτους φόρους για πετρέλαιο, ρεύμα, νερό, είδη λαϊκής κατανάλωσης! Την ώρα που για τα αφεντικά φτιάχνουν «φορολογικούς παράδεισους».
  • Να ετοιμάζουν νέο κύκλο επίθεσης στις σπουδές μας που περιλαμβάνει μέχρι και δίδακτρα στα προπτυχιακά, ξεπούλημα της περιουσίας των ιδρυμάτων μας, νέες μειώσεις σε προϋπολογισμούς.


Από τον αγώνα για τη ζωή και τις σπουδές μας… Να μην λείψει κανείς!!!


ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ στέλνουμε μήνυμα ότι δεν εγκρίνουμε ούτε αυτά τα μέτρα αλλά ούτε και το 4ο μνημόνιο «κάβα» που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ στέλνουμε μήνυμα ότι ακόμα κι αν η κυβερνητική πλειοψηφία μαζί με τους γνωστούς πρόθυμους ψηφίσουν τα άγρια μέτρα, αυτά θα μείνουν στα χαρτιά μέσα από τους αγώνες μας.
ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ μπορούμε δείξουμε τη δύναμη μας! Όταν ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους, τους μαθητές, την αγωνιζόμενη αγροτιά ενάντια σε κεφάλαιο, κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ! Αυτή η συμμαχία έχει δυναμική αποδείχτηκε το προηγούμενο διάστημα!
ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ αποδεικνύουμε ότι η γενιά μας δε μασάει κουτόχορτο και δεν πρόκειται να κάτσει στα αυγά της! Δεν τσιμπάμε στο παραμύθι της κυβέρνησης, στο νέο success story αλά Τσίπρα. Η ανάκαμψη, η ρύθμιση του χρέους και όλα όσα υπόσχεται η κυβέρνηση έχουν ως προϋπόθεση εμάς με τσακισμένα δικαιώματα και τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους να θησαυρίζουν πάνω σε αυτά!


Να μην τολμήσουν να εγκρίνουν τα μέτρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και τα υπόλοιπα κόμματα της ΕΕ!
Εμείς δεν τα εγκρίνουμε κι είμαστε πολλοί περισσότεροι!

Κάθε μέρα θα είμαστε στο δρόμο- Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο!