Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017



Απόφαση του Δ.Σ. του Φ.Σ. Νοσηλευτικής

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΦΤΩΧΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ

            Με αφετηρία την 23η Γενάρη, οι μικρομεσαίοι φτωχοί αγρότες και κτηνοτρόφοι άπλωσαν σε κάθε άκρη της χώρας τα μπλόκα του αγώνα, δίνοντας με τον τρόπο αυτό τη μάχη απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και στην ΚΑΠ της ΕΕ που επιχειρούν να τους περάσουν τη θηλιά γύρω από το λαιμό. Βασική κατεύθυνση που αναδεικνύεται μέσα από αυτές τις πολιτικές είναι να θησαυρίζουν οι μεγαλοαγρότες, να συγκεντρώνουν στα χέρια τους όλο και και μεγαλύτερα κομμάτια γης εις βάρος των μικρομεσαίων φτωχών αγροτών που ξεκληρίζονται. Το μέλλον που επιφυλάσσουν για αυτούς είναι μία ζωή στην ανεργία, την ανασφάλεια και την εξαθλίωση, μέσω της ταυτόχρονης επίθεσης στα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, της αύξησης της φορολόγησης αλλά και της περικοπής των αγροτικών επιδοτήσεων.

            Μπροστά στην μεγαλειώδη αυτή κινητοποίηση που συντονίζεται από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, η κυβέρνηση και οι καλοθελητές της καταβάλλουν μεγάλο αγώνα για την συκοφάντηση και την υπονόμευσή της. Από την πρώτη στιγμή χρησιμοποίησαν “λυτούς και δεμένους” για να εμποδίσουν την μαζικοποίηση και εξάπλωση των μπλόκων, διαδίδοντας από τη μία ψέματα για τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής που ακολουθείται, μοιράζοντας από την άλλη νέες απατηλές υποσχέσεις.

            Οι φοιτητές έχουν το καθήκον να σταθούν πλάι πλάι με την αγωνιζόμενη αγροτιά στα μπλόκα που έχουν συγκροτηθεί, σπάζοντας στην πράξη τα ιδεολογήματα της αναποτελεσματικότητας των αγώνων. Ακόμα πιο σημαντικό, είναι ο κάθε φοιτητής να δείξει την αλληλεγγύη του, παίρνοντας μέρος σε αυτό τον αγώνα και δίνοντας έτσι την απάντησή του στην προσπάθεια ενεργοποίησης του κοινωνικού αυτοματισμού και της δαιμονοποίησης των διεκδικήσεων των αγροτών. Εξάλλου, κοινή είναι η πολιτική που εμπορευματοποιεί την Παιδεία με την πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα και το μέλλον των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των φτωχών αγροτών. Έχουμε κοινό συμφέρον να αγωνιστούμε, να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα, για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων δικών μας αναγκών, των εργατικών λαϊκών στρωμάτων και για το λόγο αυτό δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ που υπηρετούν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και ρίχνουν στη φτώχεια, την ανεργία, τη ζωή χωρίς δικαιώματα τον εργαζόμενο λαό.