Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Να είμαστε όλοι στην Γενική Τμήματος της σχολής μας, για να απαιτήσουμε την αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής της εξέτασης του μαθήματος της Παθολογίας Ι.

Συνεννόηση για το πρόγραμμα το πρόγραμμα της εξεταστικής λόγω της στάσης εργασίας των ΜΜΜ. 

Την Δευτέρα 6/6 οι φοιτητές του 3ου έτος στο μάθημα Παθολογικής Νοσηλευτικής Ι που δεν μπορούν να προσέλθουν στην εξέταση, έχουν την δυνατότητα να εξεταστούν σε κάποια άλλη ομάδα.


ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ ΝΙΚΗΤΕΣ!

Ψήφισμα φοιτητικών συλλόγων:

Φυσικού, Μαθηματικού, Γεωλογικού, Πληροφορικής, Βιολογικού, Φαρμακευτικής, Χημικού, Φιλοσοφικής, Ιστορικού- Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών, Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΕΜΠ, Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ, Νέων Φοιτητικών Εστιών ΕΜΠ, Φοιτητικής Εστίας Αθηνών

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας στη Γαλλία που παλεύει ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική
Ο σύλλογος μας χαιρετίζει τις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις στη Γαλλία ενάντια στον αντεργατικό νόμο «Ελ Κομρί», που προωθεί η κυβέρνηση Ολάντ. Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους νέους εργαζόμενους που παλεύουν ενάντια σε ένα νόμο που προωθεί την παραπέρα εξάπλωση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και τη παράλληλα διευκολύνει τους εργοδότες να προχωρούν σε μαζικές απολύσεις.

Οι νέοι της Γαλλίας παλεύουν ενάντια σε ένα νόμο που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τους απόφοιτους πανεπιστημίων και τεχνικών σχολών να βρουν δουλειά, που μειώνει το φοιτητικό επίδομα και χτυπά το δικαίωμα των φοιτητών στην ασφάλιση κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Αποδεικνύεται πως η επίθεση ενάντια στα δικαιώματα της νέας γενιάς είναι ενιαία σε όλες τις χώρες της ΕΕ, άσχετα αν έχουν μνημόνια ή όχι, άσχετα αν οι κυβερνήσεις ονομάζονται «αριστερές», «κεντροαριστερές» «δεξιές» κλπ. Κοινός στόχος της ΕΕ για όλες τις χώρες είναι να κάνει τους εργαζόμενους πιο φτηνούς προς όφελος των μονοπωλίων, γι ‘αυτό διαμορφώνουν έναν εργασιακό μεσαίωνα για τους νέους, με ελαστικές σχέσεις απασχόλησης, part time, ολιγόμηνα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, ανασφάλιστη δουλειά με μισθούς χαρτζιλίκι.

Δε θα τους κάνουμε τη χάρη!

Συνεχίζουμε τον συλλογικό αγώνα μαζί με το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, για να αποκρούσουμε τα βάρβαρα μέτρα των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Κλιμακώνουμε την δράση μας για να βάλουμε φραγμό στο αντιασφαλιστικό νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ που ισοπεδώνει τα δικαιώματα μας στην κοινωνική ασφάλιση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Αλληλεγγύη στον αγώνα του λαού και της νεολαίας στη Γαλλία. Δούλοι στον 21ο αιώνα δε θα γίνουμε! Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας στη δουλειά, τη μόρφωση και τη ζωή!


