Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016



Απόφαση του Δ.Σ. του Φ.Σ. Νοσηλευτικής.

 Το νέο ακαδημαϊκό έτος ξεκίνησε για άλλη μια φορά με μεγάλες ελλείψεις, συνεχίζοντας στην λογική της υποχρηματοδότησης των Ιδρυμάτων. Συγκεκριμένα στο τμήμα μας, η έλλειψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού εκφράζεται τόσο με την απουσία κλινικών εκπαιδευτών όσο και καθηγητών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το μάθημα της Φυσιολογίας.
Τα τελευταία χρόνια συντελέστηκε μια τελείως αντιεπιστημονική αλλαγή στο πρόγραμμα σπουδών, με αποτέλεσμα την ενοποίηση των μαθημάτων Φυσιολογίας και Παθοφυσιολογίας. Σε επόμενη, μάλιστα, αλλαγή του προγράμματος σπουδών το μάθημα της Παθοφυσιολογίας κατέληξε να μετατραπεί σε επιλεγόμενο. Είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό ότι οι περικοπές αυτές γίνονται στο μάθημα της Φυσιολογίας! Σε ένα μάθημα οδηγό για κάποια άλλα μαθήματα όπως Παθολογία και Φαρμακολογία.
Το αποκορύφωμα όλων αυτών των αλλαγών, ήταν να ενημερωθούμε χθες ότι το συγκεκριμένο μάθημα σίγουρα πια θα διδάσκεται μαζί με την Ιατρική, το οποίο θεωρείται αναβάθμιση από την πρόεδρο και την αντιπρόεδρο της σχολής μας! Παρόλα αυτά, όλοι μας αντιλαμβανόμαστε πόσο «αναβαθμισμένα» μπορεί να διδάσκει και να παρακολουθεί κανείς ένα μάθημα σ ένα αμφιθέατρο με περίπου 400 φοιτητές! Εξ’ άλλου, η Νοσηλευτική  είναι διαφορετική σχολή από την Ιατρική με διαφορετικό επιστημονικό αντικείμενο, διαφορετικές ανάγκες και εξειδικεύσεις.
Κόντρα στον «εκσυγχρονισμό του να στοιβαζόμαστε στα αμφιθέατρα» που μας πλασάρουν, στην περαιτέρω υποβάθμιση του επιπέδου των σπουδών μας διεκδικούμε εδώ και τώρα μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό που να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της σχολής μας!

Απαιτούμε:

  •   Να προληφθεί εδώ και τώρα καθηγητής για το μάθημα της Φυσιολογίας.

  • Πλήρωση των κενών θέσεων με καθηγητές με μόνιμη και σταθερή δουλειά.

  • Επαρκή χρηματοδότηση των σχολών μας, δεν κάνουμε καμία έκπτωση στην ανάγκη μας για ολοκληρωμένη μόρφωση στα πλαίσια των σύγχρονων αναγκών.

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016



Ψήφισμα προς το ΔΣ του Φ.Σ. Νοσηλευτικής.
Χρυσή Αυγή Ρουφιάνοι των αφεντικών
Ξανά θα σας τσακίσει η πάλη των λαών!

Συμπληρώνονται στις 18 Σεπτέμβρη, 3 χρόνια από τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη από την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής! Είχε προηγηθεί λίγες μέρες πριν η δολοφονική ενέδρα των φασιστών σε συνδικαλιστές κομμουνιστές της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος, στέλνοντας 9 από αυτούς αιμόφυρτους στο νοσοκομείο.
 Τα δύο περιστατικά ήταν η "κορύφωση" της εγκληματικής- ναζιστικής  "δράσης" που είχε αναπτύξει όλη την προηγούμενη περίοδο η Χρυσή Αυγή, με δολοφονίες και χτυπήματα σε βάρος μεταναστών, επιθέσεις σε νεολαίους, ακόμα και μαθητές.
Οι φοιτητές και σπουδαστές ξέρουμε πολύ καλά ποιος είναι ο ρόλος των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής!
 Είναι τα μαντρόσκυλα του συστήματος μας τα αξιοποιούν για να χτυπήσουν όποιο νεολαίο, εργαζόμενο σηκώνει το κεφάλι διεκδικεί μία καλύτερη ζωή!
Είναι αυτοί που σπέρνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στα μυαλά της νεολαίας, που νιώθουν ικανοποίηση όταν βλέπουν τους μετανάστες- τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων να θαλασσοπνίγονται στις θάλασσες μας, οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών- συνεργάτες των γερμανών στην κατοχή!
Δε ξεχνάμε!
Έξω οι φασίστες από τις σχολές και τις γειτονιές μας!
       Οι Χρυσαυγίτες είναι εγκληματίες και δολοφόνοι γιατί είναι φασίστες! Είναι γέννημα θρέμμα της πολιτικής του κεφαλαίου, στηρίζονται από εφοπλιστές, βιομήχανους. Αποθρασύνονται από τη στάση όλων των κυβερνήσεων ανεξαρτήτως χρώματος! Είναι προκλητικό ότι ο δολοφόνος Ρουπακιάς και όσοι τον «καθοδηγούσαν» αποφυλακίστηκαν. Έχει τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση.
             Για αυτό και ο μόνος που μπορεί να απομονώσει τη Χρυσή Αυγή και το φασισμό είναι το εργατικό- λαϊκό κίνημα!  Να απαντήσουμε στην προσπάθεια αθώωσης τους στη συνείδηση του λαού. Να οργανώσουμε συνολικά τη μάχη για τις σπουδές και το μέλλον που μας αξίζει!
Και όπως έλεγε και ο ίδιος ο Π.Φύσσας  Μου είπαν να μην κάνω όνειρα τρελά, να μην τολμήσω να κοιτάξω τα αστέρια, μα εγώ ποτέ μου δεν τους πήρα σοβαρά, πήρα τον κόσμο ολόκληρο στα δυο μου χέρια.”
Ως Σύλλογος Νοσηλευτικής δίνουμε το παρόν στο μεγάλο αντιφασιστικό Συλλαλητήριο που διοργανόνεται από φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους,  σωματεία, συνδικάτα και ομοσπονδίες στις 17 Σεπτέμβρη Ώρα 18:00, στην Πλατεία Ζαρντεν Αμφιάλη.  


