Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017



Απόφαση του Δ.Σ. του Φ.Σ. Νοσηλευτικής.
Ψήφισμα αλληλεγγύης – συμπαράστασης στο Δημαρχο  Πάτρας Κώστα Πελετίδη.


Μετά από απόφαση της δημοτικής αρχής να μην παραχωρήσει χώρο για δράση στη Ναζιστική – Φασιστική Χ.Α., ο δήμαρχος της Πάτρας δικάζεται στις 13 Φεβρουαρίου.Καταδικάζουμε το γεγονός και μαζι με αυτό τη δράση της Χρυσής Αυγής.Στο συμβάν έχει τεράστια ευθύνη η Κυβέρνηση,μεσω του τοτε αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών, απαντώντας σε αντίστοιχη επερώτηση των βουλευτων της ΧΑ ,εγκάλεσε τη δημοτική αρχή να σεβαστεί τη ΧΑ ως κοινοβουλευτικό κόμμα, υποδεικνύοντας μάλιστα στους Χρυσαυγίτες τις θεσμικές διαδικασίες ελέγχου και συμμόρφωσης της Δημοτικής Αρχής.
Ο εγκληματικός χαρακτήρας της ΧΑ απορρέει από τη ναζιστική θεωρία, την οποία πιστεύει, υπηρετεί και διαδίδει, γεγονός που αποδεικνύεται από πλήθος στοιχείων. Στοχοποιούν μετανάστες όπως στο Πέραμα, αντιφασίστες, λαϊκούς αγωνιστές, ιδρύουν δουλεμπορικά γραφεία για να εφοδιάζουν με φθηνούς εργαζόμενους εργοδότες και εφοπλιστές με τους οποίους έχουν κρυφές ή φανερες σχέσεις, απεχθάνονται το εργατικό – λαϊκό κίνημα και δε θέλουν το λαό όρθιο.           
Αυτό που θέλουν να πετύχουν είναι να καταστείλουν και να τραμπουκίσουν το λαό.Να τον κάνουν να μην καταλάβει πιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος που διαμορφώνει αυτή τη καθημερινότητα και τη ζωή της κοινωνίας.
Ο λαός, η νεολαία, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, τα σωματεία να μπουν μπροστά, να μην επιτρέψουν να συνεχιστεί η δράση του φασισμού ,να τον απομονώσει και μεσα από τον αγώνα να στοχεύσει αυτό που τον δημιουργεί και τον θρέφει.
Στηρίζουμε την κινητοποίηση των σωματείων και των συνδικάτων της Πάτρας τη Δευτέρα 13/02 10:00 στα Δικαστήρια της Πάτρας.