Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017



ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
Καταγγέλλουμε την επίθεση της Χρυσής Αυγής σε γονείς, δασκάλους και εκλεγμένους συνδικαλιστές στο Δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, μετά την ανακοίνωση της απόφασης για λειτουργία του σχολείου ως δομή Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων. Την Τετάρτη 17 Γενάρη 2017 ομάδες Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο ναζιστή βουλευτή Γιάννη Λαγό, συνοδεία μπράβων, συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από το σχολείο με σκοπό την τρομοκρατία γονέων και δασκάλων. Όταν αυτοί δεν τους άφησαν να μπουν στο χώρο του σχολείου, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής δεν δίστασαν να προχωρήσουν σε βίαιες επιθέσεις με ξυλοδαρμούς και απειλές, οι οποίες συνεχίστηκαν λίγη ώρα μετά με ρατσιστικό παραλογισμό σχετικά με την υγεία των προσφύγων. Ευθύνες έχουν και οι  αστυνομικές δυνάμεις που ενώ βρίσκονταν μπροστά στο συμβάν, όχι μόνο δεν κατέβαλαν την παραμικρή προσπάθεια για να σταματήσει αυτή η στοχευμένη επίθεση, αλλά πήραν ξεκάθαρα το μέρος των χρυσαυγιτών και επιδίωξαν, με προπηλακισμούς των συγκεντρωμένων, να διευκολύνουν την εισβολή του Γ. Λαγού και των μπράβων του μέσα στο σχολείο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τη Χρυσή Αυγή να εναντιώνεται σε πρόσφυγες, αγωνιστές, εργαζομένους. Αποδεικνύεται ξανά ότι πρόκειται για ένα φασιστικό μόρφωμα βαθιά συστημικό, που κάθε στιγμή παίζει επάξια το ρόλο που του έχει ανατεθεί να χτυπάει με κάθε δυνατό τρόπο το εργατικό λαϊκό κίνημα για να εξασφαλίζει τα συμφέροντα των επιχειρήσεων και των εφοπλιστών.
Έχουμε ξεκάθαρο ότι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα εμείς και οι οικογένειές μας αντίπαλός μας δεν είναι οι πρόσφυγες, οι μετανάστες και τα παιδιά τους. Κοινός μας αντίπαλός είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που δημιουργούν πολέμους με θύματα τους λαούς.
Οι φασιστικές επιθέσεις δεν πρέπει και δεν θα μείνουν χωρίς απάντηση. Ως Φοιτητικός Σύλλογος δεν ανεχόμαστε σε καμία περίπτωση τέτοιες ενέργειες και τέτοιες ιδεολογίες σε καμία σχολή, σε κανένα σχολείο, χώρο δουλειάς ή γειτονιά. Καλούμε κάθε φοιτητή να απομονώσει οποιαδήποτε μορφή και εκδήλωση ρατσισμού, φασισμού, ξενοφοβίας όπως και τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.
Εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες. Συνεχίζουμε τη συλλογή σχολικών ειδών για τα προσφυγόπουλα τα οποία και θα τους παραδώσουμε σε χώρους όπου και θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματά τους.