Απόφαση Δ.Σ. του Φ.Σ. Νοσηλευτικής.

Όλοι στο συλλαλητήριο στην Ομόνοια
Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη στις 7 μμ
          
           Κυβέρνηση- ΕΕ- μεγαλοβιομήχανοι ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματα μας!  Δεν έφταναν ήδη:  το τσάκισμα των οικογενειών μας  από τη φοροληστεία, οι νέες περικοπές σε συντάξεις και δαπάνες για τις ανάγκες μας, η επέκταση της ευελιξίας στην εργασία, οι Συμβάσεις Εργασίας που κατακρεουργούν τους μισθούς, κ.λπ.
Οι ορέξεις των μονοπωλίων απαιτούν ένα νέο γύρο επίθεσης για να ολοκληρωθεί η "αξιολόγηση" που περιλαμβάνει:
  •   Νέες  μειώσεις  μισθών.
  • Απελευθέρωση των απολύσεων.
  •  Παρεμπόδιση της απεργίας και των διεκδικητικών αγώνων.
  • Ένταση της φοροληστείας με παλιά και νέα μέτρα που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη .
  • Μπαράζ κατασχέσεων και απειλών στο λαό για τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

            Αυτά τα μέτρα είναι οι λεγόμενες προϋποθέσεις για την είσοδο σε ρυθμούς ανάπτυξης. Πάει πολύ λοιπόν το παραμύθι περί "δίκαιης ανάπτυξης". Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση ζητά από το λαό και τη νεολαία να παραδώσουν τα δικαιώματα τους για να κερδοφορίσουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Την ίδια στιγμή η νέα ακαδημαϊκή χρονιά βρίσκει τις σχολές μας σε μια εκρηκτική κατάσταση:
  •  Τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε καθηγητές και υποδομές που υποβαθμίζουν τις σπουδές μας! Ήδη το ΕΚΠΑ ζήτησε 140 διδάκτορες για να καλύψει κενές ώρες θεωριών και εργαστηρίων
  •  Θα κληθούμε και πάλι να πληρώσουμε ένα σκασμό λεφτά για σημειώσεις, συγγράμματα, βοηθήματα, εργαστηριακό εξοπλισμό.
  •   Η σίτιση και η στέγαση των εστιακών φοιτητών είναι κυριολεκτικά στον αέρα, με το ΙΝΕΒΙΔΙΜ να προειδοποιεί για λουκέτο αν δε δοθούν τα εκατομμύρια χρωστούμενα από το Υπουργείο Παιδείας!
  •   Οι πρωτοετείς φοιτητές θα πληρώσουν ένα σκασμό για ενοίκια, καθώς οι εστίες δεν καλύπτουν ούτε το 9% των φοιτητών που σπουδάζουν μακριά από την πόλη τους!
  •   Η καθαριότητα για πολλούς φοιτητές θα είναι ανύπαρκτη! Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΕΚΠΑ στο οποίο, σύμφωνα με τις πρυτανικές αρχές,  θα προσληφθούν πολύ λιγότερες καθαρίστριες, σχεδόν οι μισές από αυτές που χρειάζονται, και μάλιστα για 3 μήνες μόνο!!! 


Παράλληλα το μενού της αντιλαϊκής επίθεσης στην παιδεία δεν έχει τελειωμό!!!

          Τέλη Σεπτέμβρη ετοιμάζεται νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο που σύμφωνα με τον εθνικό διάλογο περιλαμβάνει: Νέο σχέδιο Αθηνά Νο 2 με συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων, περαιτέρω γενίκευση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά, ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας στις σχολές μας και ξεπούλημα των υποδομών των σχολών μας σε ιδιώτες.

 Δε θα το επιτρέψουμε!
Θα τους σαρώσουμε εμείς πριν τα σαρώσουν όλα!
9 Σεπτέμβρη φοιτητές και σπουδαστές στους δρόμους!