Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017



ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΦΣ  Νοσηλευτικής
Νίκη στον αγώνα των καθαριστριών του ΕΜΠ!
Οι καθαρίστριες του ΕΜΠ εδώ και αρκετές μέρες παλεύουν για το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με ανθρώπινα ωράρια και πλήρη εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα. Πιο συγκεκριμένα η εργολαβία  ISS  αποφάσισε να προχωρήσει σε νέες μειώσεις από 60 ως 90 ευρώ στο ήδη χαμηλό εισόδημά τους. Αποθρασυμένη από τους νόμους της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και των προηγούμενων καταδικάζει δεκάδες καθαρίστριες να ζούν με 400 και 500 ευρώ το μήνα για να αυξήσει την κερδοφορία της.
Οι καθαρίστριες μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις ενωμένες, συσπειρωμένες γύρω από το Σωματείο Καθαριστριών Αττικής, μαζί με τις ταξικές δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ προχώρησαν σε 48ωρες απεργίες και σειρά κινητοποιήσεων (Υπουργείο Εργασίας, γραφεία ISS, πρυτανεία, γειτονιές Ζωγράφου) με κορύφωση τη συμμετοχή τους στο πανεργατικό συλλαλητήριο με δεκάδες σωματεία και φοιτητικούς συλλόγους την Τρίτη 21/2.
Ο ανυποχώρητος αγώνας των καθαριστριών, η επιλογή να συμπορευτούν με το ΠΑΜΕ, με τους υπόλοιπους εργολαβικούς εργαζόμενους , συνολικά με τους εργάτες τον λαό και τους  φοιτητές επέφερε πίεση στην εργδοσία. Την Τρίτη 28/2 υπήρξε προφορική δέσμευση που μετέφερε ο Πρύτανης του ΕΜΠ ότι θα ανασταλεί η μείωση των μισθών. Στην  Γενική Συνέλευση που ακολούθησε οι καθαρίστριες αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους μέχρι και την Παρασκευή 3 Μαρτίου προκειμένου να βεβαιωθούν ότι θα δικαιωθούν τα αιτήματα τους.
Οι καθαρίστριες μας διδάσκουν το πιο σημαντικό μάθημα:
Να μην σκύβουμε το κεφάλι!

Άλλη λύση δεν υπάρχει! Σωτήρες υπάρχουν μόνο στα παραμύθια! Η δύναμή μας βρίσκεται στον συλλογικό και οργανωμένο αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας, στην ενότητα με τους εργαζόμενους γονείς μας, με τις καθαρίστριες και τα ταξικά σωματεία.
Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των καθαριστριών του ΕΜΠ