Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 20/2/2017

ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ-ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ
Οι αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις κυβερνήσεων-Ε.Ε. εφαρμόζονται βήμα το βήμα στις σχολές μας ενώ το αμέσως  επόμενο διάστημα ακολουθεί και η δεύτερη αξιολόγηση που θα φέρει ακόμη χείροτερα μέτρα. Από τη μία η διάλυση των πανεπιστημίων: υποχρηματοδότηση, υποστελέχωση, κλείσιμο τμημάτων. Κι από την άλλη προώθηση της επιχειρηματικοποίησης των σχολών μας: εξαγορά ακαδημαϊκών εδρών και εργαστηρίων από ιδιώτες, απόλυτο καθορισμό των προγραμμάτων σπουδών και της παραγωγής έρευνας σύμφωνα με συμφέροντα των εκάστοτε επιχειρήσεων,μείωση των εισακτέων κατα 50%,αύξηση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά. Μιλάμε για ένα πανεπιστήμιο που θα χωράει λίγους και θα λειτουργεί με βάση τις επιταγές της αγοράς και όχι τις ανάγκες της κοινωνίας.
Όπως την περσινή χρονιά,έτσι κι φέτος πολλοί  είναι οι συμφοιτητές μας που κόπηκαν  από τη δωρεάν σίτιση και από τα δωμάτια στις εστίες τα οποία είναι λιγοστά και δεν φτάνουν να καλύψουν όσους φοιτητές τα έχουν ανάγκη,ενώ  πολλοί είναι και οι  φοιτητές εγκαταλείπουν που τις σπουδές τους είτε αναγκάζονται να δουλεύουν παράλληλα μ’ αυτές.
Επιπλέον, τα εργαστήρια μας παραμένουν υποστελεχωμένα χωρίς επαρκές διδακτικό προσωπικό, ανεπαρκώς εξοπλισμένα και στο βασικό για τη θεωρητική μας επιστημονική κατάρτιση μάθημα της Φυσιολογίας ακόμα δεν έχει καλυφθεί το κενό που υπάρχει σε καθηγητή.
ΩΣ ΕΔΩ! ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ! ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΣΗ!
ΔΙΠΛΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ
              Οι  οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε εμείς και οι οικογένειες μας συνεχώς οξύνονται όσο συνεχίζουν να εφαρμόζονται στην χώρα μας οι αντιλαικές πολιτικές των μνημονίων της Ε.Ε-Κυβερνήσεων.
  Καθημερινά βλέπουμε να μειώνουν τις συντάξεις ή τους μισθούς των γονιών μας είτε να τους απολύουν.Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί από εμάς να εργάζομαστε για να καλύψουμε τις ανάγκες μας,να σταματάμε να παρακολουθούμε όπως πριν τα μαθήματα της σχολής και στο τέλος να χρωστάμε και αρκετά μαθήματα που μας απομακρύνουν από την απόκτηση του πτυχίου μας,σε μια περίοδο για την οποία θεωρείται πολυτελεία να ξεπερνάμε τα 4-4μιση χρόνια σπουδών.
              Επιπλέον δεδομένου των συνθηκών η απόκτηση πτυχίου όσο το δυνατόν συντομότερα αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας για εμάς και τις οικογένειες μας, πρώτον γιατί οι γονείς μας αδυνατούν πλέον να μας συντηρούν οικονομικά ειδικά για όσους από εμάς σπουδάζουμε σε διαφορετική πόλη από αυτή που κατοικούμε κανονικά και δεύτερον  γιατί είναι ανάγκη να συνεισφέρουμε κι εμείς στο οικογενειακό εισόδημα βρίσκοντας δουλειά κάτι που για μια σχολή όπως η νοσηλευτική με τα μαθήματα και  τις κλινικές (3-4 φορες την βδομάδα που μάλιστα δεν αμοίβονται),αποτελεί μεγάλο πρόβλημα, ενώ άμα βρούμε οδηγούμαστε σε όσα αναφέραμε παραπάνω.
             Γι αυτούς τους λόγους είναι αναγκαίο να διεκδικήσουμε η εξεταστική του εαρινού εξαμήνου να είναι διπλή για όλους τους φοιτητές .
ΚΛΙΝΙΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

