Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Γενική Συνέλευση!

Στις 21/12 θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού μας Συλλόγου, στις 14.00 στο αμφιθέατρο!  
Να είμαστε ΟΛΟΙ εκεί!!!

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΦΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 8/12




 Μετά τις μεγαλειώδεις πορείες στις 15/11 ενάντια στην επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Ομπάμα, στις 17/11 για την επέτειο της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου καθώς και την απεργία στις 24/11, όπου ο φοιτητικός μας σύλλογος έδωσε  δυναμικό παρόν, ο αγώνας της νεολαίας, εργαζομένων, ανέργων συνεχίζεται!

Σταθμό κλιμάκωσης και συνέχειας αυτού του αγώνα πρέπει να αποτελέσει και η  απεργία στις 8/12 ενάντια στο νέο εργασιακό-συνδικαλιστικό νόμο που έφερε η κυβέρνηση στην Βουλή στα πλαίσια της 2ης αξιολόγησης και ο οποίος καταργεί επί της ουσίας τα εναπομείναντα εργασιακά και συνδικαλιτικά μας δικαιώματα .

      Πιο συγκεκριμένα ο νέος εργασιακός-συνδικαλιστικός νόμος που ετοιμάζεται να φέρει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση και ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση  με τις πολιτικές λιτότητας της Ε.Ε θα φέρει τους εργαζόμενους σε ακόμα πιο οδυνηρή θέση. Μεταξύ των άλλων ο νέος αυτός νόμος προβλέπει νέα μείωση των μισθών, ενώ οι νέοι εργαζόμενοι θα πληρώνονται ακόμα λιγότερα από τους μεγαλύτερους συναδέλφους τους, απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων και κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Ο νόμος αυτός συμβάλλει στην παγίωση των ελαστικών μορφών εργασίας και μισοδουλειάς (VOUCHER, 5μηνα ΟΑΕΔ) και τσακίζει την εργασιακή μας προοπτική.
  
   Από την άλλη δικαιώματα που οι εργαζόμενοι με αγώνες κατέκτησαν το προηγούμενο διάστημα, περνούν από το μικροσκόπιο. Σύμφωνα με τον νέο συνδικαλιστικό νόμο το δικαίωμα στην απεργία και η συλλογική πάλη ενάντια στα μέτρα που τσακίζουν τις ζωές μας, ποινικοποιείται.
Μπορεί προς το παρόν να φαίνεται «μακριά» από εμάς όλο αυτό. Αλλά στην πραγματικότητα είναι πιο κοντά μας από ποτέ. Αυτός ο νόμος και μια σειρά άλλων που ψηφίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια (βλ. ασφαλιστικό), πρωταρχικά τσακίζουν την εργασιακή προοπτική της νέας γενιάς. Μας στερούν επί της ουσίας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, τον αξιοπρεπή μισθό, τα πλήρη ασφαλιστικά/εργασιακά δικαιώματα.

Θα τους αφήσουμε να τσακίσουν τη ζωή και το μέλλον μας;;

Η απάντηση πρέπει να είναι ένα ηχηρό όχι! Μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες, τις γενικές μας συνελεύσεις, τον αναγκαίο συντονισμό με τους άλλους φοιτητικούς συλλόγους και τα σωματεία, τις δυναμικές κινητοποιήσεις μας, να διεκδικήσουμε όλα όσα δικαιούμαστε! Τόσο στο επίπεδο των σπουδών μας όσο και για το εργασιακό μας μέλλον!

Στηρίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις στις  8/12 ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν!

Να είμαστε όλοι εκεί!