Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ Φ.Σ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

    Κράτος και παρακράτος πάνε χέρι χέρι με το πρώτο να εξαπολύει επιθέσεις ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαικές κατακτήσεις, να προχωρά στην αυταρχική θωράκιση του(ποινικοποίηση του αγώνα, τρομονόμοι, καταστολή, κατάργηση του ασύλου) και το δεύτερο να κάνει τη “βρωμοδουλειά” για το κράτος. Ο φασισμός ειναι γέννημα θρέμα του καπιταλιστικού συστήματος ,είναι ο πιστός υπηρέτης που είναι έτοιμος κάθε φορά που θα πάρει εντολή,να τσακίσει εργατικές-λαΪκές αγωνιστικές διαθέσεις,είναι αυτός που στο δρόμο θα χτυπάει και στην βουλή θα ψηφίζει φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές. Η Χρυσή Αυγή έχει μονιμοποποιηθεί σε τρίτο κόμμα με τη στήριξη πολλών, στήριξη που δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως οφείλεται σε άγνοια καθώς είναι πλέον γνωστά σε όλους τα πογκρόμ σε μετανάστες, οι δολοφονίες, τα χτυπήματα σε απεργούς.
    Στο σήμερα η αντιφασιστική πάλη είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Οι φασίστες δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας  και στο χώρο του πανεπιστημίου, που αποτελεί άσυλο κοινωνικών αγώνων, εφαλτήριο νέων, χώρο αμφισβήτησης και πολιτικοποίησης. Δεν μπορούν να έχουν λόγο και χώρο αυτοί που τάσσονται ενάντια στις δημοκρατικές διαδικασίες και στις λαικές διεκδικήσεις, αυτοί που ρόλο έχουν να τις καταστέλλουν.
    Ευθύνες φέρει και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς η δίκη της δολοφονίας του Π.Φύσσα τρέχει ακόμα κι ο Ρουπακιάς είναι ελεύθερος.Έχει ευθύνες γιατί την ίδια ώρα,όπως και κάθε φορά που ετοιμάζονται νέα μέτρα,αφήνει λίγο πιο χαλαρό το λουρί του φασίστα.Το πανεπιστήμιο το οποίο η συγκυβέρνηση θέλει αποστηρωμένο από κάθε αγωνιστική διάθεση και οργάνωση δεν αποτελεί εξαίρεση.
    Οι φασίστες, όμως δεν επιτίθενται μόνο με τάγματα εφόδου. Καίρια τακτική τους είναι η κατασυκοφάντιση, η στοχοποίηση και οι ψευδείς μηνύσεις όπως ακριβώς πράττει και ο Παύλος αυτή την στιγμή, καταγγέλει, δηλαδή, στον εισαγγελέα, 9 συναδέλφους μας αφού πρώτα είχε ενορχηστρώσει μηνύσεις εις βάρος τριών από τους εννιά, με ψευδείς κατηγορίες, σε συνεργασία με το φασιστοειδές ψυχοπαίδι του και φοιτητή του τμήματος ΗΜ/ΜΥ. Οι καταγγελίες του Παύλου και οι στοχευμένες μηνύσεις έρχονται σαν αποτέλεσμα της κατάπτυστης στάσης του και τοποθέτησης του(ο ίδιος αναπαρήγαγε ρατσιστική/φασιστική ρητορεία, είχε υπογράψει μια σειρά από κείμενα με αντίστοιχο περιεχόμενο, εκβίαζε για παύση συνδικαλιστικής δράσης). Το μόνο “ενοχοποιητικό στοιχείο” των φοιτητών είναι η συνδικαλιστική και πολιτική τους δράση. Ο αγώνας ενάντια στην καθηγητική αυθαιρεσία και τις φασιστικές προκλήσεις.
   Πρόκειται, λοιπόν για χτύπημα στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Για χτύπημα στο συνδικαλισμό και κατ’επέκταση χτύπημα στην υπεράσπιση των συμφερόντων μας. Ο λαός και οι φοιτητές με αγώνες κατέκτησαν το δικαίωμα στο συνδικαλισμό και στο σήμερα βλέπουμε κράτος και φασίστες να προσπαθούν να το καταστρατηγήσουν, μεθοδεύοντας, όσον αφορά το πανεπιστήμιο, τη δημιουργία ενός αποστειρωμένου χώρου μέσα στον οποίο θα συντελείται μόνο η εκπαιδευτική διαδικασία και οι φοιτητές θα απέχουν από τα συλλογικά όργανα και τις διεκδικήσεις, έρμαια όσων αποφασίζουν για αυτούς.
    Η καταδίκη των φοιτητών αντανακλά στην πραγματικότητα σε καταδίκη του συνδικαλισμού και του αγώνα, αφήνοντας μία κακή παρακαταθήκη για τους συλλογικούς αγώνες και τις διεκδικήσεις του μέλλοντος, εγκαθιδρύοντας κλίμα τρομοκράτησης και φόβου.
    Παίρνουμε θέση ενάντια στην ποινικοποίηση και την καταδίκη του συνδικαλισμού και των ριζοσπαστικών ιδεών. Ως Σύλλογος Φοιτητών Νοσηλευτικής καταγγέλουμε την προσπάθεια στοχοποίησης μελών του Φ.Σ Πολυτεχνείου Ξάνθης. Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας.

  • Άμεση απόσυρση των καταγγελιών του Παύλου στον εισαγγελέα
  • Καμία δίωξη των συμφοιτητών μας
  • Απομάκρυνση του Παύλου από το πανεπιστήμιο
  • Κινητοποίηση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια την ώρα της προκαταρκτικής εξέτασης των συμφοιτητών μας 
  • Κινητοποίηση στην Πρυτανεία την Πεμπτη 2/2 στις 12 προκειμένου να πάρει καταγγελτική θέση απέναντι στις διώξεις των 9 συναδέλφων μας.