      Πάγιο αίτημα του φοιτητικού μας συλλόγου αποτελεί η πρόσληψη μόνιμων κλινικών εκπαιδευτών που θα έχουν την ευθύνη εκπαίδευσής μας τόσο σε δεξιότητες, όσο και πρακτική πάνω στη νοσηλευτική κριτική σκέψη. Η στελέχωση του τμήματος μας με κλινικούς εκπαιδευτές φαίνεται να δρομολογείται πλέον από το τμήμα, ύστερα από την μακροχρόνια  πίεση του φοιτητικού συλλόγου προς τις εκάστοτε διοικήσεις.Ωστόσο είναι υπόθεση δική μας να  να  διεκδικήσουμε συλλογικά και μαζικά ποιοτική, υψηλά αναβαθμισμένη εκπαίδευση και κλινική άσκηση! Οργανωμένη κλινική άσκηση με πρόγραμμα και εκπαίδευση σε πληθώρα περιστατικών!Να σταματήσουμε να είμαστε περιφερόμενοι θίασοι εντός των νοσοκομείων! Να πάρουμε εμείς το λόγο για το τι εκπαίδευση και μόρφωση θέλουμε να έχουμε! Αξιοπρεπής μισθός και ασφαλιστικά δικαιώματα για τους κλινικούς εκπαιδευτές!
Ο ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Αναγνωρίζουμε την άσχημη  κατάσταση του συλλόγου μας, την αδυναμία διεξαγωγής μαζικών γενικών συνελεύσεων, τη φτωχή κουβέντα. Το πρόβλημα όμως δε λύνεται με τον πολλαπλασιασμό των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου ούτε με την καθιέρωση σταθερού Διοικητικού Συμβουλίου κάθε βδομάδα.Χρειάζεται άμεσα ανασυγκρότηση του φοιτητικού μας συλλόγου , ζωντανή κουβέντα για τις συλλογικές μας διαδικασίες, με ποιο τρόπο, ποια μέσα, ποια αιτήματα θα κατακτήσουμε νίκες στο σήμερα.Οι πολιτικές δυνάμεις που παρεμβαίνουν εντός του συλλόγου ωφείλουν να συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση,μακριά από λογικές κομματικού μαγαζιού και περιχαράκωσης.
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΑΜΕΣΑ :

•          Κάλυψη των αναγκών σίτισης όλων των φοιτητών/ιών
•          Ανέγερση νέων εστιών για όλα τα πανεπιστήμια-ανακαίνιση των ήδη υπαρχουσών. Επίδομα στέγασης μέχρι να βρεθεί μόνιμη λύση.
•          Οικονομικό επίδομα, μηνιαίο κι επαρκές σε φοιτητές/ιες με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα. Κανένα φοιτητικό δάνειο.
·                     Να γίνουν τώρα όλες οι μεττεγραφές.
•          Δωρεάν μετακινήσεις σε όλα τα Μ.Μ.Μ για τους φοιτητές/ιες.
•          Δωρεάν αναλώσιμα για τους φοιτητές/ιες.
•          Αύξηση τώρα της κρατικής χρηματοδότησης. Καμία συγχώνευση-κανένα κλείσιμο τμήματος-εργαστηρίου. Ενάντια στην εισβολή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
•          Να δοθούν πίσω τα αποθεματικά των πανεπιστημίων.
·                Καμία μείωση των εισακτέων.
·                Κατάργηση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά.
•          Καμία διάσπαση πτυχίου σε δύο κύκλους-Ενιαία πτυχία με όλα τα εργασιακά δικαιώματα κατοχυρωμένα.
Μαζί με τους άνεργους, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:
·         Δημόσια, κοινωνική ασφάλιση, πρόνοια και δωρεάν υγεία. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας ή στα 60 έτη ηλικίας (55 για τις γυναίκες) Σταδιακή κατάργηση της εργατικής ασφαλιστικής εισφοράς. Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.
·         Κατάργηση των εκμεταλλευτικών προγραμμάτων Voucher και κοινωφελούς εργασίας. Καμία διάκριση για τη νεολαία.
·         Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Συλλογικές συμβάσεις εργασίας
·         Επαρκές επίδομα ανεργίας, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δωρεάν για όσο διαρκεί η ανεργία
·         Μόνιμη και σταθερή δουλειά. Μείωση του ωραρίου, χωρίς μείωση των αποδοχών, ώστε ν’ ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας. Λιγότερη δουλειά-δουλειά για όλους
·         Κατάργηση όλων των μνημονιακών-αντεργατικών νόμων.
KΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ-ΕΚΛΟΓΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ
Προτείνεται να ψηφιστεί 3ΜΕΛΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ από το σώμα της συνέλευσης, ανάλογα με τα πλαίσια που θα κατατεθούν, που θα έχει την πολιτική ευθύνη μέχρι την επόμενη συνέλευση. Θα αποφασίζει και θα αποτιμήσει τη δράση της στην επόμενη συνέλευση.
ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ.
  ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ  :
  1.Κινητοποίηση στην επόμενη γενική  συνέλευση τμήματος για το ζήτημα της διπλής εξεταστικής.
 2. Δημιουργία εκδήλωσης-συζήτησης του φοιτητικού μας συλλόγου σχετικά με τις εργασιακές      συνθήκες και την εργασιακή προοπτική του νοσηλευτή.
 3.Παράσταση διαμαρτυρίας στην επόμενη Σύγκλητο.
 4.Συμμετοχή του Φ.Σ στο συλαλλητήριο στις 2/3 με τα πρωτοβάθμια σωματεία ενάντια στην δεύτερη  αξιολόγηση και τα νέα αντεργατικά μέτρα.
 5.Συμμετοχή του Φ.Σ στο πανεκπαιδευτικό συλαλλητήριο στις 3/3.

