Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017



Απόφαση του Δ.Σ. του Φ.Σ. Νοσηλευτικής.
Η καθαριότητα των σχολών του ΕΚΠΑ είναι για μία ακόμα φορά στον αέρα! Μια σειρά σχολές του ΕΚΠΑ κινδυνεύουν να γίνουν και πάλι σκουπιδότοπος, με τραγικές συνέπειες όχι μόνο στους όρους με τους οποίους σπουδάζουμε αλλά και στην ίδια την υγεία μας.
Το πρόβλημα αυτό δεν είναι καινούργιο. Είναι αποτέλεσμα της επιχειρηματικής λειτουργίας που διεισδύει ακόμα πιο βαθιά στις σχολές μας. Συγκεκριμένα, το ΕΚΠΑ έχει αναθέσει σε εργολαβία την ευθύνη για την καθαριότητα των σχολών μας. Με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μόνιμο προσωπικό καθαριότητας στην ευθύνη του Πανεπιστημίου και η ανάγκη για καθαριότητα στις σχολές μας να εξαρτάται από τα κέρδη του εργολάβου και τους ανταγωνισμούς του με τους υπόλοιπους μεγαλοεπιχειρηματίες. Την ίδια στιγμή το προσωπικό καθαριότητας στο ίδρυμα είναι πολύ μικρότερο από τις ανάγκες που έχει, δουλεύει με μισθούς ψίχουλα χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Την ίδια στιγμή οι πρυτανικές αρχές δηλώνουν ότι «δεν είναι διατεθειμένες να συγκρουστούν με τον νόμο» και για 'τεχνικούς'' λόγους  «δεν γίνεται να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό». Αποδεικνύεται ότι οι ευθύνες των διοικήσεων, για την κατάσταση στις σχολές μας είναι μεγάλες, βάζουν πλάτη και εφαρμόζουν την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με βάση τις αντιδραστικές κατευθύνσεις της ΕΕ.
Παράλληλα εν μέσω εξεταστικής έχουν προκύψει επιπλέον μια σειρά εμπόδια! Μέσα στα αμφιθέατρα μας κυριολεκτικά δεν υπάρχει θέρμανση ούτε για αστείο, λόγω της υποχρηματοδότησης, στα περισσότερα τμήματα. Ακόμα υπάρχουν μετεγγραφέντες φοιτητές που η μετεγγραφή τους βρίσκεται ακόμα στον αέρα. Και αυτό γιατί λόγω τεχνικού προβλήματος , για το οποίο την ευθύνη έχει το Υπουργείο Παιδείας και όχι οι ίδιοι οι φοιτητές, όταν έκανα την ένσταση για να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις τους ,  δεν έχει εγκριθεί ακόμα η αίτηση της μετεγγραφής τους! Άρα λοιπόν το εξάμηνο αλλά και η ίδια η μετεγγραφή τους είναι στον αέρα! Παράλληλα κανένας μετεγγραφέντας φοιτητής δεν έχει πάρει ακόμα κάρτα σίτισης!!!
Διεκδικούμε-Απαιτούμε:
Ø Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας στις σχολές μας στην ευθύνη του κράτους με εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Ø Επαρκή κρατική χρηματοδότηση των σχολών μας στο ύψος των αναγκών μας.
Ø Να σταματήσει τώρα κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα μέσα στις σχολές μας.
Ø Κανένας μετεγγραφέντας φοιτητής έξω από τη σχολή του. Κανένας να μη χάσει το εξάμηνο του. Να υπάρξουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε να δώσουν όλοι στην εξεταστική τους! Να μπορούν όλοι να σιτίζονται δωρεάν στις σχολές τους.
Ø Να υπάρξει άμεσα θέρμανση σε όλες τις σχολές του ΕΚΠΑ.

Δεν το βάζουμε κάτω!

Προχωράμε σε κινητοποίηση στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ. Παρασκευή 27/1 στις 11:00 πμ.