Ψήφισμα προς το ΔΣ το ΦΣ Νοσηλευτικής
Όλοι στο δρόμο! 8 Ιούνη στην απεργιακή συγκέντρωση 11:00 πμ στο Υπουργείο Υγείας!
Φοιτητές- εργατιά μια φωνή και μια γροθιά ενάντια στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας!
       Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ετοιμάζει νέο γύρο επίθεσης στο εργασιακό  μέλλον όλων των απόφοιτων ιατρικών σχολών ! Την ίδια στιγμή που πανηγυρίζει για την περιβόητη «ανάπτυξη» και το success story αλά Τσίπρα, δίνοντας με το νέο αναπτυξιακό νόμο πακτωλό  κερδών στη μεγαλοεργοδοσία, νέες φοροαπαλλαγές, δωρεάν κρατικές επιχορηγήσεις έως και 45%, επιδότηση του «μισθολογικού κόστους εργασίας» και μια σειρά από άλλα προνόμια τσακίζει τα δικαιώματα μας στη μόρφωση και τη δουλειά!
Συναγερμός σε κάθε φοιτητή και σπουδαστή ιατρικής, νοσηλευτικής και κάθε σχολή υγείας!
·         Θα τρέχουμε σαν την άδικη κατάρα με τα «εντέλεσθαι» από τους διοικητές και τις ΥΠΕ, από υπηρεσία σε υπηρεσία.
·         Αυξάνονται και γενικεύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου, χωρίς δικαιώματα.         
·         Έχουν αυξηθεί οι ώρες εργασίας,  ετοιμάζουν τη κατάργηση του σταθερού χρόνου εργασίας, δεσμεύουν τα αποθεματικά των νοσοκομείων, καθυστερούν οι πληρωμές εφημεριών και υπερωριών. Γι’ αυτό οι επικίνδυνες λίστες αναμονής το κλείσιμο κλινών, κρεββατιών και υπηρεσιών.

Σε 23 νομούς δεν υπάρχει ούτε ένας παιδίατρος στο δημόσιο ή συμβεβλημένος. Γι’ αυτό, ετοιμάζονται νέες περικοπές στις παροχές υγείας-πρόνοιας. Αυξάνονται οι πληρωμές στην υγεία πρόνοια, οι εισφορές. Γι αυτό ετοιμάζονται νέα αντιλαϊκά μέτρα στη ΠΦΥ.

Όλα αυτά οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια είτε το πτυχίο μας να είναι κορνίζα στον τοίχο του δωματίου μας είτε στην καλύτερη περίπτωση να τρέχουμε πέρα- δώθε για να καλύψουμε τα υπέρογκα κενά λόγω των ελλείψεων με μισθούς ψίχουλα κάτω από εξοντωτικές συνθήκες!
Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Γινόμαστε μια γροθιά με τα αιτήματα των εργαζόμενων συναδέλφων μας!
Απαιτούμε:
.Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με συμβάσεις έργου. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους.
2.Να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες, μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές.
3.Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ!
4.Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία-πρόνοια για όλο το λαό. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση.
5.Πλήρη κρατική χρηματοδότηση. Να αυξηθεί η φορολογία στο κεφάλαιο  στο 45%. Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών, των ΑΜΕΑ και των οικογενειών τους.
6.Να στελεχωθούν με επάρκεια και με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων όλες οι μονάδες του ΠΕΔΥ. Να μη κλείσει καμιά μονάδα ΠΦΥ.
7.Να σταματήσουν οι υποχρεωτικές μετακινήσεις, τα αλλότρια καθήκοντα.                                                                                                                  


Πρόταση προς το ΔΣ του ΦΣ Νοσηλευτικής.
Ενάντια στην αντιδημοκρατική πολιτική των μηνύσεων και των διώξεων που εφαρμόζει η τουρκική κυβέρνηση και ο Πρόεδρος Τ. Ερντογάν
Καταδικάζουμε την αυταρχική πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης και του Προέδρου Τ. Ερντογάν, που έχουν εξαπολύσει ένα κύμα μηνύσεων και δικών, ενάντια σε όσους ασκούν κριτική στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και του AKP, του κόμματος του κ. Ερντογάν, στην επέμβαση της Τουρκίας στον πόλεμο στη Συρία, σε όσους αγωνίζονται για τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, για το δίκιο του τουρκικού λαού. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους και απαιτούμε να σταματήσει κάθε είδους δίωξη και χτύπημα της πολιτικής δράσης, των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων στην Τουρκία.
Το κείμενο αυτό ήδη υπογράφουν:
Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, η Πρ. ΔΣ Δήμου Πάτρας Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος, ο Πρ. του ΔΣ του Δήμου Ικαρίας Νίκος Λαρδάς, ο δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος, ο Πρ. ΔΣ του Δήμου Καισαριανής Γιώργος Κατημερτζής, ο δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, ο Πρ. ΔΣ του Δήμου Πετρούπολης Θωμάς Κοτσαμπάς, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, ο Πρ. ΔΣ του Δήμου Χαϊδαρίου Βασίλης Παντελάρος.

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016