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017



Μετά από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου σήμερα ψηφίστηκε Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού μας Συλλόγου την Δευτέρα 20/2 στο αμφιθέατρο του 2ου ορόφου, στις 13.00.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017



Απόφαση του Δ.Σ. του Φ.Σ Νοσηλευτικής

Η κατάσταση όσον αφορά το ζήτημα των μετεγγραφών είναι εκρηκτική!. Οι αιτήσεις μετεγγραφής φέτος ήταν 2.000 περισσότερες από πέρυσι, ενώ από το σύνολο των αιτήσεων που εγκρίθηκαν από το υπουργείο Παιδείας μόνο το 44% ήταν "επιτυχείς", σύμφωνα, πάντοτε, με τα κριτήρια του υπουργείου και της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν μακριά από το σπίτι τους, όχι απλά μένουν έξω από τη σχολή που επιθυμούν κοντά στον τόπο διαμονής τους αλλά συνολικά δεν θα μπορέσουν να σπουδάσουν!

Ωστόσο, οι υπόλοιποι "τυχεροί"  που κατάφεραν να γίνει δεκτή η αίτηση  ουσιαστικά κινδυνεύουν να χάσουν το πρώτο εξάμηνο ενώ κάποιους τμήματα του ΤΕΙ Αθήνας λένε πως δεν θα τους αποδεχτούν με αποτέλεσμα να τους στερείται το δικαίωμα στις σπουδές!

Συγκεκριμένα, πέντε τμήματα του ΤΕΙ Αθήνας (Μηχανικών, Πληροφορικής, Νοσηλευτικής, Μαιευτικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τεχνολογίας Τροφίμων) σε ξεχωριστές συνελεύσεις αποφάσισαν ότι δεν είναι εφικτό να πραγματοποιήσουν υπεράριθμες εγγραφές φοιτητών, δηλαδή πέραν του 15% επί του συνολικού αριθμού εισακτέων ανά τμήμα όπως ορίζει ο νόμος

Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις αγωνίες των φοιτητών και των οικογενειών τους!
Οι μετεγγραφόμενοι σπουδαστές:
·         Είναι με το ένα πόδι εδώ και με το άλλο στην Πάτρα, στην Κρήτη ή όπου αλλού βρίσκεται η σχολή στην οποία έχουν περάσει!
·         Σκέφτονται μέχρι και να παρατήσουν στις σπουδές τους αν δεν καταλήξουν άμεσα οι αιτήσεις τους, λόγω του αυξημένου κόστους σπουδών σε πόλη μακριά από τον τόπο διαμονής τους!
·         Χάνουν το εξάμηνο τους καθώς και μια σειρά παροχές όπως μετακίνηση με μειωμένο εισιτήριο, δωρεάν σίτιση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ!
ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΠΑΖΑΡΕΥΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ!

Απαιτούμε:
Ø  Να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις των μετεγγραφέντων!
Ø  Να ολοκληρωθούν τώρα οι διαδικασίες εγγραφής στις σχολές και να μη χάσουν άλλο χρόνο από το πρώτο εξάμηνο!
Ø  Να δοθούν όλοι οι κωδικοί για να προμηθευτούν βιβλία, πάσο, μειωμένη κάρτα για τα ΜΜΜ και κάρτα σίτισης! Όλοι οι σπουδαστές από μετεγγραφή να μπορούν να τρώνε δωρεάν στο εστιατόριο της σχολής!
Ø  Να γίνει αναπλήρωση όσων εργαστηρίων έχουν χαθεί και όλοι να δώσουν τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου κανονικά!


