Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Για το συλλαλητήριο στις 3/11

Το Δ.Σ Νοσηλευτικής μπροστά στο μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο αποφάσισε:
1.    Να γίνουν ανακοινώσεις στα έτη, πιο συγκεκριμένα: 
1/11/2016: 1ο έτος 11.00-13.00, 3ο έτος 14.00-16.00, 4ο έτος 15.00-17.00
2/11/2016: 1ο έτος 10.00-13.00, 2ο έτος 9.00-11.00, 3ο έτος 14.00-16.00, 4ο έτος 15.00-17.00
2.    Να δημιουργηθεί ένας χώρος που θα αναγράφονται οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι που έχουν πάρει απόφαση για συμμετοχή στο φοιτητικό συλλαλητήριο στις 3/11και θα υπάρχει υλικό για μοίρασμα.
3.    Να γίνουν τα εργαστήρια της Πέμπτης προαιρετικά, χωρίς απουσίες προκειμένου οι φοιτητές να μπορούν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο ή να αναβληθούν και να γίνουν τη Δευτέρα 7/11.
4.    Να δοθεί ραντεβού στις 13.00 έξω από τη σχολή.
5.    Να φτιαχτεί πανό για συμμετοχή του φοιτητικού συλλόγου.


ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ-ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΟΥΔΕΣ!
Στα πλαίσια της διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, δεν μένει στο απυρόβλητο η φοιτητική μέριμνα (σίτιση, στέγαση, συγγράμματα). Το νέο πανεπιστήμιο που χτίζουν δε χωράει τις ανάγκες των φοιτητών!
Μιλάμε για ένα πανεπιστήμιο που θα χωράει λιγότερους φοιτητές, θα τους καλεί να πληρώνουν για τις σπουδές τους, ένα πανεπιστήμιο που τον πρώτο λόγο για τη γνώση και την έρευνα θα τον έχουν οι επιχειρήσεις!
Η υποχρηματοδότηση είναι βασικός μοχλός διάλυσης των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Τα χρόνια των μνημονίων η κρατική χρηματοδότηση έχει μειωθεί 80%! Η χρηματοδότηση και για το φετινό ακαδημαϊκό έτος δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες μας!!
Η φοιτητική μέριμνα (εστίες, σίτιση, μετακινήσεις, συγγράμματα) αποτελεί ένα από τα πρώτα κομμάτια του εκπαιδευτικού συστήματος που πλήττεται εξαιτίας της κρατικής υποχρηματοδότησης, με συνέπεια την παραχώρησή της σε ιδιώτες και το κόστος των σπουδών να βαραίνει τους φοιτητές και τις οικογένειές τους.
Ενώ παράλληλα με τη διάλυση της φοιτητικής μέριμνας (ελάχιστες εστίες, ανεπαρκές επίδομα φοίτησης, μείωση της δωρεάν σίτισης) πολλοί φοιτητές δυσκολεύονται να σπουδάσουν μακριά από το σπίτι τους, ενώ αρκετοί αναγκάζονται να δουλέψουν παράλληλα με τις σπουδές τους.
Δεν δεχόμαστε να αποκλείεται κανένας συμφοιτητής μας που έχει ανάγκη  από την δωρεάν σίτηση και στέγαση. Απαιτούμε αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα πανεπιστήμια και την φοιτητική μέριμνα.
Στα πλαίσια αυτά ο φοιτητικός σύλλογος νοσηλευτικής, αποφασίζει να καταγράψει όσους φοιτητές έχουν ανάγκη σε δωρεάν σίτιση ή δωμάτιο σε εστία και αποκλείονται από αυτά,προκειμένου το επόμενο διάστημα  να οργανώσουμε την δράση μας!
Ο ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΠΛΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ!
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ                     Α.Μ.
…………………………………………………………………………………………

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016




Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Φ.Σ. Νοσηλευτικής.

Το Διοικητικό Συμβούλιου του Φοιτητικού μας Συλλόγου θα συνεδριάσει την Δευτέρα στις 14.30, με θέμα το προγραμματισμό της δράσης του Συλλόγου μας μπροστά στο μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο Πέμπτη 3/11, στις 14.00.

Κάθε φοιτητής να παραβρεθεί για να κουβεντιάσουμε και να αποφασίσουμε την δράση μας!  


ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Φ.Σ. ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

 Καλούμε τους φοιτητές και σπουδαστές σε μαζική καταδίκη και απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 8.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
            Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την κινητοποίηση που πραγματοποιείται τη Δευτέρα 31 Οκτώβρη , ενώ θα βρίσκεται σε εξέλιξη η δική της Χρυσής Αυγής, με την υπόθεση της επίθεσης σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, μέλη και στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα από τα τάγματα εφόδου χρυσαυγιτών.
            Η χρυσή αυγή είναι τα τσιράκια των εκμεταλλευτών μας!
 Αυτό αποδεικνύεται από τις δεκάδες επερωτήσεις που έχουν καταθέσει στη Βουλή ζητώντας νέα προνόμια στους μεγαλοεπιχειρηματίες, από τα δουλεμπορικά γραφεία που στήνει και προσφέρουν τσάμπα εργασία στη μεγαλοεργοδοσία!
            Αυτό αποδεικνύεται όμως και από τις μεθόδους με τις οποίες επιτέθηκαν στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ πριν 3 χρόνια το βράδυ της 12ης Σεπτέμβρη, από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, την επίθεση σε Αιγύπτιους μετανάστες και τις δεκάδες επιθέσεις σε μικροεπαγγελματίες, εργαζόμενους, αντιφασίστες. .
            Η δράσης της υπηρετεί συμφέροντα τμημάτων της μεγαλοεργοδοσίας, εναντίον του λαού και του λαϊκού κινήματος, είναι μαντρόσκυλό τους, που το αμολάνε και το μαζεύουν ανάλογα με τα σχέδιά τους. Νοσταλγοί του Χίτλερ, των φασιστικών καθεστώτων που ματοκύλισαν τους λαούς και την ανθρωπότητα, πολιτικοί απόγονοι των ταγμάτων ασφαλείας, των συνεργατών των δυνάμεων κατοχής, της φασιστικής χούντας. Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση γιατί είναι ναζιστική!
Ο μόνος που μπορεί να απομονώσει τη Χρυσή Αυγή και το φασισμό είμαστε εμείς μέσα από τους συλλόγους μας σε συμμαχία με τους εργαζόμενους γονείς μας!
Το εργατικό-λαϊκό κίνημα είναι που τους ενοχλεί, μπαίνει καρφί στο μάτι των αφεντικών τους, που είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες, βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες!
  Να απαντήσουμε στην προσπάθεια αθώωσης τους στη συνείδηση μας!
Να οργανώσουμε συνολικά τη μάχη για τις σπουδές και το μέλλον που μας αξίζει!

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016



ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ!!!
            Καταγγέλλουμε απερίφραστα τις επικίνδυνες ενέργειες των αστυνομικών αρχών, της δικαστικής αρχής και της Κυβέρνησης που προχώρησαν στην προσαγωγή 14 συνολικά μαθητών της Λαμίας με στόχο την καταστολή και τρομοκράτηση του αγώνα τους για ολοκληρωμένη μόρφωση.
            Με μεθόδους που θύμισαν άλλες εποχές, τα μεσάνυχτα 20 προς 21 Οκτώβρη αστυνομικές δυνάμεις μετά από εντολή του εισαγγελέα, εμφανίστηκαν σε σχολεία που ήταν υπό κατάληψη με σκοπό να σπάσουν τον αγώνα των μαθητών. Έβαλαν στην κλούβα τους μαθητές από το 5ο Λύκειο, το 2ο ΕΠΑΛ και το Εσπερινό και τους πήγαν στο  αστυνομικό τμήμα λες και ήταν εγκληματίες. Είχαν το θράσος να περάσουν χειροπέδες σε γονιό που βρέθηκε εκεί για να υπερασπιστεί τον αγώνα τους. Το «έγκλημα» τους είναι ότι δεν κάθισαν στα αυγά τους , ότι αγωνίζονται για ένα σχολείο που θα μορφώνει όλους τους μαθητές και δε θα τους εξοντώνει.
            Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για αυτές τις εξελίξεις είναι τεράστιες. Πίσω από τα κούφια λόγια περί κατάργησης των μαθητοδικείων, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί κάθε τρόπο για να ανακόψει τους αγώνες των μαθητών, να τρομοκρατήσει τα ίδια τα παιδιά έτσι ώστε να δεχθούν αδιαμαρτύρητα τη βάρβαρη πολιτική της. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα και όχι μόνο στη Λαμία, ούτε φυσικά η πρώτη κυβέρνηση που χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους.
            Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των μαθητών. Πρώτα από όλα πρωτοστατούμε οργανώνοντας τον αγώνα μας ενάντια στην πολιτική που μας κάνει να βάζουμε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και την ίδια ώρα υποβαθμίζει τις σπουδές μας.
ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ, ΔΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ!!!
ΔΕ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ!!!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Ø ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ!!!
Ø ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ, ΚΑΘΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ.
Ø ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ !!!