Τρίτη 16 Μαΐου 2017



ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

Καταθέτουμε ψήφισμα για τα οξυμένα προβλήματα της σχολής, γιατί θεωρούμε ότι από κοινού πρέπει να αποφασίσουμε για τα συγκεκριμένα ζητήματα:
·         Για τα δίμηνα προγράμματα εκμετάλλευσης: Ωστόσο πρέπει να παλέψουμε για την κατάργηση των προγραμμάτων και την μετατροπή της μεγάλης κλινικής άσκησης σε πρακτική με αξιοπρεπή μισθό και όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Όλοι γνωρίζουμε τα κενά που υπάρχουν σε νοσηλευτικό προσωπικό ειδικά τους θερινούς μήνες, οπότε εμείς ερχόμαστε να καλύψουμε αυτά τα κενά βγάζοντας τη «λάντζα». Εμείς σ αυτό απαιτούμε: δουλειά με εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα γι αυτό και προτείνουμε τη δημιουργία επιτροπής πρακτικάριων έτσι ώστε να πάμε προετοιμασμένοι αλλά και με διεκδικητικό πλαίσιο για τους όρους εργασίας μας.
·         Για τη διπλή εμβόλιμη εξεταστική: Όλοι θέλουμε να τελειώσουμε τη σχολή έγκαιρα για να εργαστούμε στο χώρο της υγείας. Μάλιστα πολλοί φοιτητές δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές. Γι αυτό και σύμφωνα με την εγκύκλιο που ψηφίστηκε απαιτούμε διπλή εμβόλιμη εξεταστική για όλους.
·         Για τους κλινικούς εκπαιδευτές, για το προσωπικό βιβλιοθήκης και τις ελλείψεις καθηγητών: Απαιτούμε πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Επίσης να εγκαθιδρυθεί πενθήμερο και δωδεκάωρη λειτουργία της βιβλιοθήκης με επαρκή προσωπικό. Να πληρωθούν άμεσα οι περσινοί κλινικοί εκπαιδευτές.
·         Για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών: Είναι γνωστό πως οι μεταπτυχιακοί φοιτητές πέραν ότι πληρώνουν για να παρακολουθούν τα μαθήματα του εκάστοτε μεταπτυχιακού, υποχρεούνται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να παρέχουν εθελοντική εργασία στο τμήμα. Αυτό είναι απαράδεκτο. Απαιτούμε δωρεάν μεταπτυχιακά προγράμματα χωρίς την υποχρέωση της εθελοντικής εργασίας μιας και πολλοί μεταπτυχιακοί χρειάζεται ήδη να εργάζονται για να πληρώσουν τις σπουδές τους. Απαιτούμε το μεταπτυχιακό να καταλήγει σε τίτλο διδακτορικού.
Όλα αυτά τα προβλήματα δεν είναι ξέχωρα της πολιτικής που ακολουθείται εδώ και χρόνια από κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ. Απορρίπτουμε το 4ο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!
Προχωράμε σε:
·         Κινητοποίηση στην Πρόεδρο της σχολής την Πέμπτη 18/05
·         Κινητοποίηση στην Κοσμητεία των σχολών Υγείας την Παρασκευή 19/05 στις 12.00 μαζί με τις άλλες σχολές Υγείας.