Απόφαση του Δ.Σ. του Φ.Σ. Νοσηλευτικής.
Ψήφισμα αλληλεγγύης – συμπαράστασης στο Δημαρχο  Πάτρας Κώστα Πελετίδη.


Μετά από απόφαση της δημοτικής αρχής να μην παραχωρήσει χώρο για δράση στη Ναζιστική – Φασιστική Χ.Α., ο δήμαρχος της Πάτρας δικάζεται στις 13 Φεβρουαρίου.Καταδικάζουμε το γεγονός και μαζι με αυτό τη δράση της Χρυσής Αυγής.Στο συμβάν έχει τεράστια ευθύνη η Κυβέρνηση,μεσω του τοτε αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών, απαντώντας σε αντίστοιχη επερώτηση των βουλευτων της ΧΑ ,εγκάλεσε τη δημοτική αρχή να σεβαστεί τη ΧΑ ως κοινοβουλευτικό κόμμα, υποδεικνύοντας μάλιστα στους Χρυσαυγίτες τις θεσμικές διαδικασίες ελέγχου και συμμόρφωσης της Δημοτικής Αρχής.
Ο εγκληματικός χαρακτήρας της ΧΑ απορρέει από τη ναζιστική θεωρία, την οποία πιστεύει, υπηρετεί και διαδίδει, γεγονός που αποδεικνύεται από πλήθος στοιχείων. Στοχοποιούν μετανάστες όπως στο Πέραμα, αντιφασίστες, λαϊκούς αγωνιστές, ιδρύουν δουλεμπορικά γραφεία για να εφοδιάζουν με φθηνούς εργαζόμενους εργοδότες και εφοπλιστές με τους οποίους έχουν κρυφές ή φανερες σχέσεις, απεχθάνονται το εργατικό – λαϊκό κίνημα και δε θέλουν το λαό όρθιο.           
Αυτό που θέλουν να πετύχουν είναι να καταστείλουν και να τραμπουκίσουν το λαό.Να τον κάνουν να μην καταλάβει πιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος που διαμορφώνει αυτή τη καθημερινότητα και τη ζωή της κοινωνίας.
Ο λαός, η νεολαία, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, τα σωματεία να μπουν μπροστά, να μην επιτρέψουν να συνεχιστεί η δράση του φασισμού ,να τον απομονώσει και μεσα από τον αγώνα να στοχεύσει αυτό που τον δημιουργεί και τον θρέφει.
Στηρίζουμε την κινητοποίηση των σωματείων και των συνδικάτων της Πάτρας τη Δευτέρα 13/02 10:00 στα Δικαστήρια της Πάτρας.

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ Φ.Σ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

    Κράτος και παρακράτος πάνε χέρι χέρι με το πρώτο να εξαπολύει επιθέσεις ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαικές κατακτήσεις, να προχωρά στην αυταρχική θωράκιση του(ποινικοποίηση του αγώνα, τρομονόμοι, καταστολή, κατάργηση του ασύλου) και το δεύτερο να κάνει τη “βρωμοδουλειά” για το κράτος. Ο φασισμός ειναι γέννημα θρέμα του καπιταλιστικού συστήματος ,είναι ο πιστός υπηρέτης που είναι έτοιμος κάθε φορά που θα πάρει εντολή,να τσακίσει εργατικές-λαΪκές αγωνιστικές διαθέσεις,είναι αυτός που στο δρόμο θα χτυπάει και στην βουλή θα ψηφίζει φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές. Η Χρυσή Αυγή έχει μονιμοποποιηθεί σε τρίτο κόμμα με τη στήριξη πολλών, στήριξη που δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως οφείλεται σε άγνοια καθώς είναι πλέον γνωστά σε όλους τα πογκρόμ σε μετανάστες, οι δολοφονίες, τα χτυπήματα σε απεργούς.
    Στο σήμερα η αντιφασιστική πάλη είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Οι φασίστες δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας  και στο χώρο του πανεπιστημίου, που αποτελεί άσυλο κοινωνικών αγώνων, εφαλτήριο νέων, χώρο αμφισβήτησης και πολιτικοποίησης. Δεν μπορούν να έχουν λόγο και χώρο αυτοί που τάσσονται ενάντια στις δημοκρατικές διαδικασίες και στις λαικές διεκδικήσεις, αυτοί που ρόλο έχουν να τις καταστέλλουν.
    Ευθύνες φέρει και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς η δίκη της δολοφονίας του Π.Φύσσα τρέχει ακόμα κι ο Ρουπακιάς είναι ελεύθερος.Έχει ευθύνες γιατί την ίδια ώρα,όπως και κάθε φορά που ετοιμάζονται νέα μέτρα,αφήνει λίγο πιο χαλαρό το λουρί του φασίστα.Το πανεπιστήμιο το οποίο η συγκυβέρνηση θέλει αποστηρωμένο από κάθε αγωνιστική διάθεση και οργάνωση δεν αποτελεί εξαίρεση.
    Οι φασίστες, όμως δεν επιτίθενται μόνο με τάγματα εφόδου. Καίρια τακτική τους είναι η κατασυκοφάντιση, η στοχοποίηση και οι ψευδείς μηνύσεις όπως ακριβώς πράττει και ο Παύλος αυτή την στιγμή, καταγγέλει, δηλαδή, στον εισαγγελέα, 9 συναδέλφους μας αφού πρώτα είχε ενορχηστρώσει μηνύσεις εις βάρος τριών από τους εννιά, με ψευδείς κατηγορίες, σε συνεργασία με το φασιστοειδές ψυχοπαίδι του και φοιτητή του τμήματος ΗΜ/ΜΥ. Οι καταγγελίες του Παύλου και οι στοχευμένες μηνύσεις έρχονται σαν αποτέλεσμα της κατάπτυστης στάσης του και τοποθέτησης του(ο ίδιος αναπαρήγαγε ρατσιστική/φασιστική ρητορεία, είχε υπογράψει μια σειρά από κείμενα με αντίστοιχο περιεχόμενο, εκβίαζε για παύση συνδικαλιστικής δράσης). Το μόνο “ενοχοποιητικό στοιχείο” των φοιτητών είναι η συνδικαλιστική και πολιτική τους δράση. Ο αγώνας ενάντια στην καθηγητική αυθαιρεσία και τις φασιστικές προκλήσεις.
   Πρόκειται, λοιπόν για χτύπημα στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Για χτύπημα στο συνδικαλισμό και κατ’επέκταση χτύπημα στην υπεράσπιση των συμφερόντων μας. Ο λαός και οι φοιτητές με αγώνες κατέκτησαν το δικαίωμα στο συνδικαλισμό και στο σήμερα βλέπουμε κράτος και φασίστες να προσπαθούν να το καταστρατηγήσουν, μεθοδεύοντας, όσον αφορά το πανεπιστήμιο, τη δημιουργία ενός αποστειρωμένου χώρου μέσα στον οποίο θα συντελείται μόνο η εκπαιδευτική διαδικασία και οι φοιτητές θα απέχουν από τα συλλογικά όργανα και τις διεκδικήσεις, έρμαια όσων αποφασίζουν για αυτούς.
    Η καταδίκη των φοιτητών αντανακλά στην πραγματικότητα σε καταδίκη του συνδικαλισμού και του αγώνα, αφήνοντας μία κακή παρακαταθήκη για τους συλλογικούς αγώνες και τις διεκδικήσεις του μέλλοντος, εγκαθιδρύοντας κλίμα τρομοκράτησης και φόβου.
    Παίρνουμε θέση ενάντια στην ποινικοποίηση και την καταδίκη του συνδικαλισμού και των ριζοσπαστικών ιδεών. Ως Σύλλογος Φοιτητών Νοσηλευτικής καταγγέλουμε την προσπάθεια στοχοποίησης μελών του Φ.Σ Πολυτεχνείου Ξάνθης. Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας.

  • Άμεση απόσυρση των καταγγελιών του Παύλου στον εισαγγελέα
  • Καμία δίωξη των συμφοιτητών μας
  • Απομάκρυνση του Παύλου από το πανεπιστήμιο
  • Κινητοποίηση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια την ώρα της προκαταρκτικής εξέτασης των συμφοιτητών μας 
  • Κινητοποίηση στην Πρυτανεία την Πεμπτη 2/2 στις 12 προκειμένου να πάρει καταγγελτική θέση απέναντι στις διώξεις των 9 συναδέλφων μας.